ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

-Ben asla harama hile karıştırmadım. Yaşamım boyu dümdüz, HARBİ yaşadım.Asla iki yüzlü olmadım. Yalanı ,dil alışkanlığı Valla dışında yemini bilmem de sevmem de. Hasta sırrı dışında sır da tutamadım. Bana kimse sır vermesin.

İnsanım..  Çoook hatam olmuştur. Allah afetsin muhakkak ki bilerek bilmeyerek işlediğim günahlarım da olmuştur. Hatalarımı fark edersem özür diler,düzeltmeye çalışırım.

Günahların cezasını da mecbur çekeceğim. Bildiğim günahlarımdan biri her akşam 2 duble rakı içmektir. Doktorum ama nihayetinde ben de bir insanım, Benim de zaafım buydu. Saklamaz, gizlemez aleni içerdim. Hastalar randevu ile gelmiyor ki...Tam arkadaşlar ile muhabbetin koyu yerindeyken pat diye hasta çıkar gelir. Alkol aldığımı görmelerine, ilçede birkaç uzmanlık dalında başka hekimler olmasına rağmen bana güvenirlerdi. Derhal muayenehaneme gider muayenemi yapar, ilaçlarını getirtir varsa iğnelerini yapar, serumlarını takar gönderirdim.

Bazı Doktor arkadaşlar dindar insanlara hoş görünmek, onların hastalarını kazanmak için oruç tutuyormuş gibi davranır, gizliden gizliye kafayı çekerler de çevreye yeşilaycı,mümin görünürlerdi.

-Ben meslek hayatımda kimseyi kıskanmadım. Kimseyle yarışa girmedim. Yarışım hastalarıma elimde gelen yardımın en iyisini yapmaklaydı. Benden sonra Ayancık'a tayin olan her hekimi evimde veya lokantalarda yemeklere alarak, muayenehanelerine çiçekler götürerek hoşgeldiniz, hayırlı olsun diye kutladım. Hani birisi de Allah için birgün gelip benim muayenehanemde bir çay,kahve içseydi gam yemeyecektim.

Bir zamanlar Ayancık devlet Hastenesinde Galip ve Talip adlarında iki Cerrah birlikte çalıştı.Birbirlerini müthiş kıskanıyor, kıyasıya rekabet yapıyorlardı.Galip Dindar kesim hastaları kazanmak için dini bütün müslüman moduna yattı.Halbuki evimize konuk geldiğinde benimle kadeh tokuşturmaya doyamazdı.Paraya susamışlardı,hastaları sağmal inek gibi sağmaya başladılar.Muayenehanelerinde değil de hastane merdiven sahanlıklarında hastalardan Bıçak parası almaya başladılar.Hatta birgün hastanın biri bana anlattı,Cerrah Galipi tezgaha düşürüp suçüstü yaptıracaktı.Cerrahı çağırdım geldi

"Kardeş sen kendini neden riske ediyorsun,Senin muayenehanen var,ne ücreti alacaksan hastalarını çağır orada al"

dedim de kurtardım.

-Bir 14 Mart Tıp Bayramı kutlamalarına Sinop'a gitmeden önce,dönüşte gece olacağından emniyetli gelebilmek için Ayancık'a gelirken şehir çıkışından sonra konvoy halinde dönmeye karar verdik.

Konvoy öncüsü ben olacağım için alkol almamaya karar verdim.Masamızda Galip ve eşi de vardı.Ayancık Sinop un dindarı kadehleri arka arkaya yutuverdi.Dansözün iki memesi arasına paracıkları daldırıverince kıskançlık krizine giren eşinin ekmek bıçağı ile doğramasından zor kurtardık.</p>
                                    
                                </div>

                                                            </div>
                        </div>

                        <section>
                            <div id=

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.