ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Malatya’ya geldi.

Mövenpick Otelin Salonunda düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

Kısa bir konuşma yaptı, “ne istiyorsanız onu sorun” dedi.

Sizleri dinlemeye geldim, bana istediğinizi sorabilirsiniz diye de ısrarla vurguladı.

Tarım Formu Temsilcisi söz aldı:

Bize bu toplantıya niye gidiyorsunuz diye sordular, biz derdimizi Ana Muhalefete anlatmaya gidiyoruz dedim. Bizler siyaset üzerindeyiz, bu gün olmuş Çoban bulamıyoruz, Kırsal kesimde kimse kalmadı, hayvancılık yapılamaz duruma geldi. Ne olacak bizim halimiz, bir çözümüzün var mı?

Kılıçdaroğlu önce 6 Masanın aldığı kararı vurgulayarak ekledi:

-Tarım desteklenecektir. Kırsal’da nüfus göçüyor, Kırsal’da oturan Anne ve bir çalışanını sigorta kapsamına alıp primlerini Devlet olarak ödeyeceğiz. Böylece kırsal kesimde nüfusu tutarak istihdam sağlayıp üretimiz artıracağız. Çobanları sigorta kapsamına alarak bu sorunda yerinde çözülür.”

Ziraat Odası Başkanları temsilcisi söz aldı:

-Gıda üretimiz tehlikeye girdi. Ne üretirsek zarar ediyoruz. Ekemiyoruz, biçemiyoruz, ürettiğimizi satamıyoruz, biz bu sorunu çözemiyoruz.

Kılıçdaroğlu kararlı bir şekilde cevap verdi:

-Önce planlama yapacağız, Havza bazlı ürün planlaması yapacağız. Bu ülkede Devlet Planlama Teşkilatını kapattılar, biz yeniden açacağız. Planlama ile birlikte üreticilere kırmızı mazot vereceğiz, yata var traktöre yok. Traktör ekiyor, yatla geziyorsun. Kırmızı mazot verip üretimi teşvik edeceğiz. ÖTV’siz ve KDV’siz mazot verilecek, Üretici ekecek, biçecek ve makul karını koyup satacak. Devlet üretilen malı almaya hazır olacak. Hem Anadoluyu doyuracağız hem de orta doğuyu.

KHK’lı birkaç kişi söz aldı ne olacağız diye sordular:

Adaleti uygulayacağız. Yargılanmış, aklanmış olduğu halde atanmayanları hemen görevlerine iade edeceğiz. Yargılanıp ceza alanlara ise bir şey yapamayız. Adaleti yeniden sağlayacağız.

-Usta Öğreticiler söz alıp kadro istediler, Kılıçdaroğlu’nun onlara da cevabı hazırdı:

Sorunu biliyoruz, arkadaşlarımızla değerlendirip bu konuyu da çözeceğiz.

-Taşeron işçiler söz aldı kadro alamadıklarından yakındılar:

135 Bin civarında Taşeron olarak çalışan kişi var, iktidar olduğumuzda kadrolara atanacaklardır. Devletin Taşeron işçisi olamaz.

-Emekliler Derneği Başkanı söz aldı, emeklilerin içler halisi olan durumunu anlattı, Kılıçdaroğlu yaşadığı bir olayı anlattı:

Emeklilere Bayramlarda ikramiye verilmesini istedim, sonunda bunu da kabul edip uyguladılar. Ama o günlerde 3-5 emekli bana mektup gönderdi, Biz ikramiye almak istemiyoruz, Emeklinin hali çok iyi diye yazdılar. Ama emeklinin durumunu biliyorum, ikramiye artırılacak, maaşlar içinde intibak yasasını ele alacağız. Emeklilere de bir görev düşüyor sandığa gidecek kendisine bu maaşı reva görenlere oy vermeyecek o kadar. Gerisi gelir.

-Ayağını ve organlarını kaybeden bir gazi söz aldı, yapılan ayrımcılığı anlatıp protez alamadıklarını araç alımında sıkıntı yaşadıklarını sıraladı. Kılıçdaroğlu bu konuya çözümünü açıkladı:

Öncelikle Gaziler arasında şahitler arasında ayrım olamaz. Şehit şehittir gazide gazidir, onlara hizmet hepimizin görevidir. Kolunu, ayağını, gözünü kaybeden gazilerimize protez sorunu hemen çözülmelidir. Böyle bir durum ayıptır. Ayağını kaybeden gaziye protez vermemek ne demektir.

-Öğrenciler söz aldılar sınav sorularını çalarak görevlere gelenlerin durumları ne olacak diye sordular, Kılıçdaroğlu’nun cevabı hazırdı:

-Bakınız bir Savcı ve Hakim istifa edip aday olduğunda görevine geri dönemiyor. Ama şimdi Savcı ve Hakimler bir partinin yönetiminden Adliyeye geliyorlar, Savcı ve Hakim oluyorlar. Bu durum Anayasaya da aykırıdır. 6 Masa olarak iktidara geldiğimizde ilk iş olarak Adaleti sağlayacağız. Bir siyasi partinin yönetiminden göreve atananlar içinde gerekeni hemen yapacağız.

-Orman Köylüsünün durumuna kadar soruldu, Kemal Kılıçdaroğlu 2 saati aşan toplantı da her soruyu cevaplandırdı. Kısa çözüm önerileri salonda alkış aldı.

İlk kez bir Genel Başkanın bir toplantı salonunda İl Başkanı ve Milletvekiliyle birlikte oturarak Sivil Toplum Kuruluşlarını dinlediğine tanık olurken, Ana Muhalafet Partisi liderinin verdiği cevaplar, soruların sahiplerini de memnun etmişti.

Toplantıya katılanlar salondan çıkarken memnuniyetlerini ifade ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.