ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Sayın Yöneticiler,

Sevgili Facebook kullanıcıları,

Kendisini sosyal medyadan tanıdığım 1968 doğumlu Gazi Şahin isimli bir insan var ve bu insan yaklaşık 54 yaşında, paylaşımlarından anladığım kadarıyla yalnız yaşıyor.

Bu insana şair ruhlu bir insan demek yetersiz kalır, gerçekten şair.

Yurduna, milletine ve bayrağına yürekten bağlı bir insan.

Şiirlerini ve yazılarını beğenirsiniz beğenmezsiniz, kendisini seversiniz sevmezsiniz, yazılarındaki üslubu doğru bulursunuz bulmazsınız, bu insan isyanlarda… “Hastayım!” diyor. “İşsizim! diyor. “Açım!” diyor. “Geçinemiyorum! diyor. “Ailemden ayrıyım, ailem paramparça, iki sevgili kızım var onların yüzünü göremiyorum!” diyor ve bir babanın çocuklarına olan hasretini haykırıyor hepimize. İsyan ediyor yaşadıklarına, isyanını edepli bir şekilde kağıda kaleme döküyor.

Aile sorunlarını bir kenara bırakalım, aile sorunlarında hatalı da olabilir, aile içinde birilerinin canını yakmış da olabilir, aile içi sorunları bizi ilgilendirmez ama insani olarak bizi, hepimizi ilgilendiren konu bu şahsın, işsizliği, açlığı ve hastalığı olmalıdır.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce yardımsever insanların desteğiyle bir şiir kitabı bastırdı, kitaptan umduğu sonucu bulamadığını, tatminkâr bir sonuç elde edemediğini düşünüyorum.

Bu insanın Sürgü’lü olduğunu biliyor, kök ailesinin bir kısmını uzaktan da olsa tanıyorum. Yaşamım boyunca kendisini ile yüz yüze görüşmedim, yüz yüze konuşmadım, telefonla da konuşmadığım için ses tonunu dahi bilmem.

Bildiğim tek şey: Eminim bir çoğunuz okumuşsunuzdur, Kolombiyalı ünlü yazar Gabriel Garcia Marquez’in “ Kırmızı Pazartesi” isimli romanının kahramanı Santiago Nasar’ın başına gelenlerin Sevgili Gazi Şahin’in başına gelmemesidir. Toplumsal ruh çözümü niteliği kazanan bu kitapta göz göre göre bir insanın bir cinayete kurban gitmesi, bu cinayetin işleneceğinin kasabada herkes tarafından bilinmesine rağmen tüm kasaba halkının bu cinayete engel olmaması konu edilmektedir. Sevgili Gazi Şahin’in şu an nerede yaşadığını bilmiyorum. Yaşadığı yer neresi olursa olsun bu platformdan herkese bir çağrı yapıyorum. Bireysel yardımlar yerine gerek iş insanları, gerek mülki ve idari yöneticiler, gerekse yerel yöneticiler Sevgili Gazi Şahin’e destek olmalı, kendisine iş, aş, ihtiyacı varsa barınma olanağı sağlamalı, sağlık sorunlarıyla ilgilenerek sevgili Gazi Şahin’i bu çıkmazdan kurtarmalıdırlar. Az da olsa daimi bir geliri ve sosyal güvencesi olmalıdır.

Bu konu hepimiz için toplumsal ve sosyal bir sorumluluktur. Sosyal Devlet olmanın ve insan olmanın gereği budur diye düşünüyorum. Saygılarımla…

Not: Bu çağrıdan Gazi Şahin haberdar değildir.

Fatih DULKADİROĞLU ( 29.05.2022 Ankara)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.