ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

-Halk arasında çeşitli hurafeler vardır,

Hurâfe: İslam dininin aslında; kısaca Kur'an'da bulunmayan, ancak farklı yollarla sonradan müslüman hayatına katılan ve dinî inançmış gibi kabul edilen söz, düşünce ve davranışların tümüdür.

Mesela;

-Mezarlıktan ağaç kesilmez. Ağaçta cin olduğuna inanılır.

-Cenaze çıkan ev ile çevresindeki evlerin suları dökülmelidir. Çünkü Azrail kılıcını o sularda yıkar. Sular pislendiği için içilmez.

-Mezarlığın yanından geçerken nefesinizi tutmalı ve çabuk geçmelisiniz çünkü yeni ölmüş bir ruh ağzınızdan içeri girebilir.

-Ölülerin ruhu mezarlıkta dolaşıyor

Gibi yaygın batıl inançlar vardır.

-Muayene için getirilen Ahmet 35 yaşlarında falandı.Öküzleri ile çift sürmüş.Akşama kalmış,Hava iyice kararmadan eve yetişeyim diye kestirme yol olan ormanlık araziden geçmiş,Garip sesler duymuş,korkmuş ama birşey olmamış,Ormandan sonra yol mezarlık kenarından geçiyormuş. Karanlık da iyice bastırmışmış,öküzleri ile mezarlık kenarındaki yoldan geçerken birden mezarlar arasında 2 köpek yavrusu çıkmış.Ahmet önce çıkanların köpek yavrusu olduklarını anlamamış.Mezardan ölüler çıktı,ölü ruhları çıktı diye çok korkmuş,Günlerdir kabuslar görüp uyku uyuyamıyormuş.

Muyene ettim,bildiğim kadarınca ilaç yazdım ve bir psikiyatri uzmanına götürmelerini önerdim.

Bildiğim kadarınca götürülmedi...

Bir süre sonra ortadan kayboldu.Aramalar sonunda birkaç gün sonra ormanda asılı bulunduğu haberi geldi.Kendini asmış denildi,

-Ahmet in çocukları babasız kaldı,eşi de 8 ayı geçmiş hamileydi Ahmetin bu hamilelikte görme şansı bulamadığı bir oğlu oldu,2-3 ay falan sonra çocuk hastalandı diye muayeneye getirildi,Muayene esnasında annenin sıkıntılı olduğunu hissedip

"Hayrola Ayşe hanım sen de mi hastasın" dedim.Biraz cılız bir sesle

"Benim bir kaç gün günüm geçti" dedi,

"Bebeği emzirdiğin için adet gecikmesi olabilir,ama bir şüphen varsa gebelik testi yapalım" dedim,Hakaret gibi algıladı

"Sen bilisin ya,benim kocam ormanda kendini ağaca asıp intihar etti,ben dulum" dedi.Çocuğunu aldı gitti...

Bir zaman sonra çocuğu kontrole getirdi.Çocuğun kontrolünü yaptım iyileşmişti...Ayşe hanım

"Sen bana bir gebelik testi yap" dedi

"Hani sen duldun" dedim,utandı yere baktı,Fazla utandırmadım. Testte gebe çıkmadı.Sordum bir adamla ilişkisi varmış,evlenmesini önerdim

"Doktor bey eşim yeni vefat etti,ne benim ailem ne de eşimin ailesi buna razı olmazlar,4 de çocuğum var" dedi.

Bu testte gebe çıkmaması, gebe kalmayacağının garantisi değildi.Kadın genç,güzel ve dul...Peşinde zampara eksik olmaz.Karar verdim yardım edeyim de gayrımeşru ilişkisinden gayrımeşru bir gebelik yaşamasın diye doğum kontrol yöntemleri önerdim.Spiral taktıramayacağını söyledi.

Doğum kontrol ilacı yazdım,eczaneden aldı geldi.Tarifini yaptım,biraz da işin espirisi olsun diye

"Bu tarife göre kullan,rahat rahat yapın,bana da dua edin" diyerek

Gönderdim gitti,gitti de

Daha sonraları aklıma takılan

- Bu Ahmet verdiğim antideprasan ilaçlar yüzünden mi intihar etti.(Antideprasanların intihar etme düşüncesini tetiklediği biliniyor)

- Kendiliğinden mi intihar etti

- Ahnet'i Ayşe ve dostu öldürüp intihar süsümü verdiler

Sorularına halen cevap bulamadım.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.