ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Basını olarak Kültür ve Kongre Merkezinin arkasında Konteynırlarda gazeteleri çıkarmaya çalışıyoruz.
Zira Malatya’yı yönetenlerin bize layık gördükleri yerdeyiz.
Kongre ve Kültür Merkezinde CHP Grup Başkan Vekili Özgül Özel’in Gençlerle sohbet toplantısı yapacağı bilgisi üzerine kongre merkezine gittik.
Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu ve eski Baro Başkanı Enver Han ile birlikte salonu dolduran gençlerle Prof.Dr. İbrahim Gezer’in yönetiminde önce Veli Ağbaba’yi sonra da Özgür Özel’in Gençlere yapılan sohbetini dinledik. 
Veli Ağbaba, Gençleri tatile göndereceklerini, İlk arabadan Bilgisayar ve Cep telefonlarından ÖTV alınmayacağını, KPS dışında sınav olmayacağını ve mülakatı kaldıracaklarını anlattı. 
Özgül Özel ise Gençlere 400’liralık bir kart vereceklerini ve bununla Sinema, Tiyatro ve Müze girişlerinde kullanılacağını, kültür ve sanata da destek vermiş olacaklarını, ihtiyacı olan Kurumlarca belgelenen gençlere ayrıca 2 bin liralık net bir ücret yatırılacağını açıkladı.
Dahası Altın Kartı tanıttı Özgül Özel. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca gelir durumları tespit edilen ailelerden hiçbir geliri olmayan aileye bir Cumhuriyet Altını değerindeki ücreti Altın Karta yatıracaklarını, daha az geliri olanlara yarım altın, daha da az geliri olana da çeyrek altın değerinin yatırılarak her ailenin en az asgari ücret kadar gelire kavuşturulacağına önemle vurgulayan Özel işe alımlarında bu ailelerden başlayacağını anlatarak Her Türk Vatandaşının bir vatandaşlık gelirine kavuşturulacağını izah etti.
Daha sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde de ilk verilecek talimatın Yurt Sorununu çözmek olduğunu söyleyen Özel “Şuanda Bazı Vakıfların yurdunda kalıyor diye öğrenci başına 2 bin lira Vakıflara veriliyor. Biz bu iki bin lirayı yurtta kalmak istemeyen öğrencilere 2’şer bin lira kira yardımı olarak vereceğiz, gidip arkadaşlarıyla tutacakları evde kalsınlar” dedi.
Cumhuriyetin 100. Yılında Altın kart ile Cumhuriyet vatandaşlarının layık oldukları gelire ve Aile sigortaları ile de tüm ailelerin kalıcı gelire kavuşturularak hiç kimseye muhtaç olmayacağını anlattı Özel.
CHP Gerçekte de büyük bir dönüşüm yaşıyor.
Altın Kart, Vatandaşlık Maaşı, Emeklilere 15 Bin liralık ikramiye, Kaöy Okullarının yeniden açılması, Köylerde Veteriner  ve Ziraat Mühendisi bulundurulması, Tarım teşviklerinin yeniden ele alınması, Tarımsal projeler, en az memur maaşının 21 bin liraya yükseltilmesi gibi vaatler CHP’yi, toplumun her kesimine açarken, Gençlerle ilgili vaatleri dikkat çekici.
CHP Tam bir sosyal devlet vaat ediyor. 
Gençler sorularıyla da Özgül Özel’i bir hayli terlettiler.
Ardından Özgül Özel Tecde Yolu üzerindeki CHP’li Belediyeler tarafından kurulan “Güzelbahçe Konteynır Kent”te toplanan kalabalığa hitap ederken Veli Ağbaba ile ilgili yaşadığı Bakanlık teklifini anlattı.
Özgül Özel şunları söyledi:
“CHP Genel Başkanım ve 13. Cumhurbaşkanımız olacak Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerinden biriyim. Genel Başkanım bana dedi ki İktidarımızda Esnaf Bakanlığı Kuracağız, aynı zamanda esnaf olan Veli Ağbaba’yı da esnaf Bakanı yapalım dedi. Bence de uygundu. Kendisine de bu konuşmayı anlattım. 
Mecliste Malatya’nın her derdini anlatmak için bizleri bıktıran Veli Ağbaba’ya Esnaf Bakanlığı teklif ettim. O ne dedi biliyor musunuz? Başım üstüne ama Malatya’ya depremde yerle bir olmuş, ben Malatya’nın dertlerini anlatmak için Malatya’da olmalıyım, bu sorunları ancak biz böyle aşarız. Ben Malatya’da kalmalıyım…”
Ardından da ekledi:
İşte Veli Ağbaba bu nedenle Malatya’da Malatya için koşturmaya devam ediyor.
Tam bu sırada Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, Özgül Özel’in kulağına bir şeyler fısıldadı ama Özel bunu da açıkladı:
-Malatyalılar pazarlıkçıdır, Başkan Bana Milletvekili sayısı 2-3 olduğunda Bakanlık teklifi yeniden olur mu diye soruyor. Siz bunu gerçekleştirin gerisi gelir.”
Malatya için Bakanlık teklifi yerine Malatya’dan Milletvekili adayı olmayı kabul eden Veli Ağbaba her konuşmasında “Beni Ankara’ya boynu bükük ve yalnız göndermeyin” diye destek istiyor.
CHP’den Yeşil Sol Partiye gidecek oylar düşündürse de Veli Ağbaba, çalışmalarıyla yoluna devam ediyor.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.