ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

 

Pazar günü iki ayrı etkinliğe katıldım

Biri 1994 Yılında bir gurup esnafla birlikte kurduğumuz ve tüzüğü tarafımdan hazırlanan Atmalılar Derneğinin 13. Genel kuruluna katılmak oldu. Diğeri Beyaz Ay Derneğinin aileleriye birlikte yaptığı Ciğer etkinliğiydi.

Atmalılar Derneğini kuralı 28 Yıl olmuş.

Ama kurduğumuz Atmalılar Derneği, siyasi yelpazelerden uzak kalmak kaydıyla çok güzel de hizmetler yaptı.

22 Yıldır Atmalılar Derneği Başkanlığı yapan Emekli Öğretmen Mehmet Ali Başıböyük, önce Nasuhi Caddesinde bulunan daireyi Atmalılar Derneğinin mülkü yaptı. Ardından bir okul yapmalıyız diyerek Atma Aşiretinin 9 Köyünden biri olan Kömürlük köyüne bir ilkokul yapmak için kolları sıvadı. İş adamları destek verdi, Atmalılar İlköğretim Okulunu yaparak Milli Eğitime teslim etti.

Arguvan’da Atmalılar İlköğretim okulunda 120 öğrenci eğitim görüyor ve öğrenciler de bir hayli başarılı oluyor.

Tabi bu okulun yapılmasıyla birlikte Malatya’da oturan Atmalıları merak eden diğer illerdeki Atmalılar Arguvan’a gelip tanıştıkları Amcaoğlullarıyla da bir araya gelmeye başladılar. Atmalılar buluşması yapıldı. Her inançtan, her siyasi görüşten 32 ile yayılmış Atmalıların bin yıllık bir tarihe sahip oldukları ve bulundukları illerde kendi örf ve adetlerini, kültürlerini muhafaza ettikleri de bu buluşmalarda ortaya çıktı.

Bu nedenle Atmalılar sonradan tanıdıkları Atmalılara “Amcaoğlu” demeye başladılar.

Atmalılar Derneğinin öncülüğünde bişr araya gelen Atmalı İş Adamları bir de Atmi Vakfını kurdular. İstanbul’da faaliyet gösteren Atmi Vakfı öğrencilere burslar vererek işe başladı. Yönetimde Anadolu’nun çeşitli illerine yayılmış Atmalı İş adamları bulunuyor.

Atmalılar Derneği bir de Kooperatif kurdu Arguvan’da çalışıyor.

Atmalılar İlköğretim Okulunun bilgisayar ve diğer ihtiyaçlarını Dernek karşılıyor.

Atmalılar Derneği örnek gösterilen Dernekler arasında yer alıyor.

Genel kurulda Divan Başkanlığını yapmamı istediler. Atmalılar Derneğinin örnek çalışmalar yaptığını anlattım, bir arada olmanın ve dayanışmanın önemine değindim.

22 Yıldır Başkan olan Mehmet Ali Başıböyük bir kez daha seçildiği kongrede birlik ve beraberliğe işaret ederek, bir türlü bir araya gelemedikleri İstanbul’da bulunan Atmalı köy derneklerine çağrıda bulundu:

Gelin Atmalılar Derneği çatısı altında birleşelim. Buna beni engel görüyorsanız, ben kenara çekilir bu birlikteliği sağlayacak Atmalı’ya da görevi devrederiz. Yeter ki bir araya gelelim.

Atmalılarda bu dönemde süreç köy dernekleri ile bir araya gelmek olacak.

Başarılar diliyoruz.

***

BEYAZ DERNEĞİ VE KAZIM AYDOĞAN

Beyaz Ay Derneği Malatya Şubesinde Ciğer etkinliği vardı. Şube Başkanı Kazım Aydoğan, Berkan Erkoç ve Zülküf Dere davet ettiler.

Saray mahallesindeki Deyaz Ay Derneğinin yeni yerine vardığımda, engelli özel ve harika gençler halay çekiyordu. Aileleri çocuklarının yanından ayrılmayarak çocuklarıyla mutlu bir gün yaşıyordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile eski Bakan Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Malatya’da misafir olan Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ve AK Parti İl Başkanı İhsan Koca’nın geleceği duyurulunca Beyaz Ay Derneğinin gençleri bir karşılama hazırlığına girmişlerdi.

Başkan Selahattin Gürkan, Bülent Tüfenkci, Hakan Çavuşoğlu ve İhsan Koca coşkuyla karşılandılar, özel ilgi ile yetiştirilen gençler bol bol konuklarla resim çektirirken, Selahattin Gürkan’ı bir an olsun yalnız bırakmıyorlardı.

Başkan Gürkan zaten gençlerin çoğunu tanıyordu ve ismiyle çağırıyordu.

Zaman zaman gittiğimiz Beyaz Ay Derneği; görme, işitme ve konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm engelli kitlesine hizmet verirken, engellilerin yakınları, ilgili kurumlar ve toplumun geneli, bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmaları açısından geniş bir hedef kitleyi duyarlı kılmaya çalışıyor.

Bu nedenle evlerinde çıkmayan çocukları Okulda eğiten Kazım Aydoğan, onları sosyal hayata katılması içinde Dernekte bu tür etkinliklerde bir araya getiriyordu.

Etkinliğe katılmak için ailesiyle birlikte gelen Muhammed’in Melekbaba mahallesindeki evinin çatısının yandığı haberi gelince, Beyaz Ay Derneği Başkanı Kazım Aydoğan aileyi ve çocuğu alarak Melekbaba mahallesine gitmişti. Yangını itfaiye büyümeden söndürmüş ve baca yangınının sobadan çıktığı anlaşılmıştı.

Beyaz Ay Derneğinde bir araya gelen engelli gençlerimizin kurulu sobaya odun atarken gördüğümde “bu nasıl olur” demekten kendimi alamadım. Baktım doğalgaz vardı ama pahalıya geldiği için soba kurmuşlardı. Derneğin ısınma ve elektrik giderlerini karşılamakta zorlandıkları ve zaman zaman ödeme için imece usullerine başvurduklarını söylediler.

Malatya’nın özel çocukları için Beyaz Ay Derneğine tahsis edilen Saray mahallesindeki yeni yerinde ısınma büyük bir sorun. Bu sorunu önce AK Parti İl Başkanına sonra da Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a orada söyledim.

Başkan Gürkan, bu kadar anlamlı bir hizmet veren, engelli gençlere kucak açan Beyaz Ay Derneği Başkanı Kazım Aydoğan’a teşekkür ettikten sonra ısınma sorununa destek olacaklarını söyledi.

Beyaz Ay Derneğinde mutlu olan engelli gençleri uzun süre Dernekte kaldılar, sohbet ettiler. Hele hele Batu Aslan giye genç kardeşimizi, Muhammed’i Selim’i ve diğerlerini yakından tanıdım.

Bir de İnönü Üniversitesinden engelli gençlerle tanışmak isteyen Üniversiteli öğrenci gurubuyla da tanışma imkanı bulduk.

Malatya Büyükşehir Belediyesinin tahsis ettiği alanda dışarıdan pek görülmese de önemli bir hizmet veriliyordu.

Engelli gençler mutlu, aileleri sevinçli, Öğretmenleri gururluydu.

Beyaz Ay Derneği camiasını tebrik ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.