ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yıllar önceydi, siyasetçilerimiz Devlet Hastanesi ile SSK hastanesini tüm arazileriyle birlikte TOKİ’ye teslim edip, karşılığında Şeker Arazisinden 200 Dönüm alarak buraya bin yataklı bir Devlet Hastanesi yapılmasına karar vermişlerdi.

Nasıl olur dedik…

Yapmayın, etmeyin dedik.

2 Hastaneyi verip karşılığında bir hastane almanın hesabını nasıl yaptınız diye sorduk.

Tınmadılar bile.

Devlet Hastanesi İstasyon Virajına yapılamaz trafiği alt üst eder dedik…

Duymadılar bile.

2 Hastane yeri TOKİ’ye geçti ve 100 milyon lira harcama ile Devlet Hastanesi yapıldı, hizmete açıldı.

Ama Battalgazi Belediyesinden bir itiraz sesi yükseldi:

Battalgazi bölgesinin Hastanesi yok eski Devlet Hastanesi yerine yeni bir hastane yapacaksınız…

Israrla savundu, takip etti, TOKİ’yi yakın markaja aldı yıllar süren bir mücadele verdi. Başbakan ve Cumhurbaşkanına gitti, ısrarını sürdürdü sonunda Beydağı Devlet Hastanesinin yapılmasına karar verdiler.

Bu sesi yükselten ve sonuca ulaştıran o dönemin Battalgazi Belediye Başkanı ve şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dı. Destek verenlere teşekkür ediyoruz.

Yeni Beydağı Devlet Hastanesinin kuruluş aşamasından başlayarak yazan ve takip eden biri olarak Hastaneyi Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak ziyaret ettik.

300 Yataklı Hastane bina mimarisi ve kaliteli yapısıyla Malatya’nın en iyi Hastanesi benim diyor adeta. Poliklinikler hastalarını bekliyor, etraf tertemiz. Hastane personelinin yüzü gülüyor. Servisler prııl pırıl. Cihazlar son sistem. Odalar tam donanımlı. Hasta odaları 5 yıldızlı otel ayarında. Klimalar çalışıyor.

İşte Hastane böyle olmalı diyoruz.

Büyük ve çok yataklı hastanelerin verdiği hizmetler ortada. Oysa Beydağı Devlet Hastanesi daha şimdiden göz kamaştırıyor. Hastanede 300 yatak var ama takviye edilirse 600 yatağa da çıkabiliyor. Hastanenin servisleri birer birer açılarak hasta kabul ediyor.

Dün itibariyle bin 300 hasta muayene edilmiş.

Hastanenin başında Malatya’da yıllardır hekimlik yapan Başhekim Dr. Erol Karaaslan var. Eski Tabip Odası Başkanı Karaaslan hedefi de ortaya koymuş:

-Biz tüm Malatya’nın Hastanesi olmak istiyoruz. Çok güzel bir Hastanemiz var, son sistem cihazlarımızla sağlık hizmeti veriyoruz. Yakın zamanda tüm sağlık hizmetlerini burada vereceğiz. Basınımızın desteğini her zaman yanımızda gördük, Malatya’ya böyle bir güzel hastane kazandıranlara teşekkür ediyoruz.

Tabip Odası Başkanı ve yıllarını Devlet Hastanesine veren Dr. Sezai Demirel kalkıp yanımıza kadar geldi ve eski anıları anlattılar. Gazeteci Remzi Hayta ve Ali Aladağ Hastane anılarını tazelediler.

Gazeteciler yazdıklarından bir sonuç aldıklarında mutlu olurlar.

Evet bizlerde Devlet Hastanesinin yerinde yapılmasını hep savunduk ve destek verdik. SSK hastanesinin de yerine yapılmasını istemiştik olmadı.

Beydağı Devlet hastanesi konusunda yazdıklarımızın sonuç vermesi bizleri gururlandırdı.

TOKİ’nin bir zamanlar beton yapılaşma için hazırlandığı Beydağı Devlet Hastanesi bölgesine hizmet vermeye başlamış. Hemen karşısında bulunan eski binaya da Diş Hastanesi yapılması için Sağlık Müdürü Dr. Erhan Berk’in girişimde bulunduğunu öğreniyoruz.

Bir kez daha mutlu oluyoruz.

Çünkü Diş Hastanesi 1935 Yılında Almanlar tarafından yapılan ve birkaç deprem atlatmasına rağmen dimdik ayakta duran eski Devlet Hastanesi binasına çok da yakışır.

Beydağı Devlet Hastanesini yerinde gördük ve bir kez daha umutlandık.

Bir hizmeti yerinde ve koşullara uygun yaptığınızda işte böyle güzellikler ortaya çıkıyor. Beydağı Devlet Hastanesi şimdiye kadar yapılan Devlet Hastaneleri içerisinde en iyisi diyebiliriz.

Gerisi Hastanede verilecek sağlık hizmetine kalmış.

Uzman bir ekip göreve başlamış.

Personel sayısı 800’e ulaşmış.

Yıllarını sağlığa adamış Doktorlarımız Göreve çağrılınca, koşup gelmişler.

Daha ne isteyebiliriz ki?

Olması gerekenin en iyisi yapılıyor.

Bu hastanenin yapımına vesile olanlara, ısrarla yapılmalıdır diyenlere, ne kadar teşekkür etsek azdır ama çok güzel bir iş yaptıklarını bir kez daha söylemeliyiz.

Beydağı Devlet Hastanesi tüm Malatyalılara hayırlı olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.