ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Doğanşehir İlçesi’nin birbirinden önemli köyleri (Büyükşehir Yasasına göre Mahallesi) vardır. Bunlardan biri Polat’tır. Polat’ın tarihi Doğanşehir’den çok daha eskidir. Sırtını dağlara vermiş, önünde koca bir ova olarak çok sevimli konumdadır, 

Polat’a giderken, Polat Ovası’na hakim bir tepeden bakıldığından, yeşillikler arasında çok şirin bir köy olarak görülür. İnsanların da bir nahiflik vardır. Anadolu’nun tipik özelliklerini burada da görmek mümkündür. Misafirperverdir. Kim olursanız olun sorgusuz süalsiz sofrasını paylaşır, sizi rahat ettirmek için ellerinden geleni yaparlar. 

Polat’ın önemli sorunu, bir an önce çözümlenmesi gereken bir problemi vardır.  Yapımı geçmiş onlarca yıla varan ancak bu gün yorgun düşen yapıtlar, kendilerine değecek bir sihirli eli bekliyor. O elin değdiği günün Polat için milat olacağına inanılıyor. 
Polatlı marur, inançlı ve de sabırlı şekilde şimdilik umutla bekliyor. Yerel halk geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlıyor. Polatlı sabırla köyünün sağlıklaştırılmasını beklerken, diğer yandan da bir hakkının iadesini istiyor. Polatlı türkülerinin üne ulaşacağı, tescilleneceği günün yakın olduğuna inanıyor. Gerçekten çok önemli özellikleri bağrında barındırıyor bu güzel köyümüz.

Gurme de de ayrı bir durumda. İçli köftesi yörenin bir numarası olmuş, Kınalı ekmeği de yine öyle. 

Köy meydanın da insanların kendilerine güvenini görmek mümkün.  Misafirlere davranışları ve bakışları Polat’ta yerli bir kültürün olduğunu göstermeye yetiyor. 

İnsanları Polatlı olmaktan gurur duyuyorlar. “Vakitsiz geldiniz, adresinizi verin, içli köftemizi ve kınalı ekmeğimizi gönderelim” diyecek kadar ince düşünceliler. 

Yine Köy merkezini görülmeye değer çeşmeler süslüyor. Bu çeşmelerin çevresini yorgun yapılar çevirmekte. El atılması, bakımının, onarımının yapılması halinde, Polat’ın bir Beypazarı olabileceği önemle vurgulanıyor. Polat muhtarı öylesine dolu, öylesine heyecanlı ki, hiç kızmadan, sinirlenmeden, isteklerini vekillere, başkanlara anlattığını ama hep ertelendiklerini belirtiyor. Tarih kokan mekanların bir kaç kışa daha dayamasının, ayakta kalmasının mümkün olmayacağına dikkat çeken muhtar Cemal Demirci: “Bu nedenle bazen kabusla uyanıyorum. Köyümüzü ayağa kaldırmak için siyasetcilere, büroratlara, hemen hemen herkese söyledim. Anlatmayada devam edeceğim.” diyor. Gerçekten de onarıma alınsa, aslına uygun bakımı yapılsa, Polat sokakları öylesine güzel, öylesine alımlı olacak ki, Malatyamıza ziyaret edilmesi gerek denilecek bir köy hediye edilecek. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43