ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Metin EMİROĞLU önemli bir siyaset adamıydı. ANAP ın kuruluşunda görev almış, 80'li ve 90'lı yıllarda  Milletvekili ve bakan olarak ülkeye hele hele Malatyaya büyük hizmetleri olmuştur.
AKP öncesi seçim dönemiydi;
,”… Sayın Bakanım  nasılsınız? Partinin durumu nasıl? “Diye sohbet ederken;
EMİROĞLU: Genel Başkan Mesut YILMAZ belliki partinin son kez seçimlere gireceğini hissetmiş olacak ki, diğer Milletvekilleri gibi dün beni de davet ederek , parti ve ülke sorunları hakkında fikirleri mi sordu “ dedi.
Sen ne dedin Bakanım;
 Dedim ki,o kadın var ya o kadın, gelen giden Milletvekillerine hakaret eden, makamdan kovan o şişko kadın varya, senin özel Kalem Müdürün olan o kadını kovarsan, biz sorunlar hakkında sana rahat ulaşırız parti sorunları daha rahat halledilir…” dediğini anlatınca şok geçirdik.
Şaşırmıştık…Nasıl olur da partinin kurucusu, bakanlık yapmış birisine (ve diğer vekillere) Genel Başkanın sekreteri hakaret eder, makamdan kovar?

Bu bize tuhaf gelmişti.


DOĞAN DEDE -MENDERES
Yanılmıyorsam Nurettin SOYKAN anlatmıştı. Başbakan Menderes Aydın daki çifliğinde iken, Milletvekili Doğan Dedenin  Ankaradan İzmire giderken Aydın il sınırları içinde geçeceği haberini alıyor.
Çiflikte gerekli hazırlıkları yaptırıyor, eşrafı topluyor, gönderdiği  ekip Doğan dedeyi  karşılayıp çitliğe getiriyor.
Doğan Dedeye ziyafet çeken, eşrafla tanıştıran Başbakan Menderes onu övüp göklere çıkarıyor.
Doğan Dede “Başbakanım bana müsaade, yolcu yolunda gerek” deyip müsaade istiyor.
Menderesle birlikte herkes ayağa kalkarak Doğan Dedeyi yolcu ediyorlar. O sırada Başbakan Menderes kapı önünde eğilerek Doğan Dedenin ayakkabısını düzeltmeye yelteniyor. Dede daha çevik davranarak ayakkabısını kendi düzeltip giyiyor.
Dede doğrulduğunda Başbakan Menderes'in Paltosunu tuttuğunu görünce;
“Sayın Başbakanım lütfen… ben sana o paltoyu tutturmam, eğer sen o paltoyu tutarsan benden çok şey istersin, yeriine getiremem ve sana mahcup olurum, müsaade et paltomu kendim giyeyim..” diyor..
Meşhur bir laf var ya  neredeeeen nereyeeee……
Siyasette Yıl 1950'ler Başbakanın milletvekiline  saygı ve hürmeti;  50 yıl sonra  yıl 2000 Başbakan sekreterinin milletvekine hakaret ve kovması, 100 yıllık demokrasi geleneğimizde, 2050 yılında hakkımıza hayırlısı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.