ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yıllarca kötü yönetimler sonucunda yıprandı.

Küçük çocuklar dövülüyor diye bir sabah tüm Malatya ayağa kalktı, Mücelli Caddesindeki Çocuk Yuvasının kapısına dayandı.

Televizyonlar günlerce canlı yayın yaptılar.

Soruşturmalar, ziyaretler yargılamalar sonucunda tüm Türkiye’nin kimsesiz çocukları tümüyle ihmal ettiği ortaya çıktı.

Sonra Sevgi Evleri diye bir Proje ortaya çıktı, Malatya İş Adamları Derneği 16 adet Villa gibi ev yaparak teslim etti, çocuklara buraya taşındı, korunmaya alındılar, Devlet geç de olsa görevini yaptı.

Çocukların dayak yediği ilkel Yetimhane yıkıldı yerine Müdürlük binası inşa edildi. Müdür olarak atanan Murat Konan süreci çok iyi idare ederek Müdürlüğü tekrar ayağa kaldırdı.

Ama itibar konusu yıllarca sürdü, her fırsatta çocukların dayak yeme görüntüleri ön plana çıktı.

Sonra FETO Operasyonları kapsamında alınanlar oldu, ardından atanan son Müdür de ihmalkarlığının ağır faturasını yine Malatya ödedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Müdürünün makam şoförü uyuşturucu haplarla birlikte yakalandı, kurumun deposunda yine uyuşturucular el geçirildi.

Malatya bu kez bu haberle çalkalandı, alındı alınmadı konusundaki sert açıklamalar, nihayetinde kurum Müdürünün görevden alınmasıyla sonuçlandı.

Malatya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün uyuşturucu maddelerle ne işi olabilirdi? Bir çalışanın yaptıkları nihayetinde Müdürlüğe mal oldu gitti.

İtibar yerle bir, güven sıfır.

İşte böyle bir dönemde 8 ay önce Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğüne Galip Sökmen atandı.

Kendisi gelmeden Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya aradı, Malatya’ya atanan Müdürün özelliklerini bir bir saydı, sahip çıkınız dedi.

Ardından diğer dostlarımız aradılar Galip Bey geliyor diye.

Bizde hazırlandık gelsin gidelim Müdürümüzü görelim diye. Eski Milletvekilimiz Ömer Faruk Öz’ün adeta ikizi gülen yüzüyle karşıladı bizi.

Hoş geldiniz dedik, kapıda Müfettiş göründü, onunla bir görüşüp geleyim dedi.

Malatya’da müfettişler o günlerde hiç eksik olmuyordu, biri gidiyor diğeri geliyordu.

Anlattı bize bu kurumu hep birlikte ayağa kaldıracağız. Oturmak yok, durmak yok, Devletin elini ihtiyaç sahiplerine, mağdurlara ve kimsesizlere ulaştıracağız derken bir örnek verdi:

-Baktım bir kadının 800 lira geliri var diye yardım başvurusunu geri çevirmişler, sordum neden deyince memur bocaladı. Bak sen çalışıyorsun eşin çalışıyor sıkıntıdayım diyorsun bu kadın 800 lira ile nasıl geçinecek bana anlat dedim. Gitti raporu yeniden yazdı geldi. Devlet ihtiyaç sahibine yardım edin diyor, vermemek için bahaneye gerek yok.

Bunları söyleyip geri çevrilen yardım başvurularını yeniden inceletmeyle işe başladı. Yardım alamayanlara yardımları ilk elden uzaklaştırdı.

Kimsesiz çocukların, yetimlerin, gençlerin, kız çocuklarının Müdür Babası oldu.

Yaşlıların yakın dostu oldu. Huzurevinin haline baktı, yenilenmesi gerekir diyerek harekete geçti. Malatya’ya yeni huzur evi için çalışmalara başlamış.

Sonra Malatya’da Şehit olan 313 kişinin bilgilerini toplayıp cep telefonuna yüklemiş.

Gazeteci Onay Ozan şehitler konusunda bir soru sordu, eşinin annesinin de şehit eşi olduğunu söyledi, Müdür Sökmen Cep telefonunu açtı, şehidin ne zaman ve nerede şehit olduğunu anlattı ve haklarını sıraladı.

Malatya’ya geldiğinden beri 5 şehidi toprağa veren Müdür Galip Sökmen, Şehitlerin cenaze törenlerini organize etmeye de başlamış. Önce bir Watsap Hattı oluşturmuş, şehit haberi alınınca yapılacakları buradan ilgililere bildiriyor. Bir de uygulama başlatmış, Her Şehidin cenaze töreninde en az 2 Daire Müdürü Cenaze töreni süresince Cenaze evinin yanında olacak ve yapılaması gerekenleri organize edecek.

Müdür Galip Sökmen şehit ve ailelerinin sorunlarının çözülmesi içinde çaba sarf ediyor. Bir şehide ev alınması için yapılan çalışmaları da koordine ediyor. Bir şehit babası gelmiş 100 bin liranın üzerinde borçla dert yanmış. Hemen Galip bey devreye girmiş, bankalarla görüşmüş borcu 30 bin lira ile kapatıvermiş.

Geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık Malatya’ya geldi incelemelerde bulundu.

Müdür Galip Sökmen’e yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

Atom karınca misali çalışan Müdürümüz Galip Sökmen önceki günde Malatya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti, çalışmalarını anlattı:

Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürlüğü 2022 Yılının Ocak-Ağustos aylarında Evde Bakım Yardımı olarak 907milyon 950 bin, Yaşlı aylığı olarak 735 milyon 138 bin, Engelli aylığı 477 milyon 110 bin ,Engelli Yakını Aylığı 38 milyon 684 bin, GSS Prim Ödemeleri olarak da 1 milyar 780 milyon 869 bin lira ödeme yapmış.

Sosyal ve Ekonomik Destek olarak 135 milyon 693 lira, Doğum Yardımı olarak 31 milyon 624 bin lira, Çoklu Doğum Yardımı 1 milyon 342 bin lira, Öksüz ve Yetim Yardımı 3 milyon 234 bin lira, Şartlı Eğitim Yardımı 110 milyon 172 bin lira, Şartlı Sağlık Yardımı 38 milyon 552 bin lira ödeme de bulunulmuş.

Kurum ayrıca Malatya’da 109 milyon 515 lira Elektrik Tüketim Desteği, 1 milyon 777 bin lira Doğalgaz Tüketim Desteği verirken, Eşi vefat etmiş kadınlara Nakdi yardım olarak 94 milyon 858 bin lira, Muhtaç asker Ailelerine Düzenli Yardım 11 milyon 883 bin lira, Muhtaç Asker Çocuklarına 308 bin lira, Türkiye Aile Desteği Yardımı olarak 12 milyon 39 bin lira, Vefat yardımı olarak da 49 bin liralık yardımı sahiplerine ulaştırmış.

Bu günlerde Kurumun yerleşkelerinde “Müdür Baba Geliyor” seslerinin ardından çocukların sarıldığı Galip Sökmen’e bizlerde teşekkür ediyoruz. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olduğunu 8 ayda gösterdi. Kurumu rahatlattı, yardım bekleyenlerin işini kolaylaştırdı, yetim ve kimsesizlere el attı, yetişkin çocukların Fahri Kayahan’a kiraladığı evlerde aile ortamında kalmalarını bile sağladı.

Müdür Çalışıyor, Malatya’da Müdürüne sahip çıkıyor.

Demek ki işi bilene verirsen sen de rahat edersin Kurum da.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.