ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Turgut Özal Üniversitesinde Ağustos ayı içerisinde gerçekleşmesi beklenen Rektörlük ataması sürecini manipüle etmek isteyen gruplar var güçleriyle asparagas haber üretmeye devam ediyor.

Turgut Özal Üniversitesi, Malatya’nın malumunuz ikinci devlet üniversitesi olarak 2018 yılında kuruldu ve Rektörlük görevine Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut atandı.  Aysun Hoca, Cumhurbaşkanı tarafından bu göreve atandığında Turgut Özal Üniversitesinin bünyesinde sadece Ziraat Fakültesi vardı, bırakın üniversiteye bir liseye bile yakışmayacak yerleşkeye sahipti tüm bu olumsuzluklara rağmen Malatya kamuoyunun büyük bir beklentisi vardı. Aysun Hoca, Malatya halkının beklentilerini de bilerek kollarını sıvadı ve üstün gayretleri sonucunda  4 yıl gibi bir sürede başta Tıp Fakültesi olmak üzere çok sayıda fakültenin kurulumunu sağladı, fiziki ortam hızla iyileştirildi, akademisyenlerin çalışmaktan memnuniyet duyacakları, öğrencilerin tercih edeceği, üyesi olmaktan gurur duyacağı en önemlisi aldıkları kaliteli eğitimle ileri de rahatça iş bulabilecekleri bir ortamın sağlanmasına gayret gösterdi. Üniversite gibi bilimin ve bilginin üretildiği yerlerde bir anda mucizeler beklemek ahmaklık olur. Unutmayalım köklü üniversite diye bir tabir var; bilim yuvaları üniversitelerin istenilen düzeye gelebilmesi için üzerinden çok uzun yılların geçmesi gerekiyor. Çünkü bilgi ve bilim üzerine inşa edilerek gelişen ve büyüyen bir mecra. Bu gerçeği masanın üzerine baş köşeye koyarak Aysun Hoca’nın geride kalan 4 yılda en önemli katkısı şüphesiz fiziki anlamda yaptırdıkları oldu. İş adamlarını, hayırseverleri ve devletin tüm imkanlarını seferber ederek lise bile denilemeyecek bir alanı üniversite görüntüsüne kavuşturdu. Fiziki, teknolojik ve materyal alanında yapılan tüm bu katkılar şüphesiz uzun yıllar eğitime hizmet edecek.

Sıfırdan bir kurum kurmanın bir diğer zorlu tarafı başarılı bir kadroyu oturtabilmek. Bu süreç hem çok zor hem de sancılı olur ki bu tüm kurumlarda böyledir. Yeni kurulan bir ailede bile ilk günlerde karı kocalar çok daha fazla kavga ediyorlarken onlarca farklı görüş ve yetenekte insanın bir anda bir araya gelip sorunsuz bir şekilde çalışmasını beklemek hata olur.Geride kalan bu 4 yıllık süreçte Turgut Özal Üniversitesi önemli oranda kadrolaşma sürecini de tamamladı diyebiliriz.

Bu kısmını eğip bükmeden yazmak istiyorum şu çok açık  Aysun Hoca’nın Turgut Özal Üniversitesine Kurucu Rektör olarak atanması Malatya için büyük bir şanstı. Nedenine gelecek olursak Aysun Hoca, uzun yıllar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu başkanlık, başkanlık ve farklı yönetim kademelerinde görev yapmış, bu sayede sosyal ilişkiler ağını zenginleştirmiş, bilim dünyası çevresinde özellikle acı kayısı çekirdeğinden ilaç üretme çalışmaları ses getirmiş tüm bu zenginliklerini üniversitenin kuruluş aşamasında sonuna kadar kullanmış çok kıymetli bir isim. Geride kalan 4 yılda üniversite çatısı altında gerçekleştirilen bilimsel toplantı, konferans ve etkinliklere baktığımız zaman Aysun Hoca’nın arzulamış olduğu vizyona tanıklık edebiliyorsunuz. Öte yandan Aysun Hoca karar alma konusunda da cesur, hatalı karardan dönme konusunda da; doğru bildiğini uygulamaya koyma konusunda da kararlı, yanlışlara karşı çıkma konusunda da; hal böyle olunca kişisel menfaat elde edemeyen aksine her türlü şantaj ve türlü oyunlara rağmen doğru bildiği yoldan asla şaşmayan ve bu tiplere meydanı boş bırakmayan bu anlamda ezberleri de bozan Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un bir daha ki dönemde yeniden rektör olmaması için atmadıkları çamur, söylemedikleri  hakaret, çevirmedikleri oyun kalmadı. Cumhurbaşkanının Rektör atamasına sayılı günler kala bu cephe topyekun yüklenmeye devam ediyor. Bu şekilde seçimleri manipüle etme gayreti içerisindeler. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanı çok tecrübeli, Turgut Özal Üniversitesinde ne gibi değişim ve gelişimlerin olduğunun farkında bu yüzden bu grupların büyük hayal kırıklığına uğrayacaklarına eminim. Aysun Hoca, yeniden Rektör atanması durumunda her alanda temellerini attığı üniversitenin  ikinci döneminde özellikle eğitim alanında daha kıymetli işler yapacaktır.

Bu arada Aysun Hoca çok doğru bir iş yapıyor, bilim insanı ve Rektörlük kimliğinin verdiği sorumluktan taviz vermeden, seviye düşürmeden hakkında yürütülen çok boyutlu iftira kampanyaları konusunda gerekli yasal haklarını kullanıyor. Bu tipler vay bizi mahkemeye vermiş diye yine cızırtı yapmaya devam ediyor. Yazdığınız haberler doğru ise konunun yargıya taşınmasından mutlu olmanız lazım eğer mahkemeye gitmekten çekiniyorsanız…gerisini siz tamamlayın.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43