ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Meslek hayatımız boyunca gelen davetlere katılmaya özen gösteririm.

Bir Vali, bir Kaymakam, bir Belediye Başkanı, Bir Müdürün davetine de mutlaka katılırım.

Hele amaç yapılan bir hizmetin tanıtılması ise orada olmak isterim.

Yeşilyurt Belediyesinin tanıtım toplantısına davet ettiler toplanıp arkadaşlarla birlikte gittik.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, göreve başladığında bu yana Beylerderesinin iki yakasında park ve düzenleme çalışmaları yapıyor.

Beylerderesi köprüsüne bakan “Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesi”nde ise bir Uçak, bir Tank ve Top’dan oluşan savaş araçlarını sergiliyor.

1 milyon 350 bin metrekare alandan oluşan Beylerderesi Şehir Parkında Millet Bahçesi, Seyir Terası, Savunma Sanayi ve Savaş Aletleri Açık Hava Müzesi ve Yeni Nesil Spor Sahalarının yanı sıra Sosyal Tesisler, Çocuk Oyun Alanı, Piknik Alanları, Kamelyalar, Yürüyüş ve Bisiklet Yolları bulunuyor.

Beylerderesinin Şehir yakası tarafına ise 50’ye yakın kamelyalar, yanına mangal yakmak için şömine türü ocaklar, oturma yerleri yaparak etrafını ağaçlandırıp yeşillendiriyor. Her ne kadar Beylerderesi gölü koku salmaya devam etse de Beylerderesinin bu yakası tam bir piknik alanına dönüştürülmüş.

Aileler gelmiş ocaklarını yakmış aile boyu piknik yapıyor. Hemen yanına Tuvalet, Lavabolar ve Mescit de yapılmış.

Serin bir hava da piknik yaparak akşam güneşinin batışını izleyerek stresinizi de atabilirsiniz.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, bunaldığında, stres sıkıntısı yaşadığında buraya gelip yürüyerek stres attığını ve rahatladığını anlattı.

Yeşilyurt bölgesini Lezzet Vadisi adıyla projelendirerek Beylerderesinden Güzdüzbey ve Kaptaj bölgesini de hedefleyerek Malatya Gastronomisini zirveye taşıyan Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Şehir Parkı içerisine Zafer Sosyal Tesislerini de ekledi.

Malatya Alabalık lezzetini burada sunan Zafer Sosyal Tesislerinde Malatya Balıkçılığını da desteklemek hedefleniyor. Kiremitte, kaşar ile birlikte tereyağında pişirilen Alabalık ikramı edilirken, Deniz Balığı da getirilerek vatandaşın beğenisine sunulacak.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ı dinledik:

“1 milyon 350 bin metrekare alanda vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz Beylerderesi Şehir Parkımızda savaş uçağı, tank ve savaş aletlerinin yer aldığı Savunma Sanayi ve Savaş Aletleri Açık Hava Müzemiz özel bir yatırımdır. Büyük emeklerle tamamladığımız bu özel müzemiz ve park alanımız serin havası ve sakin ortamıyla çok fazla ilgi görmeye başladı.7’den 70’e herkes buraya gelerek hem savaş aletlerini inceliyor hem de serin havanın tadını çıkartıp piknik yapıyor. Böylesine özel ve değerli bir yatırımı canla başla çalışarak Yeşilyurt’lularla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Beylerderesi göledine tepeden bakan, güzel bir lokasyon da bulunan bu güzel alanı yeni donatılarla daha cazip ve tercih edilen bir seviyeye ulaştırmaktayız. Millet bahçesi, seyir terası, düğün salonu, spor sahaları, kültür alanları, çocuk oyun alanları, kamelyalar, dinlenme alanları, yürüyüş ve bisiklet alanlarıyla buranın prestijini artırdık. Hemşehrilerimiz aileleriyle buraya gelerek güvenli, temiz ve konforlu alanlarda güzel vakit geçiriyor, kentimize alternatif bir turizm ve gezinti alanı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burası Yeşilyurt’un mutluluğuna mutluluk, güzelliklerine güzellik katmıştır.

Zafer Sosyal Tesislerimizi tamamlayarak hizmete sunduk. Menüsü ağırlıkla balık çeşitlerinden oluşan,

nezih ve modern bir ortama sahip sosyal tesisimizin ilerleyen zamanlarda büyük ilgi göreceğine

inanıyoruz. Malatya’da balık kültürü ileriye düzeyde, bizlerde kendi bölgemizde bu ihtiyacı gidermek

içinde bu güzel tesisi yaptık. Burayı ziyaret edenler hem müzemizi gezecek hem balığını yiyecek hem

de konforlu alanda dinlenme fırsatına ulaşacak.”

Yeşilyurt Belediyesi her yıl vatandaş odaklı hizmetlerine yenilerini ekliyor.

Yeşilyurt bir müzeler kenti haline gelirken zengin mutfak menüleriyle de bölgenin yıldızı durumuna yükseldi.

Kahvaltı salonları, Restoranlar, piknik alanları, Tarihi konaklar bozulan ekonomiye rağmen oldukça ilgi görüyor.

Özellikle de Yeşilyurt Belediyesine ait Sosyal Tesisler vatandaşın tercih ettiği yerlerin başında geliyor.

Beylerderesi Şehir Parkındaki son gelişmeleri yerinde görmek için Başkan Mehmet Çınar Ring aracının direksiyonuna geçti, yanına okul arkadaşı bizim Kadir Değirmenci’yi aldı, arka koltuğa M.Duran Özkan ile ben de oturdum.

Şehir Parkını dolaştık. Beylerderesinin Şehir yaka tarafı örülen duvarların üzerine konulan kamelyalar parka ayrı bir hava getirmiş, Başkan Çınar yapılanları tek tek gösterdi. Tek kuruş ödemeden aracıuyla piknik alanına gelen vatandaşlar parkın tadını çıkarıyor.

Yeşilyurt Belediyesi yılda birkaç kez basınla bir araya geliyor.

Yaptığı hizmetleri yerinde tanıtıyor.

Hava basmak yok, son derece mütevazi bir şekilde anlatıyorlar

Görüş ve önerileri alıyor, gazetecilerin tecrübelerinden yararlanmak istiyor.  

Şef Danilo’nun yaptığı yemek tarifiyle Yeşilyurt ilçesinin adını tüm Türkiye’ye duyuran, “MasterChef Türkiye” çekimlerini Yeşilyurt’ta yaparak ilçeyi ve Malatya’yı tanıtan Yeşilyurt Belediyesini Zafer Sosyal tesisleri içinde bir kez daha tebrik ediyoruz.

Yeşilyurt Basın Müdürlüğü ve çalışanlarını da, görevlerini en iyi şekilde yaptıkları için ayrıca kutluyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43