ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

İstanbul’da Malatya Günleri tüm Malatyalıların özlemle beklediği önemli bir etkinliktir.

Yapıldığından beri katılmışızdır.

Bu yıl Basın İlan Kurumunun Cumartesi günü Malatya’da yapacağı Toplantı nedeniyle İstanbul Malatya Günlerine katılmadım.

Ama gözlerimiz ve dikkatlerimiz İstanbul’daydı.

Önce gelen resimlere baktık, sonra akşam saatlerinde yapılacak açılış programına kilitlendik. İstanbul Malatya Günlerini Kısa adı MAKON olan Malatya Dernekleri Konfederasyonu ve MASTÖB olan Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği birlikte organize ediyor. Tabi yer ve mekanı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi ücretsiz tahsis ediyor. MASTÖB ve MAKON’da stantları belli fiyatlarla satarak gelirle birlikte masrafları karşılıyor.

 Malatya’dan giden özellikle de resmi kurumlar kendi imkanlarıyla Malatya günlerine katılıyorlar. Bir hayli de masraf ediyorlar. İstanbul Malatya Günlerinin Medya desteğini de Malatya Büyükşehir Belediyesi, Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi karşılıyor. Gazeteciler bu destek sayesinde İstanbul’daki etkinliğe katılabiliyor ve yayınlarını bu destekle yapıyorlar.

Konu Malatya’nın tanıtımı olunca Malatya’dan giden tüm kurumlar büyük bir çaba harcıyor, emek veriyor. Hiçbirinin aklında da siyaset yapmak, caka atmak, gösterişlerde bulunmak asla geçmez.

Yıllardır görmediğimiz, insanlarla orada karşılaşır, ora da kucaklaşırız. Dostlar gelir bizleri mekanlarına hatta evlerine kadar götürür. Hasret giderilir, dostlarla kucaklaşırız.

Bu yıl beşincisi yapılan İstanbul Malatya Günleri bu nedenle bizim için her zaman önemlidir.

Ekranı açtım bir tuhaflık var. Kırmızı koltuklar olduğu halde protokol ayaktaydı. Konuşmaların yapılmasını bekliyorlardı. Önce MAKON Başkanı Adil Gevrek, ardından MASTÖB Başkanı Nazife Özdemir konuştu. Belediye Başkanı Selahattin Gürkan günün anlamını anlatan iyi de bir konuşma yaptı. İstanbul Milletvekili Arzu Erdem’in Malatya Günleriyle bağdaşmayan konuşmasına hiç gerek yoktu. MHP’li Milletvekiline konuşma hakkı verilmesiyle birlikte, bir de Millet İttifakını oluşturan partileri hedef alması, İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e söz verilmemesinin konu edilmesi dahi gereksizdi. Nitekim Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan onlara da söz verilmesini istediğini ekranlarda söyledi.

Eski Bakan Bülent Tüfenkci’nin gerginliği yatıştıran hamlesi de olmasa Malatya günleri daha başlamadan anlamsız bir gerginliğe kurban gidecekti.

Bu olaylar ders alınmalı. Tüm dünyanın dikkatlerini çevirerek baktığı böyle bir etkinlikte organizeler, açılış törenleri, tanıtımlar bir iki derneğin yönetimine ve de bir iki sunucunun takdirine bırakılmamalıdır.

Bu organizeyi yapmak elbette İstanbul ayağında MAKON, MASTÖB, MİAD yada MADEF olabilir ama asıl organize asla ve asla Büyükşehir Belediyesi dışındaki resmi, olmayan kurumlara bırakılmamalıdır.

Bırakınca işte böyle oluyor.

Malatya’nın itibarı bir anda yerle bir oluyor.

Bir konuşma düzeni, bir protokol düzeni, bir açılış programı olmalı ve orada kim konuşacaksa öncesinde belli olmalıdır.

Sunucuların şunlarda var, şunlarda gelmiş, şu da konuşacak, Başkan bir dakika bir konuşmacı daha var gibi saçmalıkları millete izlettirmenin ne gereği var.

Hangi siyasi parti gelmişse başımızın üzerinde yerleri var, protokol düzeni içerisinde gerekiyorsa söz de verilir. Birine konuş, diğerine hayır demek Malatyalılara asla yakışmaz.

Malatyalı bırakın siyasi ayrım yapmayı nezaketsizliği dahi sevmez.

Açılışta yaşananları izleyen Malatyalılar inanın kahroldular.

İstanbul’un göbeğinde tüm iller Tanıtım günleri düzenliyor ama Malatya günleri konuşma yaptı-yapmadıya dönüşebiliyor.

Bundan sonra bunlara meydan verilmemelidir.

Her şeye rağmen Malatya Tanıtım Günleri yanlışlardan ders alınarak ileriki yıllara taşınacak önemli etkinliklerdendir.

38 Yıldır yayın hayatını sürdüren Yeni Malatya Gazetesi de Malatya Günlerinde stant açarak tanıtıma katkı vermektedir.

Standımızı ziyaret etmeniz dileklerimizle hoşça kalın…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.