ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Çiftlik yaşayanları deprem bölgesinde olmadıkları halde deprem acıısı ile kavruluyor,psikolojik sorunlar yaşıyor.

Üzücü olayları izleyip ruhsal ve bedensel sıkıntı yaşamayalım diye mümkün mertebe TV izlememeye çalışıyoruz.

Birkaç gündür tansiyon yüksekliğim vardı,tansiyon ilacının dozunu artırmama rağmen bir rahatlama olmadı.Önceki akşam sakinleştirici özelliği de olan bir allerji ilacı aldım.24 saattir uyukluyorum.Dün tüm günü yatakta geçirdim.Kapımıza birikip mama bekleyen sokak kedilerinin sabah ve akşam beslenmesini sağolsun eşim Özcan Aydıncak hanım yaptı.

Bugün Tansiyonum iyi...

Yurdumuzdaki büyük felaket,birçok yıkımlara neden oldu.Tüm ülke bu yıkıntının altında kalkmaya çalışıyoruz.İnşallah en kısa sürede yaralarımız sarılır,sağaltılır,acılarımız paylaşılarak en aza indirilir.

Normale dönmek mümkün değil;

-halimizi kabullenerek,

-alışarak

yaşama devam etmek durumundayız.

Devlet ve millet el ele verip yıkılan evler yerine daha sağlam,daha güvenli ve güzel evler,yapılabilir.

İnsanlar devletten çeşitli yardımlar talep eder ve alırlar.

PSİKİYATRİSTE GİTMEK,PSİKOLOĞ DESTEĞİ ALMAK DELİLİK DEĞİLDİR!

Yurdum İnsanı maddi kayıpları için telaşlanır,telafisi için her kaynağı zorlar,mücadele eder. Bedensel rahatsızlıkları için hastane kapılarını aşındırır da PSİKOLOJİK durumu ile igili muayene olmaktan kaçınır.

Delileri,deli anılarını ,deli fıkralarını sever ama Psikiyatrise muayene olmaktan

"BEN DELİMİYİM Kİ"

der kaçınır.

Buna rağmen reçete edilen antidepresan ilaç tüketimi her yıl artmakta,Edindiğim bilgilere göre Türkiye’de 2019 yılında 49 milyon 857 bin kutu olan antidepresan satışı 2020’de 54 milyon 625 bin kutuya, 2021’de ise 59 milyon 641 bin kutu antidepresan kullanılmıştır.

Birçok kişi de reçetesiz satılan ilaçları defalarca eczanelerden alıp kıllandığına göre toplum ve birey psikolojisinin ne kadar sıkıntılı olduğu ortaya çıkar.

Cowid-19 pandemi salgınında olsun,Ülkemizin büyük acılarla boğuştuğu deprem felaketi olsun insanların büyük bölümünün psikolojisinin bozulmasına sebep oldu.

Bu insanların Psikiyatrist desteği alması gerekir.

Bu iki felakette BÜYÜK,KÜÇÜK İNSANLARIN PSİKOLOJİSİ GÖZ ÖNÜNE ALINMADAN birçok TV ALLAMESİ YORUMCULAR,PROFÖSÖRLER,BİLİM ADAMLARI Saatler boyu bilimsel konular hakkında kendilerine övgü payıda bırakarak bilgi sergilemeye çalıştılar.

Yav vatandaşı,Corona virüsünün varyasyonları DNA sındaki değişikliklerin bilimsel açıklamaları,deprem faylarının nereden geçeceği,fayların asırlardır boşalttığı, biriktirdiği enerjinin yapısı ne ilgilendirir.Bilimsel kongrelerde sunulması gereken konuların halka yararı nedir.

Halkın anlatabileceği,faydalanabileceği,uygulayabileceği konularla ilgili bilgiler verilmesi daha yararlı olmaz mı?

İnsan psikolojiisini allak bullak eden yorumlar,görüntüler karşısında insanın ve toplumun psikolojk konuları hakkında,insanları rahatlatacak halkın anlayacağı dileden bir konuşma yok.

Nacizane önerim;

-Lütfen tv deki deprem haberlerini fazla izlemeyin,Çocuklara hiç izletmeyin

-Çocuklarınız ve kendiniz için psikiyatrik muayene olmaktan kaçınmayın,doktorunuz tamam diyene kadar tedavi almaya devam edin.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.