ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

2023 Genel seçimlerine yaklaştıkça siyaset arenasında hareketlilikler artarken, genel beklenti seçimlerin ardından Malatya’yı temsil edecek milletvekillerinin simalarının değişeceği yönünde.

Malatya’yı gerek TBMM çatısı altında gerekse de siyasetin farklı görevlerinde uzun yıllardır aynı simalar temsil ediyor. 2023 seçimlerinde başta AK Parti olmak üzere tüm siyasi partilerde ciddi değişimlerin olacağını ön görüyorum. CHP ve MHP’de İl Başkanlarının milletvekili olabilmek için görevlerinden istifa etmeleri, AK Parti’nin başta İl yönetimi olmak üzere yönetim kademelerinde yer alan isimlerin milletvekili aday adayı olacaklarını yakın çevrelerine paylaşmaları bu düşüncemi haklı çıkaracak nitelikte.

Esasında Malatya halkı da artık yeni isimler talep ediyor, değişim  istiyor, siyasetin yeteri kadar Malatya’ya katma değer katmadığını düşünüyor. Çıkın sokakta, çarşıda pazarda sorun büyük çoğunluğu milletvekillerinin performansından memnun değil. Hem bu isimlerin yıllardır siyasetin içerisinde yer alması hem de vatandaşların memnuniyetsizliği değişimi de kaçınılmaz kılıyor.

Ak Parti’de şu ana kadar İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk, Hakkı Pekel, Ela Erkoç, İsa Özkan, Nevzat Öztürk ve Ömer Faruk Öz’ün isimleri ön plana çıkıyor. Elbette yine en fazla aday adaylık başvurusunun Ak Parti’ye yapılacağını düşünüyorum ve hatta aday adaylık başvurusun da rekor da bekliyorum. Çünkü 2023 Genel Seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanının Malatya’da tüm listeyi baştan yenileyeceğini mevcut milletvekillerinin yeni dönemde aday gösterilmeyeceklerini veya kendilerinin aday olmayacaklarını düşünüyorum.

CHP’de ise İl Başkanı Enver Kiraz’ın istifası önemli bir gelişme olarak değerlendirmek lazım. Enver Başkan özünde iyi bir insan olup siyaseten tecrübeli de olsa görev yaptığı dönemde parti başarısına bir katma değer kattı  elbette bu inkar edilemez..Ancak gerçek olan şu Enver başkanın İl yönetim Ekibi zayıftı ve aynı zamanda halkın ne düşündüğünü doğru analiz edemedi çünkü çevresinde hep aynı tip insanlar vardı. Bunca yılın hizmetinin hatırına milletvekili listesinde aday gösterileceği kesin gibi ancak ben CHP’nin Malatya’da milletvekili sayısını artırabilmesi için Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın ikinci sıradan aday gösterilmesi gerektiğini bir kez daha iddia ediyorum.

MHP’de de başarılı mevcut İl Başkanı Mesut Samanlı milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Mevcut Milletvekili Mehmet Fendoğlu ile birlikte ikinci Milletvekili aday adayıda belli olmuş oldu. MHP’de de aday adaylık başvurusu yoğun olacağını düşünüyorum.

İyi Parti’de ise Avukat Muhammed Afşin Arıkan ve  Asuman Sarıtaç’ın isimlerinin aday adayı olacağını duydum. İyi Parti’de başka sürpriz isimleri de görebiliriz, partinin Malatya’da 2018 seçimlerine göre oylarını artıracağını görüyorum ancak bu artışın milletvekili çıkartmaya yetip yetmeyeceğini şimdiden kestirmek zor.

Saadet Partisinde Mustafa Canbay, Gelecek Partisinde İl Başkanı Ahmet Ercan Uçkan’ın adları ön plana çıkıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.