ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatyalı ünlü akıl hastası Mersedes Kadir iki gün önce yaşama veda etti. 
Malatyalılar, eskiden beri akıl sağlığını yitirmiş kişileri hayatın dışına itmez, onlara sahip çıkar. Bu yüksek ilginin altında biraz merhamet, koruma, sevecenlik duyguları yatsa da, biraz da "eğlenme" merakı vardır elbet. Onların saçma sapan davranışlarından ve sözlerinden kendilerine göre bir mizah çıkarır insanlar. Kendilerinin akıllı olduğu gerçeğiyle örtülü bir üstünlük duygusuna kapılırlar.
Kentin sevecenlik simgesi haline gelen Kadir de, yaşadığı süre içinde bu ilgiden yoksun kalmadı. İnsanlar onunla ekmeğini paylaştı, giydirdi kuşattı. Bir direğe binerek kentin içinde dolaşan Kadir'ciğe herkes iyi davrandı. Sanayi Çarşısında sözde arabası onarıldı. Emniyet yetkilileri ona, araba kullanma ehliyet belgesi düzenledi... Trafik polisleri yolunu açtı. Hakkında yapılan haberler, İnternet sitelerinde yayımlandı her gün.
Kadir'in ölümü üzerine Malatya Belediyesi vakit geçirmeden toplanıp mehumun adını bir parka vermiş bulunuyor! 
Göz yaşartıcı bir vefa örneği, değarbilirlik!
İnsan merak etmekten kendini alamıyor: Mercedes Kadir bir akıl hastası, bir meczup olmayıp da aklı başında biri olsaydı, dirisi ya da ölüsü bunca ilgiye mazhar olabilir miydi?
Hiç sanmıyoruz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.