ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri olarak Kent Konseyinde toplandık.

Yeniden inşa edilecek Malatya Çarşısı için görüş ve önerilerimizi sunmak üzere bir araya geldik.

Üniversitelerimizden Bilim adamları, Şehir Plancıları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri olarak geleceğe yönelik olarak Malatya için nelerin yapılması gerektiği konusunda görüşlerimizi kısa sürede de olsa açıklama gereği duyduk.

Malatya nasıl inşa edilecek?

Şehir merkezi nasıl yapılacak?

Malatya’nın geçmişte kalan kültürel ve sanatsal değerleri korunacak mı?

Nasıl bir Malatya hayal ediyoruz?

Sorularına cevap aradık.

Çok güzelde öneriler ortaya çıktı.

Şehir Plancıları Odası Temsilcileri hazır oldukları halde kendilerinden bir talepte bulunulmadığını, plansız bir yapılaşmadan yakındılar. Dahası bir basın mensubu olduğu kişiyle yaşadıklarını da toplantıda isim vermeden açık açık anlattılar.

6 Şubat depremlerinin ardından Afet Koordinasyon Kurulunun bulunduğu İtfaiye Binasının arkasında kurduğumuz Basın Merkezi Çadırında gelen gazetecilerin bilgi almak için Mimarlar, Mühendisler ve Şehir Plancısı aradıklarını ifade ettikten sonra en kısa sürede bir araya gelmeye karar verdik.

Şehir Plancılarına yeniden Malatya’yı kurmak için çok büyük görevler düşüyor. Onları dinlemek, yerinde plan yapmak, Malatya’nın değerlerine dokunmak onların görevleri. Ancak gelin görün ki onları da bu güne kadar dinleyen olmamış, ses vermeye çalışmışlar bir paralı haber avcısına rast gelmişler.

Kent Konseyinde geleceğe yönelik çok güzel öneriler ortaya çıktı. Gelecek hafta yapılacak çalıştay da bu öneriler ele alınacak.

Bunun yanında AK Parti Milletvekili adayı İhsan Koca’nın Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan bir bilgilendirme toplantısında; TOKİ Emlak Konut Genel Müdür Yardımcısı Hicran Çakmak ve Mimar Hilmi Güner’in sunduğu ‘Malatya Merkezi Yeniden Canlandırma Projesi’ ile ilgili paylaştığı resmi inceleyen Şehir Plancıları bunun doğru olmadığını da ifade ettiler.

Evet Kent Konseyi Yeni Malatya inşası konusunda görüşleri toplarken bir yandan da Afet Koordinasyon Merkezinde TOKİ tarafından hazırlanan Çarşı projesi konusunda AK Partisi Teşkilatı, Milletvekilleri, Belediye Başkanları bilgilendiriliyor.

Taslak projede olsa bu neden kamuoyu ile paylaşılmıyor ve esnaf kuruluşları başta olmak üzere Sivil toplum kuruluşlarıyla da tartışılmıyor.

Yapılan her proje önemlidir, her görüş ve öneride değerlidir. Ortak akılla projelere herkes katkı verebileceği gibi bölgede yaşayan Şehir Plancıları, Mimarlar ve Mühendislerde projeye katkı vermelidir.

Görünen o ki Ankara’da hazırlanan projeden Malatya’dan kimsenin haberi yok.

Sadece İhsan Koca’nın paylaştığı bu resimden Şehir merkezine nasıl bir çarşı yapılacağını öğrenmeye çalışıyoruz.

Bakalım önümüzdeki günlerde bu proje nasıl şekillenecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.