ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kadim Malatya grubumuz bir kardeşini yitirdi!

İlyas Mahallesi sakinlerinden merhum Lütfü Kelleci ile merhume Necmiye Kelleci'nin oğluydu. Turan Kelleci, Tuncer Kelleci ve Müzeyyen Kelleci Şanlı'nın kardeşleri, mahalle komşumuz Mehmet Ali Kelleci Antalya'da, bir süredir tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi!

Ellili yılların ikinci yarısındaydık, şimdi pek anımsamıyorum. Mevsim yaz mıydı, sonbahar mı yoksa? Akşam yemeği saatleri... Karanlık yeni düşmüştü sanki... Mahallemize bir cankurtaran geldi. O yıllarda hiç kimsenin özel aracı olmadığı için mahallemizdeki motorlu araç gürültüsü herkesin ilgisini çekerdi. O saatte kim, niye arabaya binerdi? Olağanüstü bir hal olmalıydı? Merakla herkes kapılara, pencerelere koşardı.

Lütfü dayının evine cankurtaran gelmiş dediler. Annem o saat hükmünü verdi: "Necmiye'ye gelmiştir" dedi.

Yanılmıyordu annem. Komşusunun durumunu yakından biliyordu. Karnı burnundaydı; akşama sabaha doğum yapacaktı. Akşam vaktine doğru saati gelmiş olmalıydı; evin büyük oğlu Turan bir koşu gidip cankurtaran getirmişti eve.

Akşam saatlerinde giden cankurtaran gece yarısına doğru geri dönmüştü.

"Necmiye bir oğlan daha doğurmuş haberi" sokağımızdaki evlerde sevinçle yankılanmıştı!

O zamanlar alabildiğine komşuluk ilişkisi vardı aileler arasında: Tasa da sevinç de ortaktı!

Mehmet Ali'nin dünyaya gelişi böyleydi.

Sonraki yıllarda sevimli çocuk haliyle yürümeyi öğrenecek; kısa pantolonla yaşıtlarının arasında oyunlara katılacak; sülü değnek, yedi tuğla, hombek, bilye oynayacak, develeme çevicek ve nihayet kara önlüğü, beyaz yakalığı, koşmaktan al al olmuş yanaklarıyla Hidayet İlkokulu'na öğrenci yazılacaktı Mehmet Ali.

Ağabeyi Tuncer Kelleci yaşıtım olduğu için, onun yaşam serüvenini daha iyi biliyorum. Mehmet Ali'yi hep uzaktan izledim. Babası bir dönem bakkallık yaptı sokağımızda. Annesi hastalandı. Tuncer ve ben üniversiteye yollandık.

Kelleci ailesindeki gelişmeleri Malatya'ya dönüşlerimde öğreniyordum artık.

Bir zaman sonra tümüyle uzaklaştık iki komşunun çocukları olarak.

Mehmet Ali'den hiç haber alamadığım yıllar oldu.

En son Antalya'daki yeğenim Nimet'ten haberlerini alıyordum. Antalya'da ikamet ediyormuş; bilgisayar işleri yapıyormuş.

Son haberi hastanede gelmişti...

Bugün de Tuncer iletti ölüm haberini!

Kelleci ailesinin, biz sevenlerinin başı sağ olsun.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.