ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

“Aylardır Malatya’da bulunmaktayım, belediyelerimizin şu reklam billboard belediyeciliğinden kurtulmalarını tavsiye ve temenni ediyorum. Belediye başkanlarımız bu ülkenin evladı, Malatyalılar yüksek oranda oy vererek kendilerini seçmiştir. Malatya’da yaşayan her kes de Başkanların adını ve soyadını biliyor,  tekrar billboardlar da kendilerini göstermeye, tanıtmaya ihtiyaç yoktur. Çünkü sarf ettikleri her kuruş milletin alın teridir, yetimin hakkıdır. Billboard belediyeciliğinde artık milletimize gına gelmiştir.”

Bu sözler Malatya’nın en eski politikacılarından ve Rahmetli Necmettin Erbakan’ın yol arkadaşlarından, Saadet Partisi Genel İdare Kululu Üyesi, Denetçisi ve Malatya Eski Milletvekili Yaşar Canbay’a ait.

Saadet Partisinden aramışlardı, Yaşar Canbay basın toplantısı yapacağını söylemişlerdi.

Kalkıp gittik basın toplantısına Yaşar Canbay’ı dinledik.

“Billboard Belediyeciliği” değerlendirmesini orada duyduk.

Yıllar önce Battalgazi Belediyesi PTT caddesini Şemsiyelerle donatarak tüm vatandaşların dikkatini çekmişti. Şemsiye Sokağa ilgi büyük olunca bir süre sonra Büyükşehir Belediyesi Şemsiye Sokak’ın iki tarafına büyük saksılar içerisinde ağaçları yerleştirdi. Üzerine de Büyükşehir Belediyesi yazılı 50’ye yakın tabela astılar.

Şemsiye Sokakta bunları görmüştük.

Bir anlam veremedik, Büyükşehir Belediye Başkanının adı yazılı 50 adet plaka tabelayı caddeye koymaya gerek yoktu. Aksine bu iş en çok da plakada adı yazılı başkana zarar veriyordu.

Bir kazı yapılıyor, bir durak inşa ediliyor, bir bina yıkılıyor, bir yeni hizmet açılıyor.

Devasa afişler, donatılan billboardlar, süslenen duraklar, asılan afişler, yapılan ve yapılacak işlerin yine devasa afişlerle duyurulması bize tuhaf geliyor.

Vatandaşın parasını ödediği her hizmeti, yine vatandaşa fatura ederek böyle duyurmanın ne anlamı var.

Zaten her faaliyeti Uydu kanalları canlı yayınlıyor.

Kuyumcular Çarşısı yeniden düzenlendi, çok da iyi oldu, bunu kimin yaptırdığı da her kes tarafından biliniyordu, peki o şaşalı açılışa gerek var mıydı?

Hiç gerek yoktu…

Bir süre Malatya dışında Trakya bölgesindeydim, sonra İstanbul, Yalova, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Kayseri’yi de gezme imkanı buldum. Belediye Başkanları AK partiliydi, CHP’li, MHP’liydi.

Hiçbir şehirde Belediye Başkanlarının veya siyasetçilerin devasa afişlerine rastlamadım.

Öyleyse Malatya’da tüm Belediyelerde bu reklam işine milyonların aktarılmasına ihtiyaç var mı?

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi ve tecrübeli siyasetçi Yaşar Canbay’ın söylediği gibi “Billboard belediyeciliği”ne gerek de yoktur ihtiyaç da…

Belediye Başkanlarımız gerçekten ellerinden gelen çabayı sarf ediyor, çaba gösteriyor. Önemli hizmetlere de imza atıyorlar. Bu hizmetleri duyurmak, tanıtmak ve vatandaşa ulaştırmak istemeleri gayet doğaldır.

Şunu unutmamak gerekir, yaptığınız her hizmet, harcadığınız her kuruş vatandaşın cebinden çıkmaktadır.

İnanın yaptığınız bu tanıtımların sizlere geri dönüşü yoktur.

Aksine sizlere zarar da vermektedir.

Yerine göre elbette reklam da olacaktır, ama böyle değil.

Elbette yerine göre tanıtım olacaktır.

Bir durak yapılıyordu, etrafını çevirmişlerdi, çevrilen yerin etrafına tam 40 adet Afiş asarak durağın Belediye tarafından yapılmakta olduğu ilan ediliyordu.

Her tanıtım bir maliyet getiriyor. Netice de bu maliyeti de vatandaş ödüyor.

Bu nedenle Sayın Canbay’ın Malatya’daki Belediye Başkanlarına getirdiği “Billboard Belediyeciliği” eleştirisine umarız kulak verilir.

Yoksa vatandaş zamanı geldiğinde sizlere faturasını keser.

Vatandaşın parasıyla reklam olmaz. Vatandaşın parasını korumak ve en iyi şekilde yerine göre harcamak en iyi belediyeciliktir.

Beylerderesinde yıllardır pislik akıyor, kanalizasyonlar buraya boşaltılıyor. Bu sorunu gidermek için Batı kolektörü inşa ediliyor ve kanal açmak için patlayıcılar kullanılıyor. Ne için Beylerderesi temiz aksın diye…

Beylerderesini temizleyecek bu projeyi yapanları, emek verenleri, asla kimse unutmaz.

Bu nedenle Yaşar Canbay’a eleştirisi için teşekkür ediyoruz…

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.