ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapgir Karayolunun yapımı ile ilgili vaatlere taa Rahmetli Turgut Özal’ın Genel Başkanı olduğu Anavatan Partisi iktidarları dönemlerinden bu yana rastlarız.
Anavatan’ın Arapgirli Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu’nun söylemlerini de bu gün bile hatırlayanlardanız.
Ancak o dönemde de kısır siyasi çekişmeler nedeniyle Arapgir Karayollarının yapımı “yapılacak” sözünden öteye gidemedi.
Hatta Arguvan ve Arapgir ilçelerini aynı güzergaha aldıracak bir karayolundan da bahsedildi ama sadece laflarda kaldı.
21 Yılı geride bırakan AK Partinin en çok karayolu yapan iktidar olmasına rağmen Arapgir karayolu sık sık gündeme geldi.
AK partili siyasetçilerin Arapgir’de çok sayıda açıklamasını iyi bilenlerdeniz. Ne yazık ki 21 yılda yine Arapgir yoluna yamalardan başka bir şey yapılmadı.
Oysa Elazığ-Keban’dan başlayarak nerede ise Erzincan’ın Kemaliye’si yakınlarına kadar Arapgir’in yolları duble yol olarak yapılmıştır.
Yazıhan Yol ayrımından geçip Aşağı Boyaca da duble yol tek yola düşmektedir. Arguvan levhalarını takip ettiğinizde daracık didiş-geliş olan karayolu Morhamam, Narmikan, Deregezen bölgelerinde devam ederek Keban Yol ayrımına kadar devam etmektedir. Yaklaşık 50 kilometrelik Arguvan-Arapgir karayolu ne yazık ki hala yapılmayı beklemektedir.
Hafta sonu taziyede bulunmak üzere Arapgir ilçesine gittim.
Yazıhan’dan Keban Yol ayrımına kadar olan bölgedeki karayoluna nerede ise 30 yıldır el dahi atılmamış.
Daracık bir yol…
Keskin Virajlar…
Karşılıklı gidip gelen araçlar…
Ve oldukça da yoğun bir trafiğin olduğu sahipsiz bir yol…
Buna rağmen hem Arguvan hem de Arapgir Karayolu gidiş ve  geliş olmak üzere duble yol olarak yapılmayı beklemektedir.
Bu kadar ihmalkarlık, bu kadar boş vermişlik ve bu kadar boş yere verilen vaatler Arapgir gibi ziyaretçisi oldukça çok olan ilçemiz tamamen sahipsiz bırakılmıştır.
Topu topu 50 kilometrelik bir yolun duble yapılması tam 30 yıldır isteniyor.
Elazığ’da Keban’dan başlayarak nerede ise Kemaliye’nin keskin virajlarına kadar duble olarak yapılan Karayolunun oldukça da düz ve elverişli olan Yazıhan’dan- Arapgir Keban Yol ayrımına kadar uzanan kara yolunu yapmamanın gerçekçi bir nedeni de olamaz. 
Tarihi ve turistik özelliği bulunan ve şu deprem günlerinde de binlerce Malatyalıya ev sahipliği yapan Arapgir ilçesinin yolunun yapılması için başta Malatya Valisi Hulusi Şahin olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a büyük görevler düşmektedir.
Arapgir yolu mutlaka ama mutlaka yapılmalıdır.
Yoksa Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu yakanızı asla bırakmaz.
Bizlerde bu yolun yapılmasının takipçisi olacağız.
Şayet Malatyalılar olarak biz bu yolu yapamayacaksak, bari Komşu kentimiz Elazığ’dan yardım isteyelim destek isteyelim de bu yol yapılsın. Bizim siyasetçiler, bizim Belediye Başkanları, bizim Valilerimiz bu yolu yapamadı bari sizler emir buyurun diyelim.
Bu çağda, bu şartlarda Arapgir’e bu haksızlığı yapamazsınız.
Arapgirliler değil, Arapgir karayolunu yapmayanlar utansın.
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.