ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Genel seçimler yaklaştıkça gelecek dönem milletvekili olabilme hayali kuran isimler parti içerisinde kulis çalışmalarına başlamış durumda.

Şüphesiz kurulduğu günden beri Malatya halkının büyük desteğini almayı başaran Ak Parti, hareketin en yoğun yaşandığı siyasi parti konumunda.

Halihazırda Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Kahraman Kavuk, Battalgazi Eski Meclis Üyesi Ela Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı  Ramazan Özcan, İsmail Hakkı Pekel, Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. İlhan Geçit’in isimleri şu anda AK wwParti kulislerinde gündemi meşgul ediyor.

Cumhur ittifakının diğer ortağı Milliyetçi Hareket Partisi’nde (MHP) ise Birlik ve beraberlik içinde saha çalışmaları devam ediyor.

MHP 2023 seçimlerinde hedefi Malatya’da büyük.O yüzden henüz aday adaylık için isimler ön plana çıkmaya başlamadı.

Malatya’da en az iki milletvekili çıkartabilmek için özveriyle çalışmaya devam ediyor.

Millet İttifakının Ana unsurundan birisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) durumlar biraz da Veli Ağbaba’ya bağlı.

Ağbaba’nın nerede aday olacağına göre İl Başkanı Enver Kiraz ve Hakan inci isimleri ön plana çıkabilir.

Burada asıl mesele CHP yönetiminin  Malatya’da ancak bir vekil çıkartabiliriz görüşünü benimsemiş olması.

Yıllardır sabit bir seçmen kitlesine hitap eden partinin bu hali ciddi seçmen kaybı oluşturuyor.

İyi Parti’de ise olağanüstü kongre sürecinin bitmesi bekleniyor yine de İyi Parti Malatya’da CHP’den daha fazla yoğunluğa sahip olabilecek potansiyele sahip. Partide şu ana kadar Ünlü Televizyoncu Cebrail Mungan aday adayı olacağını açıklarken Eğitimci Asuman Sarıtaç,Eski Milletvekili Süleyman Sarıbaş isimleri dillendiriliyor.

Başından sonuna kadar çok farklı bir seçim süreci yaşayacağımızı düşünüyorum çünkü yüksek enflasyon ortamında sabit gelirli vatandaşlar ciddi mağduriyetler yaşamaya devam ediyorlar.

Siz bakmayın esnafın, iş adamlarının ağlayıp durduklarına bu kesim girdi maliyetlerine zam geldiğinde dönüp sattıkları ürünlere de fiyat farkını anında yansıtıyorlar.

Dolayısıyla zarar etmeleri falan külliyen yalan.

Yüksek enflasyon ortamında mağdur olan ise maaşları değişmeyen memur, işçi, emekli yani sabit gelirliler.

Seçmenin büyük bir kesimin temsil eden bordroluların sandıkta ne yapacağını kestirmek zor ancak hayatlarını idame etme noktasında bunaldıkları kesin.

Bir kilo peynirin 100 lirayı aştığı, harabe evlerin bile en az  1.000 Liraya kiralanabildiği, bir ton kömürün 7.000 Liraya dayandığı şu karakışta insanlar zor durumda.

Muhalefet bir kez daha “Ekmek İçin Ekmeleddin” hatası yapabilir, ya da hükümet seçime kadar mali rüzgarı tersine dönüştürecek adımları hayata geçirebilir o yüzden sürprizlerle dolu bir süreç bizleri bekliyor.

Umarım sonunda kazanan Türkiye olur…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.