ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

AK Parti İl Başkanı İhsan Koca ve  CHP il Başkanı Enver Kiraz partilerinin ikinci sırasından Milletvekili adayı oldular.

Her iki adayımıza da başarılar diliyoruz.

Ancak AK Parti Milletvekili adayı İhsan Koca’ya adaylığı konusunda parti içinden gelen sesleri duyunca Koca’ya haksızlık edildiği kanaatindeyim.

İhsan Koca telefonlara çıkmazmış.

Partililere bile mesafe koymuş…

Muhtarlar arayıp da bulamazmış…

Gibi tepkileri sanırım sizlerde duymuşsunuzdur.

AK Parti kurulduğundan bu yana İl Başkanlarını Belediye Başkanı ya da Milletvekili listesine alarak Ankara’ya taşımıştır.

İhsan Koca’da bir dönem Milletvekiliği yaptıktan sonra ikinci döneminde aday dahi olmamıştır. Oysa o dönemlerde listeye girmek için kimler ne mücadeleler vermişti iyi biliyoruz. Koca aday olma şansı olmasına rağmen aday olmamayı tercih ederek kenara çekilmiştir.

Son olarak Cumhurbaşkanının isteğiyle AK Parti İl Başkanlığına atanıp sonrasında il başkanı olarak seçilmesinin ardından Koca Milletvekili adayı dahi olmamıştır. AK Parti  İl Başkan Yardımcılarının adeta topluca istifa ederek aday adayı olması nedeniyle bu kez de Cumhurbaşkanı tarafından Milletvekili adayı olarak listeye alınmıştır.

Hiçbir göreve aday olmadığı halde Milletvekili adayı yapılan İhsan Koca’ya gösterilen tepkilerin haklı bir yönü yoktur. Kaldı ki Milletvekili listesinde yer alan isimlere baktığımız da İhsan Koca en önemli isimlerden biri olduğu gayet nettir.

Milletvekili adayı İhsan Koca’ya başarılar diliyoruz.

CHP Malatya ikinci sıra Milletvekili adayı Enver Kiraz’da 11 yıldan beri İl Başkanlığı yapıyor.

Malatya’nın sorunlarını gündeme getirmeye çalıştı.

CHP’yi Malatya’da muhalefet olarak temsil etmek için elinden geleni yaptı.

Malatya’nın sorunlarına odaklandığı gibi iyi bir çevre edinip bir hayli de tecrübe kazandı.

Seçim çalışmalarına kırsalda yoğun bir şekilde devam ediyor.

Genç ve dinamik İl Başkanı Meclise gitmek için seçmenden oy istiyor.

Aday olmasına ve listede yer almasına tepki gösteren yok ama CHP’yi de küsenler, kızanlar, listeyi beğenmeyenler, başka yol arayanlar sitemlerde bulunsalar da Kiraz’ın Meclis gönderilmesi için CHP’lilerde desteklerini sürdürüyor.

Ön seçimsiz aday belirlemenin CHP’de elbette sancıları var.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’da seçmenleri ziyaret ederken şunu istiyor:

“Evet çok çalıştığımı söylüyorsunuz. Ancak oyları başka yere veriyorsunuz. Sizlere daha çok hizmet getirmek için beni Ankara’ya yalnız göndermeyin…”

Ağbaba bir yandan da Enver Kiraz ve Battal Kanbay’a a destek veriyor.

Enver Kiraz’a da çıktı yolda başarılar diliyoruz. 

Depremlerin gölgesinde seçimlere gidilirken giden seçmenlerin getirilmesi büyük bir sorun. 530 Bin seçmenden kaçı sandık başına gidecek?

Kaç seçmen oy kullanacak.

Tahminler 300 ile 350 bin arasında seçmenin Malatya’da sandık başına gitmesi yönünde.

Zor şartlarda zor bir seçim bizleri bekli

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43