ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Arapça kökenli”itfa” sözcüğünün anlamı, TDK’ya göre “söndürme” olarak açıklanır.Yangın söndürmekle yükümlü personele de “İtfaiyeci” denir. İtfaiye ile özdeşleşen “yangınla mücadelenin” hayat kurtarmak, mal kurtarmak ve çevreyi korumak gibi üç temel amacı vardır.

6 Şubat günü on bir ilimizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin ilk dakikalarından itibaren depremde ağır hasar gören evinden eşini ve çocuklarını kurtarıp sokaktaki güvenli bir yere terk ettikten sonra sorumluluk alanı olan itfaiye teşkilatına koşarak ekip arkadaşlarıyla birlikte kurtarma çalışmalarını organize eden; dinamik, atletik bedenli, koca yürekli, sessiz bir kahraman çıktı Malatya’dan.

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı sevgili Mustafa Katipoğlu, imajı, nezaketi, bilgisi ve görgüsüyle sessiz sedasız daldı enkaz yığınlarının içine. Yardım çığlıklarının yükseldiği beton yığınlarının arasından uzanan ellere uzattı elini. Üzerindeki tonlarca ağırlıktaki beton yığınlarının yardım elini uzattığı insana zarar vermemesi için özenle çalışarak onu yeniden hayata döndürmeye çalıştı.

Arkasında ne gazeteci vardı ne kameraman, sorumlusu olduğu kurumdaki iş arkadaşlarının başından günlerce ayrılmadı. “Amir, makamıyla mukim değildir” dedi. Amirin asıl görevi makamda oturup talimat vererek iş ve işlemleri yürütmek değildir, “Yeri geldiğinde sahaya inmelidir amir” diyerek üniformasını giyip sahaya indi. Gecesini gündüzüne katarak can kurtarmaya adadı kendisini. Çalışma arkadaşlarıyla birlikte yüzlerce insana dokundu, yüzlerce insanı kurtardı enkaz altından.

Asli görevinin sadece yangın söndürmek olduğunu sanan Malatya halkı, hayat kurtaran Mustafa ve arkadaşlarıyla hissetti hayat kurtarmanın da itfaiyenin görevlerinin arasında olduğunu.

Yakından tanırım, köylümdür.Aynı zamanda yakın akrabam olan Sevgili Mustafa’nın ve başında bulunduğu teşkilatın başarısı, devletin en üst kademesi tarafından da görüldü.

Kime ait olduğunu bilmediğim “Marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir” diye bir söz vardır dilimizde. Mustafa’nın başarısı karşılığını buldu. Dün gurur verici bir gün yaşadı Mustafa... “Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Fedâkarlık Madalyası” ile ödüllendirildi. Malatya İtfaiye Teşkilatı adına almış olduğu manevi değeri tartışılmaz bu madalya ile ne kadar övünse azdır.

Sevgili Mustafa, almış olduğun bu madalyayı kendim almış kadar mutlu olduğumu ifade ederken, seni ve başında bulunduğun Malatya İtfaiye Teşkilatındaki tüm neferleri yürekten kutluyorum. Sevgilerimle…

Fatih DULKADİROĞLU( 26.04.2023 Ankara)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Fatih Dulkadiroğlu 2023-05-06 17:11:50

Yazıma yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum.