ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yüce Allah Bakara suresinin 216. ayetinde” Hayırlı gördüğünüz bir çok şey sizin için hayırsız, hayırsız gördüğünüz bir çok şey de sizin için hayırlıdır, Allah bilir siz bilmezsiniz” diyerek, olaylara tek taraflı bakmanın yanlışlığını vurgulamaktadır. 
Bir kaç ay öncesinde bugün yaşadığımız olayların yaşanacağını biri söylese ona cevabımız: Hadi oradan olmaz mıydı. Yok artık, daha neler. Demez miydik.
Oysa bugün, Dünyanın 196 ülkesinde görülen corona virüsü yaşamı adeta felç etti...
Birçok ülke sokağa çıkma yasağı ve kısıtlama getirirken, fabrikaların kapasitelerini azaltmaları veya kapatmaları, trafiğin azalması, insanlığın doğa üzerindeki yıkıcı etkisini gözler önüne serdi... 
Virüs sebebiyle insanlar evlerine çekilince doğa ana resmen kendisine ait olanı geri aldı. 
Kısaca popüler tabirle “mekanın sahipleri” geri döndü. 
Turistik Venedik şehrinin kanallarındaki su içme suyu kıvamına geldi, kanalda balıklar yüzmeye kuğular dans etmeye başladı. Çin ve İtalya'da hava temizlendi. İstanbul'da da hava kirliliğinin yüzde 30 azaldığı belirtildi. Marmara denizinde yunuslar doğal mekanlarına geri döndüler. 
İstatistiksel bir araştırma yapılacak olursa bu corona virüs döneminde normal dönemlere göre ölüm oranlarının çok daha az olduğu tespit edilecektir. 
Çünkü artık hava kirliliğinden ve trafik kazalarından dolayı ölümler yok, uçak ve her türlü ulaşım kazaları bitti, savaşlar bitti ve ilk kez silahlar ve terör ile yapılan savaşların olmadığı, bombaların atılmadığı bir dönem yaşıyoruz.
Eğer biraz daha uzun bir süre dünya karantina sürecine devam edecek olursa taptaze yenilenmiş bir dünyada yaşıyor olacağız. 
İnanılmaz bir hız ile ilerleyen küresel ısınmanın yavaşladığı ve yırtılan ozon deliğinin bile kapanmaya yüz tuttuğu şu günlerde, bütün dünya ülkeleri kendiliğinden böyle bir karantina yaparak neden dünyanın kendini toparlamasına izin vermemişler diye düşünmeden edemiyorum!
Koronanın bir de insanlığa öğrettiklerine bakalım mı?
Az ile yetinebileceğimizi, uğruna çıldırılan pek çok marka ve eşyanın aslında hiçte önemli olmadığını öğretti. Kişisel bakım ve temizliğin ne kadar önemli olduğunu öğretti. Özgürlüğün ne kadar kıymetli bir şey olduğunu, boş yere yaşanan depresyonların, arabesk ve kendini acıya odaklayarak negatiflikten beslemenin nasıl saçma bir şey olduğunu pek çok insan gerçek kaos ve korkuyu yaşayarak öğrendi.
Dünyanın en ünlü insanları, kraliyet aileleri, hoolywood yıldızları, futbolcular, başbakanlar bile bu süreçten etkilendi, hastalandı, korku ile geri çekildiler ve bu sayede dünya kimsenin kimseden üstün olmadığını herkesin ne kadar aciz olduğunu öğrendi. 
En önemlisi asıl gücün para olmadığın gösterdi! 
İnsanoğlunu bencillikten kurtarıp, ben değil biz demeyi öğretti! 
Bizlerin yaşadığımız normal hayatlarımızı bir çay ocağında çay, kahve içmek, parkta yürümek, deniz kenarında oturmak, komşularımıza gidebilmek, sevdiklerimize sarılabilmek, yeni insanlar ile tanışabilmek, sosyalleşmek ve gezebilmenin ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya öğretti. 
Silahın, topun tüfeğin, füzelere yatırılan paranın ne kadar gereksiz olduğunu aslolan yatırımın insana ve insan sağlığına yatırım olması gerektiğini tüm dünyaya öğretti. 
Korona virüsü, aslında hepimiz ayrı ayrı ülkelerde yaşıyor olsak da aynı dünyanın içinde yaşayan dünyalılar olduğumuz gerçeğini ve dünyanın küçük bir köy olduğunu tüm insanlığın beynine nakşetmiş oldu. 
Kesinlikle doğa için en tehlikeli virüs biz insanlardı, aşısı da Korona oldu! 
İşin acı yanı, insanlara dünyanın tükendiğini artık onu korumamız gerektiğini ne kadar anlatsak da anlamıyorlar. Dünya'da artık virüslerini insanlığa salarak kendi kendini koruyor. 
Bilim insanlarının dediğine göre, bunlar daha iyi günlerimiz. böyle tüketmeye devam edip, doğanın mahrem yerlerine girersek corona'yı arar duruma geleceğiz.
Koronadan sonra dünya yine eski alışkanlıklarına devam mı edecek, yoksa kendine çeki düzen mi verecek bunu zaman gösterecek.
İnşallah, hayırsız gördüğümüz bu illetin sonucu hayırlı olur...
Selam olsun Malatya’mın güzel insanlarına...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.