ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak Sağlık İl Müdürlüğüne atanan Dr. Erhan Berk’i ziyaret ettik.

Önce Hayırlı olsun dileklerimizi ilettik.

Ardından da Hastanelerde bu randevu alamama sorunu nedir?

 Yeterli sayıda Doktor görevde mi?

Malatya’da Sağlık Personeli sıkıntısı var mı?

Diye sorduk.

Malatya’nın maşallahı var tam bir Hastaneler şehri. Yatak sayısı yaklaşık 5 bini aşmış, 8 bini aşkın sağlık çalışanı görev yapıyor. Buna rağmen Hastalar randevu almak için neden sorun yaşıyor.

Dr. Erhan Berk bir gerçeği açıklayarak başladı:

-Bizlerde bir olaya tanık olduk. Temmuz ve Ağustos aylarında Hasta Randevu sayısı 100 bini buldu, ama bir baktık ki 30 bin kişi randevu aldığı halde hastanelere gitmemiş. Yani yüzde 30’luk bir kesim hastanelere randevu aldığı halde gelmiyor. Randevularını da iptal etmedikleri için mecburen Hekim arkadaşlar verilen saatte o hastanın gelmesini bekliyor. Hastalar gelmeyeceklerse randevularını iptal etsinler, böylece sağlık hizmetini diğer vatandaş alabilsin. Ama yeni tedbirlerde alıyoruz, Hekimlerin çalışma sistemlerini tekrar kontrol ederek Eylül ayı itibariyle MHRS sistemimizde yaklaşık olarak yüzde 20’lik bir artış yaptık. Randevu almayan hastalara da bakıyoruz. Bir çok bölümde başvuran hastaları geri çevirmiyoruz.

Bizlerde tanık oluyoruz, tanıdığımız bildiğimiz Doktorların bir vesileyle Malatya’dan Batıya doğru gittiklerini görüyor ve duyuyoruz. Bu nedenle Malatya’da bir hekim sıkıntısı elbette söz konusudur. Özel sektörün açık çekler verdiği ünlü Doktorları birer birer kendilerine çektikleri de bir gerçektir.

Hekimler şartları gereği Özel sektöre geçiş yapıyor, bu nedenle de her yerde olduğu gibi Malatya’da sıkıntı yaşıyor.

Dr. Berk Hekimler konusunda yeni atanacak hekimlerin sayısını vererek anlattı:

Malatya sağlıkta gerçekten bölgenin ileri gelen illerinden. Hem Üniversite hastanesi, hem sağlık alt yapısıyla önemli sağlık kuruluşlarına sahip. Evet bir takım sıkıntılarımız var. Ama en son sayın Bakanımızın da belirttiği gibi ciddi bir hekim ataması oldu. Malatya’ya 138 hekim atandı. İnşallah bir terslik olmasa bu hekim arkadaşlar Ekim’in başına kadar görevlerine başlayacaklar. Bazı bölümlerde hekim eksiğimiz vardı. Bunları da peyder pey kapatıyoruz.

Beydağı Devlet Hastanesi hasta kabulüne başladı.

Günde 2 bin 500 hastaya bakılıyor.

Yeni Hastane poliklinik, acil, yataklı sağlık hizmetlerinin yanı sıra ameliyatlara da başlandı.

Güzel ve derli toplu Hastane binasıyla Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimliğine atanan Dr. Erol Karaaslan Hastanenin eksikliklerini tamamlamak için çaba sarf ediyor.

Sağlık Müdürü Erhan Berk yeni Hastane de Heyet Raporu hizmetinin de yakın zamanda başlayacağını söyledi.

Ağız ve Diş Hastanesinde yeni tedbirler alındığını 20 Diş Hekiminin hastalara sağlık hizmeti verdiğini vurgulayan Dr. Berk bir de uyarıda bulundu:

-Biz diş sağlığı hizmetlerinde vatandaşın mümkün oldukça dişini korumak tarafındayız ki, doğrusu da bu. Buda kişiye yapılan işlemleri uzatıyor. Bir diş çekimi yaparak hastanın işini 2-3 dakikada bitirirsiniz ama kanal tedavisi, dolgu tedavisi veya başka tedavi ile dişini kurtarmak 15-20 dakikayı alabiliyor. Zaten doğru olan doğal dişi korumak. Bundan dolayı da bazen randevular ile ilgili gecikmeler olabiliyor.

Yeni Sağlık Müdürü sağlıkta şikayet konusu olan tüm konulara el atarak çözme gayreti içerisinde.

Öncelikle 8 bin kişilik Sağlık Ordusuna sahip çıkmaya çalışıyor.

Özel sektöre gitmek isteyen hekimleri görevde tutmaya çaba gösteriyor.

Yeni yapılacak hekim atamalarını ısrarla takip ediyor.

Malatya’da sağlıkta sorun olmasını istemiyor.

Randevu sorunundan başlayarak gelen tüm konulara çözüm arayışı içerisinde.

Beydağı Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Erol Karaaslan CİMER’e yapılan bir şikayeti anlattı:

-Beydağı Devlet Hastanesi karşısında oturan bir vatandaş CİMER başvurarak, arabam güneş altında Hastanenin kapalı otoparkından yararlanmak istiyorum ama Hastane yönetimi oto parka girmeme engel oluyor.

Maalesef sağlık sorunu olmayanların otopark sorununa da Hastanede çözüm aradıkları bir şehirde yaşıyoruz.

Yine de sağlıkta sorun olmaması dileklerimizle yeni Sağlık Müdürü Erhan Berk’i kutluyor görevinde başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.