ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Şu tavukları görüyor musun sevgili Türk çocuğu?

O tavuklardan biri İngiltere Dış işleri Bakanı Lort Curzon,

diğer tavuk Fransa Başbakanı Poincare.

Yumurtaları altına alan horoz kim? İsmet Paşa. Ne yapıyorlar? Lozan Anlaşması'nı imzalıyorlar. Kim çiziyor bunu? Yunanlılar!

Ne zaman? Lozan Anlaşması'ndan 5 gün sonra. Nereye? Yunan Kedi mecmuasının kapağına. Yumurtaların üzerinde de konuşulan diğer konular yazıyor.

İsmet Paşa'nın altında neden Lort Curzon var diye soracak olursan, bu adam hakiki bir Türk düşmanıydı ve yıllarca Türklere her türlü adiliği yapmış bir adamdı.

Lozan'da İsmet Paşa'yı yola getirmek için elinden geleni yaptı ama Paşa boyun eğmedi.

Bu yüzden bu Curzon denen aşağılık adam, İsmet Paşa'ya her türlü hakareti ve küfrü ederek Lozan'ı terk etmiştir!

Sana bu Curzon'u, Türk dostu olarak tanıtanların tamamı haindir, tamamı İngiliz uşağıdır.

İsmet Paşa'nın altında neden Fransa başbakanı var diye soracak olursan, o da hem Büyük Taarruz'da hem de Lozan sürecinde tam bir Türk dostu oldu. Dur hemen şaşırma, dost dediysem, kara kaşımıza değil! İngiltere Irak'ı aldı, Hindistan'ı aldı, Mısır'ı aldı, Yemen'i aldı, Kafkaslar'ı tuttu eee? Fransa'ya ne kaldı? İşte sevgili Türk çocuğu, Fransa bu sebepten Türklerin yanında olmuştu. Bu da Mustafa Kemal Paşa'mızın dehasıdır. İtalya'nın, İzmir'i ve Trakya'yı alan Yunanistan'a desteğini çekmesi gibi.

Lozan'ı bilmek zorundasın Türk çocuğu. Dedelerinin en büyük zaferi Lozan'dır. Çünkü bu topraklar üzerinde yüzyıllarca kapitülasyon düzeni hakimdi. Padişahlar yabancılara öyle ayrıcalıklar verdi ki;

-askerlikten muafiyet

-vergi ayrıcalığı

-idari, hukuki, ticari ayrıcalığı

-eğitim ayrıcalığı

Bu ayrıcalıklar yüzünden dedelerimiz 3. sınıf vatandaş olmuştu.

Aynı bugün Suriyelilere verilen ayrıcalıklar gibi...

Sonunda tepemize çıktılar. Ordumuzu Almanlar yönetirken, paralarımızın üzerinde bile Fransızca, , Yunanca ibareler vardı.

İstasyon isimlerinden su faturalarına kadar her şey Fransızca, İngilizce'ydi bu topraklarda.

Osmanlı parlamentosunda ve hatta Saltanat Şurası'nda neredeyse Türk yoktu.

Olanların da sözü geçmiyordu. Lozan'la işte bu düzen bitti. Lozan'la yabancı bayrakların hepsi indirildi ve yönetim Türk milliyetçilerine geçti.

Zulüm dedikleri budur!

Atatürk'ün, Türk ırkından olmayan hiç kimseyi memur yapmadığını biliyor muydun?

İşte zulüm dedikleri budur! Atatürk'e, Lozan'a bu yüzden düşmanlar. İşte bu sebeplerdendir ki Yunanistan, İsmet Paşa'yı horoz, diğerlerini tavuk olarak çizmişti!..

ALINTI-

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.