ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya’da Türk Eğitim Sen Şube Başkanlığına Fevzi Şahin seçildikten sonra öğretmen camiasından sendikaya dönük bir ilgi oluşmaya başladı

Fevzi Şahin, Fevzi Hoca benim de yakından tanıdığım değerli bir eğitmen. Türk Eğitim Sen Malatya Şube Başkanı seçildikten sonra da bu değerli kişiliği ve çalışkanlığı sayesinde öğretmen camiasından taktir görmeye hatta taktirin de ötesinde yeni üye kazanma hususunda ciddi bir sıçrama yapmaya da vesile oldu. Ülke genelini bilemem ama Malatya’da mevcut şartlar Türk Eğitim Sen’den yana öğretmen camiasını ne demek istediğimi gayet iyi anlamıştır diye düşünüyorum. Hata yapılmazsa Malatya’da Türk Eğitim Sen yetkili sendika bile olabilir ancak dediğim gibi hata yapılmazsa….

 Her toplu sözleşmenin ardından biraz daha kan kaybı yaşamaya devam ediyorlar. Yüzde üç yüzde beş zam oranları ile, TÜİK’in açıkladığı ancak Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin bile inanmadığı gerçek enflasyonun çok altında kalan sözde enflasyon farkları ile ciddi bir alım gücü kaybı yaşıyorlar. Bir kamu işçisi bayram ikramiyesi, yıl içinde 4 defa ayrıca ikramiye, yemek yardımı, yol yardımı gibi çok sayıda kalemde sosyal yardım ödemesi  alırken memurlar bunların hiçbirinden faydalanamıyor. Bugün öğretmenlere ne yemek, ne araç yardımı yapılıyor. Toplu taşıma araçlarından bir tık indirimli faydalanıyorlardı o da kaldırıldı. Hal böyle olunca hemen hepsi bir ek iş yapma yolunu seçiyor. Kimisi özel kurs merkezinde yasak olduğu halde derse giriyor, kimisi araç alıp satıyor, kimisi bir başka ek iş yapıyor…Bu tablonun eğitime olumsuz yansımaması mümkün değil. Bu yıl yılda bir defa Eylül ayında tüm öğretmenlere ödenen eğitime hazırlık ödeneğine sadece 75 TL artış yapılarak 1400 Lira olarak ödendi. Bu ücretle öğretmen kendisine bir takım elbise bile alamaz. 

Gelin bir de üye sayısı bakımından 4 büyük sendikayı ele alalım. Eğitim İş ve Eğitim Sen İSTEMEZZÜK’ten başka bir şey söylediklerine ben daha şahit olmadım. Okul yöneticileri sözlü mülakatla alınmasın derler Milli Eğitim Bakanlığı okul yöneticisi olmak için mülakatı kaldırır yazılı sınav şartını getirir bu iki sendika kalkar sınav iptal olsun diye hemen mahkemeye başvurur. Öğretmenlik meslek kanunu çıksın diye yıllarca eylem yapar, kanun çıkar şurası eksik burası fazla düzeltelim demek yerine meslek kanunu iptal edilsin diye bu defa yine eylem yapmaya devam eder. Dolayısıyla bu iki sendikanın ne eğitime ne de öğretmenlere zerre bir faydası yok.

Eğitim Bir Sen ise iktidara şirin gözükmek uğruna maalesef yıllarca öğretmenlerin hak kaybı yaşamasına neden oldu. Dikleşmeden dik duracağız diye diye öğretmenlerin mali açıdan beli kırıldı. Siz sadece Malatya’ya bakmayın İstanbul başta olmak üzere metropol şehirden öğretmenler Anadolu’ya kaçmak için can atıyor. Bugün bir öğretmen İstanbul gibi bir yerde ev alabilmek için hiç yemeden içmeden en az 20 yıllık maaşını vermesi gerekiyor.Durum bu kadar içler acısı halde.

Gelelim Türk Eğitim Sen’e ve Fevzi Şahin Başkana…. Seçildiği günden beri Fevzi Başkan bizlerde bir umudun yeşermesine sebep oldu, Üye çalışmalarında son bir yılda rekor düzeye ulaştı. Ben öyle tahmin ediyorum ki çok yakın zamanda Masada Malatya’da Türk Eğitim Sen olacak.Durum onu gösteriyor

, bu vesilen ile tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamış olayım…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.