ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bir zamanlar şehri  yönetenler ile bazı siyasetçilerimizin bile seçimle geldiği halde Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek'i istifaya davet ederken, bazı şartlandırılmış yorumcuların insafsızca hedef aldıkları, yeterki gitsin Yeni Malatyaspor küme düşsün diye dua ettikleri, kulübe sponsor olacaklara ve reklam verenlere engel olanların ne kadar yanıldıklarını Adil Başkan bıraktığında, Ahmet Yaman da göreve geldiğinde herkes anlamıştır.
Depremlerin ardından yerle bir olmuş Malatya'yı yeniden ayağa kaldırılmasına bir spor organizasyonuna ihtiyaç  olduğunu, bunun içinde  1980'lerde olduğu gibi bir Malatyaspor başarı hikayesine ihtiyaç olduğunu birlikte görüyorduk. Başkan  Ahmet Yaman'la bir başarı hikayesi olmayacağına göre yeni bir anlayışa yeni bir ruha ihtiyaç vardı.
Bizlerde Yeni Makatyaspor'un başarısı için bir kaç kez eski başkan  Adil Gevrek'i arayarak, depremlerde yıkılan Malatya'nın ayağa kalkması için, insanlara güven ve umut vermesi için elini taşın altına koymasını ve göreve gelmesi gerektiğini, Yeni Malatyaspor'a Malatya'nın ihtiyacı olduğunu kendisine anlatmıştım. Olabilir diyordu ama kesin konuşmuyordu, görevde bir yönetimin olduğunu, birlik ve beraberlik olduğunda da her zaman elini taşın altına koymaya hazır olduğunu söylemişti.
Yeni Malatyaspor'un Yeni bir tarih yazması için Adil Gevrek'e ihtiyaç vardı.
Evet Adil başkanın eksiklikleri, yanlışları, olmuştur ama doğruları da vardır.
2. Ligde devir aldığı Yeni Malattaspor'u önce 1. Lige, ardından Süper lige, oradan da Avrupa kupalarına taşıyarak tarih yazmıştır. Ondan sonra gelen düşüş her ne kadar Adil Başkanın hatalarına bağlansa da bu durum Anadolu takımlarının yaşadığı değişmez bir talihsizliktir. Pandemi süreciyle birlikte Spor kulüplerinin yayın gelirlerinin düşürülmesiyle her Anadolu takımı gibi Yeni Malatyaspor'da olumsuz etkilenmiştir.
Süper ligden ne zaman düşsek bir felaketmis gibi kulüplerimiz kendini Amatör kümede bulmaktadır. Oysa 1. Lig gibi zorlu bir ligde oynamak kötü bir durumda değildir. Düşersen  1. Ligde oynar toparlanıp Süper lige geri dönersin. Bizde ise düştüğünüzde artık herseye bitti gözüyle bakılıyor. Sivaspor düştü ertesi yıl çıktı, Rizespor bakınız yeniden lige döndü, Samsunspor ecel terleri döke döke yeniden süper lige dönmeyi başardı.
Adil Başkan  Ankara ve İstanbul'daki 3 aydan beri toplantılar yapıyor, Yeni bir Malatyaspor efsanesi yaratmak için bütün gücünü ortaya koyarak, Federasyon ile görüşmeler yaparak bu yılda takımı ligden çekti. Bu yıl  Yeni Malatyadpor için  yapılanma yılı olacak. Kulübün borcu en aza indirgenerek transfer tahtası açılacak. Tüm borçlar yapılandırılacak ve Yeni bir takımın altyapısı oluşturulacak. Tesisler elden geçirilecek. Ondan sonra da hedef şampiyonluk parolasıyla Yeni Malatyadpor sahaya inecek.
Yapılan genel kurulda göreve gelen yönetim kurulu, şehir desteğini de alarak ciddi bir bütçe oluşturmuş durumda. Depremde ağır yara alan Yeni Malatyaspor'a sponsor olmak isteyenler, reklamlarla destek olacaklar, önemli bağışların yanında hazırlanacak destek projeleriyle de Yeni Malatyaspor'a destekler olacak. Futbol Federasyonu destekleriyle de Yeni Malatyaspor rahatlıkla ayağa kalkacaktır.
Yeni Malatyaspor da bu işleri yapacak Başkan da Adil Gevrek'tir.
Hatalarından ders almış ve de en önemlisi Yeni Malatyaspor'a bulduğu  genç yeteneklerle milyonlarca euro kazandıran  Adil Gevrek borçların sıfırlanmasında da başarılı olacaktır.
Yapılan kongre ile göreve gelen Adil Gevrek ve Yönetim Kuruluna daha şimdiden  başarılar diliyoruz.
Eski Başkan Ahmet Yaman'a da yaptıkları hiç yakışmadı. Kendi İlan ettiği Genel kurulu hesapları ibra edilmedi diye yaptırmamaya kalkışmak doğru bir girişim değildir. Hesaplarına güvendikten sonra kim incelerse incelesin bir şey çıkmaz. Bundan sonrasına yargı karar versin.
Ayrıca 3. Lig 1. Gurup Temsilcimiz Arguvanspor'a da tam anlamıyla destek olunmalıdır. Yeni Malatyaspor kadrosundaki futbolcu desteği  mutlaka Arguvanspor'a verilmelidir.
3. Lig temsilcimizde iyi bir kadro oluşturmaktadır.
Futbol adına  Malatya da güzelliklerin olması adına oldukça ümitliyim. Şimdi Yeni hikayelerin yazılması, efsanelerin yaşanması için kolları sıvayanlara destek olma zamanıdır.
Yeniden hoş geldiniz Malatya da spora gönül  verenler.
Malatya'yı yeniden ayağa kaldırmak için sizlere en çok ihtiyaç duyulduğunda göreve geldiniz. İşiniz zor ama güzellikler yaratmak da mümkündür. Sizler bunu başaracaksınız.
Malatya sizleri yaptıklarınızla ve yapacaklarınızla konuşacaktır.
Çünkü gün Malatya'yı ayağa kaldırma günüdür, Malatya'yı geleceğe taşıma günüdür.
Bunun bir ayağını da Yeni Malatyaspor oluşturacaktır.
Malatya bunu başarmak zorundadır.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.