ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya’nın bir Hızlı tren hayali vardı.
Nerede ise 15 yıldan beri her seçim öncesinde verilen vaatlerin başında geliyordu.
2015’de Hızlı Tren Projesi çalışmaları başlandı denildi.
2018’de Gündemimiz Hızlı trendi.
2023 Yılı bile Hızlı Trenin geleceği tarih olarak bile açıklandı.
Yıllar geçti Malatya’ya Hızlı tren gelmedi.
Ancak TCDD Genel Müdür Yardımcısı Hemşerimiz ve çok da güvendiğimiz TCDD Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı Şinasi Kazancıoğlu, 20 Haziran günü Malatya’ya gelip Sivas Aktarmalı Hızlı Tren seferini anlattığında da bir hayli şaşırmıştık.
Kazancıoğlu Hızlı tren Malatya’ya gelene kadar geçici olarak gördükleri Aktarmalı Hızlı treni Malatya’ya getirdiklerini belirterek şunları söylemişti:
"Biz Ankara'yı Sivas'a hızlı bağlayınca Malatya'yı da Ankara'ya hızlı getirmek istedik. Bu inşallah hızlı tren Malatya hattına gelene kadar geçici bir çözüm. Şimdilik 6,5 saat ama çok yakında Malatya-Sivas'ı 3,5 saate, Sivas-Ankara'yı da 2 saate düşüreceğiz Böyle olunca 6 saat gibi bir sürede Ankara'da olmuş olacağız ki bu çok önemli bir hizmet diye düşünüyorum. Malatyalılar en güzeline layık ve güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz." 
Seferlerin ağır aksak devam ettiğini duyuyorduk.
Gazeteci Yazar Asım Demirkök’de eşiyle birlikte Ankara’ya gidecekti.
Sabah 08.10’da Malatya’dan Aktarmalı trene bindiler, Hızlı Tren saat 13.00’de kalkacaktı. Tam 4 Vagon yolcuyla hareket etti Aktarmalı tren. Tren ağır gidiyor saatler ilerliyordu. Saat 12.00’de Sivas’ta olması beklenen Aktarmalı tren zamanında Sivas’a varamadı, Hızlı Tren Sivas’tan saat 13.00’de hareket etti. Malatya yolcuları Sivas Garına girdiklerinde saat 13.30’u bulmuştu.
Yolcular Sivas Gar’ında ne yapacaklarını şaşırdılar. İçlerinde İstanbul ve Eskişehir’e bilet alan yolcularda vardı. Tren zamanında varamayınca yolcular çaresiz  beklemeye başladılar. TCDD Görevlileri yolculara Otobüsle Ankara’ya götürüleceklerini anlatmaya çalıştı.
Asım Demirkök ve diğer yolcular bu öneriyi reddettiler, Hızlı trenle gideceklerini ve uğradıkları mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. 
Malatya Aktarmalı yolcular Tren Garında beklemeye başladılar, otobüsler geri çevrildi, Sivas’tan gazeteciler çağrıldı, Asım Demirkök’de bizi arayarak durumu bildirdi. 
Yolcular “Hızlı Tren Buraya Gelecek” diye de ısrar ettiler. Malatya'da haberi servis edince,Malatya ve Sivas Hareketlendi, tepkilerin ucu Ankara’ya dayandı.
TCDD Yetkilileri soruna eğilerek tüm yolcuların saat 16.00’da Hızlı tren ile Ankara’ya götürülecekleri yolculara duyurulunca rahat bir nefes aldılar.
Eskişehir ve İstanbul aktarmalı hızlı tren yolcularının mağduriyetlerinin de giderileceği belirtildi.
Malatya Yolcuları yaşadıkları film gibi olayların ardından Gazeteci Asım Demirkök’ün yol göstermesi sonucunda, yaptıkları eyleminde etkisiyle Ankara’ya Hızlı tren ile vardılar.
Malatya-Sivas arası karayolu ile 250 kilometre, en az 4 saatlik yolculuk süresi sürüyor. Aktarmalı Hızlı trenin 6 saatten önce Sivas’a varması oldukça zor olduğu biliniyor.
Zamanında varamayınca da vatandaşın çilesi başlıyor.
Önce Aktarmalı Hızlı trenin Sivas-Malatya arasını hiç değilse 4 saate indirin, ondan sonra Aktarmalı Hızlı tren seferlerini düzenleyin.
Yoksa vatandaşı yollarda, Garlarda protesto etmek zorunda bırakmayın.
Yine de Aktarmalı Hızlı tren yolcularını hızlı trenle Ankara’ya gitmelerini sağlayan TCDD görevlilerine teşekkür ediyoruz.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.