ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Eskiden 10 Ocak Gazeteciler günü Malatya’da bir seri etkinlikle kutlanırdı.

Valilik, Belediyeler, Kurumlar, Üniversiteler hatta marka olmuş kuruluşlar 10 Ocak etkinlikleri düzenlerdi.

Önce kahvaltılı toplantılar yapılırdı, Öğlen ve akşam yemeklerinde gazeteciler kurumların davetlisi olurlardı.

Akşam müzikli kutlamalarda yapılırdı.

Çalışan gazeteciler patronlarının müsaade ettiği ölçüde bu toplantılara genelde katılmaya çalışırlardı.

Büyükşehir ayrı, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri ayrı ayrı etkinlikler yaparlardı. Sonra 3 Belediye birleşti ortak etkinlikler yapmaya başladılar.

TSO ve Okulların dahi etkinlikleri olurdu.

Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin ve son olan etkinlikte, o zaman diğer bir Derneğin Başkanı olan kişi, konuşma yapamadığını ileri sürerek toplantıyı sabote etmesinden ve de sonra Belediye de göreve başlamasından bu yana da Büyükşehir ve diğer belediyelerin 10 Ocak etkinliği mazide kaldı.

Tabi sonrasında pandemi dönemindeki yasakları bir kenara bırakırsak meğerse Belediyelerimizin 10 Ocak kutlama etkinliklerini yapmak istemediklerini üzülerek görmekteyiz.

Elbette ki kendi tercihleridir, kendi istekleridir.

Sağ olsunlar basın kuruşları ve Cemiyetimize çok da güzel çiçekler gönderdiler.

Bizzat Cemiyetimize gelerek gazetecilerin günlerini kutlayanlarda oldular.

Hala da gelmeye devam ediyorlar.

Ancak bir yöneticimizin tavrını da burada belirtmek isterim.

Malatya Valimiz Hulusi Şahin.

Malatya’ya göreve gelir gelmez Hayırlı olsuna gittiğimiz Sayın Şahin’i yayınladığı bir mesajın dışında göremedik. Gazetemizin kuruluşunda en azından bir mesajını beklediğimiz, Malatya Gazeteciler Cemiyetinin 34. Yıl dönümünde yanımızda görmek istediğimiz Vali Şahin’i 10 Ocak’ta da görmek mümkün olmadı.

Onunda kendi tercihi diyelim.

Malatya’da bir etkinlik olmayınca Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyetinin daveti üzerine Şanlıyurfa’ya gittik. Bölge illerinin Cemiyet Başkanları da oradaydı. Güzel bir gece yaptılar ve 10 Ocak’ı coşkuyla kutladılar, bizlerde bu etkinliği yakından izledik.

Şanlıurfa’nın nüfusu 3 milyona dayanmış.

Konut fiyatları 10 milyon lirayı bulmuş.

Tarihe ışık tutan Göbeklitepe’yi son bir yılda tam 850 bin kişi ziyaret etmiş.

Otellerde yer bulmak imkansız hale gelmiş.

Geceden sonra sabah İbrahim Tatlıses Kültür Merkezinde verilen sabah kahvaltısında gazetecilerle bir araya geldik. Merkezde sadece Şanlıurfa kahvaltısı ve yemekleri yapılıyor.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliğine aday olması nedeniyle Malatya ve bölgedeki Cemiyetlerinde desteklediği gazeteci adayımız.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki gazete sahiplerinin destek verdiği Gülebak 25-26 Ocak’ta yapılacak seçimlerde Anadolu Gazete Sahiplerini temsilen Basın İlan Kurumunda görev almasını beklediğimiz bir arkadaşımız.

10 Ocak’ta Şanlıurfa’da Gazeteciler gününü kutlayarak yeni bir yıla daha giriş yaptık.

Şanlıurfa’dan yeniden buluşmak üzere ayrıldık.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.