ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arguvan küçük ama aslında çok da büyük bir ilçe.

Malatyaspor ve Yeni Malatyaspor gibi iki büyük takım borç batağına sapıp çıkmaza girerken, Yeşilyurt Belediyespor harcadığı milyonlarca liraya rağmen ligde tutunamayıp BAL ligini boylarken, Arguvan Belediyespor mücadele ede de 3. Lige geliverdi.

Maçları oynayacak bir Stadı ve sahası yoktu.

Kalacak bir tesisi hiç yoktu.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, geldi Malatya’ya Büyükşehir Belediyesinden başlayarak, Battalgazi, Yeşilyurt Belediye Başkanlarını ziyaret etti, Spor Çevrelerini ve kurumlarını ziyaret etti, Oda Başkanlarına gitti durumu anlattı, bize bir yer tahsis edin bu takımı geleceğe hazırlayalım dedi.

Olur diyen olsa da sonu gelmedi.

Geçici bir yer tahsisi dahi çok görüldü.

Antrenman yapacak saha dahi verilmedi.

Futbolcular her hafta Otobüsle Arguvan’a gidip antrenman yaptılar sonra da Malatya’ya otobüsle döndüler.

Malatya-Arguvan gidiş ve geliş çileye dönünce Arguvan Belediye Başkanı “bize bizden başka kimseden hayır yok” diyerek kolları sıvadı.

Önce Arguvan Stadını ligin ikinci yarısına kavuşturmaya karar verdi. Alt yapısını yaptı, soyunma odalarını bitirdi, duş alanlarını tamamladı, sonra da artık Malatya’da maç oynamanın anlamı kalmadı diyerek maçlarını Arguvan’da oynamaya başladı.

Küme düşer gözüyle bakılan Arguvanspor, Okan Kopan’ın göreve gelmesiyle çıkışa geçmiş orta sıralara yerleşmişti. 6 Şubat depremleri Malatya’yı yerle bir ederken Arguvanspor’da ligden çekilme kararı aldı.

Ligden çekilirken de yeni transferi Kubilay Köylü’yü Arguvanspor için bir hayli büyük olan rakama İstanbulspor’a satmayı başardı.

Arguvan Belediye Başkanı Kızıldaş, Malatya’da tüm kapıların kapandığı Tesis konusunu asla unutamıyordu. 6 Ay veya bir yıllığına Malatya’da uygun tesisler olmasına rağmen Arguvanspor’a verilmeyişini ve bu konudaki gösterilen tavırları kabullenemiyordu.

İlk fırsatta Arguvanspor’u 5 yıldızlı bir tesise kavuşturmak istiyordu. Arguvan’da Kültür Merkezinde futbolcular yararlanıyordu ama yeterli değildi. Takıma ayrı bir tesis gerekliydi ve Arguvanspor’da ligde kalıcı olmalıydı. Kubilay Köylü gibi genç yetenekleri bulup Süper lige kadar transfer edebilmeliydiler.

Geçmiş yıllarda Çinli bir Maden şirketi Arguvan’a gelmiş Bakır madeni işletmek için 4 katlı modern bir bina yapmış, ardından da bir süre sonra Arguvan’ı terk edip gitmişti. Bina boştu ve uzun süre kullanılmadığından Güvercinlere yuva olmuş bina yıpranmıştı.

Başkan Kızıldaş önce binayı aldı, baştan sona kadar binayı elden geçirdi. Kalorifer Kazanlarından başlayarak çatıya kadar yeniden onardı. Tüm katları boyadı, odaları tek tek elden geçirip 5 yıldızlı bir Otele dönüştürdü.

Hafta sonunda Arguvan’da iken ziyaret ettiğim Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, “Arguvanspor Tesisleri” adını vermeye hazırlandığı tesislerde günlerden Pazar olmasına rağmen işçilerle, Belediye personeliyle birlikte çalışıyordu.

Teknik Direktör Okan Kopan geldiği Arguvan’da hazırlanan yeni tesisi gördükten sonra “Başkanım inan böyle bir tesis Adana Demirspor’da bile yok. Bu tesisle birlikte bizlerde ligde zirveyi zorlayacak bir ekip olacağız” dediğini öğrendik.

Başkan Kızıldaş, Arguvan’da kazandırdığı spor tesisleriyle geleceğin gençlerine yatırım yapmaya çalışıyor. Düşünüyor ve yapıyor. Kaynak hayırsever Arguvanlılar. Fayans istiyor gönderiyorlar, boya istiyor anında geliyor. Koltuk, yatak, televizyon, ve kap kacak ne derseniz Arguvanlılar gönderiyor.

Arguvan’da spora yatırım yapılıyor.

Genç yetenekler takip ediliyor ve iyi de bir takım oluşturuluyor.

Sporu, futbolu seven bir Belediye Başkanı olursa demek ki her şey olabiliyormuş.

Mehmet Kızıldaş ismini spor tarihi de altın harflerle yazacaktır.

Başarılar senin olsun Arguvanspor….

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.