ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Basın Konteynırlarını ziyaret eden Malatya Eski Milletvekili Öznur Çalık “Doğanyol’u gördünüz Mü?” diye sormuştu.

Ardından da Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay’ı arayarak “Gazetecileri neden davet etmiyorsun?” diyerek seçim sonrasında Doğanyol ilçesini ziyaret etmemiz konusunda sözleşmiştik.

Seçimin ardından Hakan Bay aradı “Ne zaman istiyorsanız sizleri bekliyoruz” diyerek daveti yineleyince Umut Bozkurtoğlu ve gazetecilerle Doğanyol ilçesine doğru yola çıktık.

2020 Yılında Elazığ Depreminin hemen ardından Vuslat Tv’de birlikte bir programa çıkmıştık Hakan Bay ile. Genç başkan Doğanyol ilçesinde temel aşamasında devam eden kentsel dönüşüm ve binaların yapımı hakkında bilgiler veriyordu.

Doğanyol ilçe merkezinde hatta mahallesi Gökçe’de kentsel dönüşümden bahsediyordu, yerinde dönüşümü anlatıyordu, ısrarla da yerinde kentsel dönüşümden dem vuruyordu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kentsel dönüşümü gerçekleştirememiş, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin küçük çaplı projelerin ucundan tuttukları bir Malatya’da, genç bir Başkan Doğanyol’da, hem de iç içe girmiş ilçe merkezinde, tamamı bitişik Gökçe mahallesinde yerinde kentsel dönüşümü nasıl yapacaktı?

Hayret ve şaşkınlıkla genç başkanı dinledim, projelerini anlamaya çalıştım, sorular sordum. Kendinden çok emin konuşuyordu ama ben yapamaz, edemez demek de istemiyordum.

3 Yıl sonra Doğanyol İlçe Merkezine girip yukarı doğru çıkan ağaçların altındaki tek park olan yere geldiğimizde üç yıl önce o gün inanmak dahi istemediğim genç Başkan Hakan Bay’ın ne kadar da önemli bir şey yaptığını, yerinde kentsel dönüşümün nasıl yapıldığını başta bana ve Malatyalı idarecilerimize nasıl gösterdiğini yerinde gördüm.

O yıkıntı görünümlü ahşap ve kerpiç evlerin yerinde bu gün bir benzerlerine ancak deniz kenarlarındaki tatil köylerinde rastlayabileceğiniz villalar yer alıyor.

Adı deprem konutu ama görünümü ve mimarisi tam bir villa. İki katlı ve her bir bina da 25 ton demir kullanılmış. Doğanyol’a özgü bir mimariye özenilmiş, 2+1’den 3+1’e varan hatta dubleks konutlar göz kamaştırıyor. Kaymakamlık binası muhteşem olmuş, Belediye Binası görülmeye değer, Devlet Hastanesi tek katlı yapısıyla ben buradayım diyor. Doğanyol’un artık meydanı var, yeni bir Cami’de proje aşamasında. İlçenin artık Banka şubesi de var, inanmayacaksınız Eczane bile açılmış.

Üstelik yerinde dönüşüm nasıl yapılırmış, kentsel dönüşüm nasıl olurmuş diye bir merakınız varsa Doğanyol’u görmeli ve AK Partide bir yıldız olmasını beklediğim genç Başkan Hakan Bay’ı mutlaka dinlemelisiniz:

“Doğanyol’da yerinde dönüşüm istediğimde Bakanımız Murat Kurum beni uyardı, sen çok sıkıntı yaşarsın, Başkanlığın bile gider dedi. Olsun dedim hatta kura da istemiyorum demiştim. Nihayet yaptık evleri kurasız hak sahiplerine teslim ettik. Şimdi Şehircilik Bakanlığı Doğanyol’da yapılan dönüşümü tüm Türkiye’ye model olarak gösteriyor ve bundan mutlu oluyoruz.”

Kurduğu elektrik santrali ile çiftçilere ücretsiz elektik veren genç Başkan, Doğanyol İskelesinden Battalgazi Atabey Feribot İskelesi arasında gidip gelecek Feribot seferlerini de proje olarak önüne koymuş üzerinde çalışıyor.

Yapımı devam eden 24 kilometrelik Pütürge-Doğanyol arası yolun bitirilmesi içinde çalışıyor.

Genç başkanı Hakan Bay mucizeleri başararak muhteşem bir Doğanyol ilçesi yaratmış. Misafirhane ve Öğretmen Evi olan Doğanyol’a kamu görevlileri de isteyerek gelmeye başlamış.

İşte depremi fırsata çeviren Doğanyol ilçesi bir tatil beldesi haline gelmiş.

Doğanyol ilçesinde yapılanlarda çok büyük emeği olan Malatya eski Milletvekili Öznur Çalık’ı da unutmamak lazım.

Doğanyol başardı, Malatya Merkez de başarmalıdır.

Hem de yerinde kentsel dönüşüm yaparak depremi fırsata çevirmenin zamanı gelmiştir.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.