ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Uzun süredir Yeni Malatyaspor maçları dahil hiçbir Malatya takımının maçını izlememiştim…

Bunun sebebi efsane Malatyasporda yıllarca idarecilik yapmam ve Yeni Malatyaspor takımını da (Belediyespor) amatör kümeden Üçüncü Profesyonel Lige çıkaran yönetim kurulunun başkanı olarak, karınca kararınca hizmetimin geçmesi başarılarında küçük de olsa bir katkımın olmasıdır.

Dolayısıyla bu takımlarımızın bugünkü içler acısı durumlarını görünce maç izlemek hiç de içimden gelmiyor doğrusu.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Arguvanspor yöneticisi Prof.Dr. Gazi Gülbaş’ın serzenişi ve daveti üzerine Arguvanspor- Sapanca Gençlikspor maçına gittim. Maçı Arguvan Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kızıldaş, sayın Gazi Gülbaş’la birlikte izledim ve sohbet etme fırsatı buldum.

Maç hakkındaki yazıları spor yorumcusu arkadaşlarım yazdılar. Benim üzerinde duracağım konu bu değil.

Benim üzerinde duracağım konu Malatya’lıların ve şehri yönetenlerin Arguvanspora olan ilgisizliği…

Malumunuz Arguvanspor maçlarını artık Malatya’da oynuyor.

Yani Arguvanspor’un ikamet yeri artık Malatya…

Buna rağmen ekibin kalacak yer sorunu dahi çözülemedi.

Beyler;

Birçok ile nasip olmayan şans bize gülmüş ve Arguvanspor Üçüncü Lige çıkmış.

Farkında mısınız!

Kendimize gelelim ve farkı farkedelim lütfen…

Sevgili Malatya’lılar, değerlerimizin kıymetini kaybetmeden anlamak çok önemli. Hele de elimizde yitirdiğimiz Malatyaspor ve yitirmekte olduğumuz Yeni Malatyaspor gibi iki kötü örnek varken!.

Her iki takımımız da krizler iyi yönetilemediği için bu hale düştü.

Özellikle Malatyaspor için bunu iddialı bir biçimde söyleyebilirim, çünkü o dönem Kayyum Başkanıydım ve kulübün tüm hesaplarına vakıftım. Çok küçük dokunuşlarla kurtarılacak bu kadim kulübümüz maalesef ilgisizlik yüzünden bugünkü hale geldi.

Yeni Malatyaspor için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Spor otoriteleri ve bizlerin sezon başında bu takım böyle yönetilirse küme düşer diye avazımız çıktığı kadar bağırmamıza rağmen ilgilenmesi gerekenlerin ilgisizliği yüzünden Malatyaspor ile aynı akibeti paylaşmak üzeredir diyebilirim.

Arguvanspor, Başkan Mehmet Kızıldaş ve Arguvansporu bir yere getirmek arzusunda olan bir avuç insanın eline bırakılmayacak kadar önemlidir. Arguvan’dan gelen kadınlı erkekli ve çocuklu taraftar kitlesinin coşkusunu görünce bunu bir kez daha anladım. Bu yüzden şehri yönetenlerin, spor otoritelerinin ve sporsever tüm Malatya halkının Arguvanspor’u yalnız bırakmaması ve elinden geldiğince desteklemesi gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Sevgili Malatya’lılar Arguvan’ın Cumhuriyetin kuruluş yıllarındaki ismi neydi biliyor musunuz?

Tahir…

Tahir Arapça bir sözcük ve anlamı “temiz” demek…

Atalarımız bir yere isim verirken kılı kırk yararlardı buna emin olabilirsiniz…

Yetiştirdiği ilim adamlarıyla, Arguvan ağzı türküleriyle bizleri her zaman gururlandıran şirin ilçemizin futbol takımı da tüm şehrimizi gururlandıracaktır, buna emin olabilirsiniz…

Yeter ki iş işten geçmeden, ah vah demeden destek olalım…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.