ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Bugün kim torbalarla para vermez.

Şimdi kim gıpta ile bakmaz.

Evet ya Yeni Malatyaspor’un yerinde olmayı kim istemez. Kim bilir Kaç 2’inci lig, kaç 3’üncü lig, kaç il, kaç ilçe takımı bu yeri hayal etmektedir.

Biz ne yapıyoruz, elimizden kayıp gitmekte olan değerimizi  görmezden geliyoruz, yok olsa da kurtulsak diyenleri de duyuyoruz.

Nasıl güzel mi yeriniz, net görüyor musunuz? Olanları da anlatın dinleyelim.

Bu takım göz göre göre yok oluyor. Hem de 10’u ilçe takımı olan ligde.

Malatya’nın kayısıdan sonra en önemli reklamını yapan, Malatyalının yaşam kalitesini yükselten koca Yeni Malatyaspor yok oluyor.

Elbette hiçbir şey bitmedi. Ancak takımın ayağa kalkması için hiçbir gayret yok.  Lafını dahi yapmıyoruz. Maçına gitmiyoruz. Bizden ırak olsun istiyoruz.

Koca Malatya bu takımın yaşam damarlarına kan veremiyorsa, çok yazık.

Hasta ortada, teşhis de belli ama hepimiz seyirci kalmışız.

Sayın valimiz, bir gece düzenlemek istiyordu. Hala niyet varsa bunun için geç kalınmamalı. İl ve ilçelerdeki belediye başkanları ve de iş adamları bir an önce toplanıp, yapılacakları görüşmeleri icraata dökmeleri gerekiyor.

Ocak ayına şurada bir şey kalmadı. Transfer tahtamız açılmaz ise şapkadan tavşan çıkarmasını istediğimiz bu gençlere de yazık ederiz.

Bakın bizi bekleyen bir tehlike daha var. Lige 20, 25 puan silinme ile başlayabiliriz. İşte o gün Yeni Malatyaspor tamamen yok olacaktır. Parayla da kurtulması imkansız duruma gelecektir.

Bakın kötü yönetim kadar Yeni Malatya Stadı’da bu işte suçlu. Bunu söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Kardeşim ulaşımın metro değilse, stadını merkezden uzağa yapamazsın. Yaparsan takım ile taraftarını birbirinden ayırırsın.  Stad İstasyon’da da olsa, Fahri Kayahan’da da olsa fark etmez. Merkeze yürüme mesafesindeki eski yeri en uygun yerdir. 5-6 tahliye yolu vardır. Trafik sorunu sıfırdır.

Kiminle aynı konuyu konuşsak, iş bu stad da düğümlenip kalıyoruz. Takım Avrupa şampiyonu olsa da taraftar bu stadı doldurmayacaktır. Stad 27 bin kişiliktir,  Belediye otobüsünüz kaç kişi almakta. Bin tane taksi gelse 5 bin kişi eder. 22 bin kişiyi nasıl taşıyacaksınız.  5-6 bin kişi geldiğinde maç sonu taraftarlar birbirinin üzerine çıkarak metrobüse hücum ediyorlar. Araç cant üzerinde gidiyor. Kaplumbağa dahi daha hızlı. Merkeze bir saatte gelebiliyor. Uçağın kanatlarına asılan Afganlıları hatırlatan bir manzarayı görmek mümkün.

 

 

Gerçekten  olmadı, hiçbir zaman olmayacakta. Bir an önce bir alternatif üretmeliyiz. Tıpki İstanbul’daki Olimpiyat Stadı gibi.

Millet Bahçesini yıkmak çok mu zor. Bakın orda öylesine bir alan var ki, Yıkılan stadın yeri duruyor. Gençlik Spor Müdürlüğü ve Havuzu da eklersek büyük bir alan ediyor. Şimdi “Ben sorunları çözümlemek için buraya getirildim” diyecek yönetici gerekiyor.

Bir zamanlar Endüstri Meslek lisesi gençlik spor il müdürlüğü, havuz, İnönü Stadı ve DSİ yıkılacak, buraya yeşil kuşak adıyla bir ormancık inşa edilecekti. DSİ yıkıldı hemen aynı konuma Battalgazi Belediye Binası konduruldu. Tabi Yeşil Kuşak Projesi ebediyen çöpe atılmış oldu.

Malatya’da futbolun kalkınmasını istiyorsanız; bir an önce çözüm üretilmesi gerekiyor. Yapılan tesis boşa gitmez. Verin amatörün emrine o çocukların gelişimine fayda sağlansın.

Karar verici koltuklarda oturanların ağızlarından çıkacak bir söz belki de, Yeni Malatyaspor’un ve Malatya’da futbolun  kurtuluşu olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.