ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Dünyaya geldiğinde ağlıyordun ya! Herkes de gülüyordu. Öyle yaşa ki sen giderken insanlar ağlasın sen de gül! Böyle der Mevlâna, sen giderken herkes ağlasın. Kimi insanlar hayatta iken değersizdir, öldükten sonra daha değersizdir, kimi insanlar hayata iken değerlidir ancak öldükten sonra daha değerlidir. İşte hayatta iken değerli ancak bu dünyadan göçtükten sonra daha değerli bir kıymetimiz rahmetli Vahap Küçük ’tür. Hayatta iken kendi memleketine, kendi gencine, kendi evladına, baba yurduna hem malını hem aklını memleketinin hayrına vakfetmiş bir kimlik. Kıymetini güldürdüğü yüzlerden alan bir hayırsever, gücünü Allah inancından alan bir emekçi. Çalışarak, üreterek, barışçıl diliyle marka olmuş bir Malatyalı. 18 Haziran 2020 tarihinde ani kalp rahatsızlığı sonrasında aramızdan ayrılan Rahmetli iş insanı ve Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ’ün yokluğunu Doğanşehir derinden hissediyor. Belediye Başkanları şehirleri için çok önemlidir hele küçük ilçelerde çok daha önemlidir, LC WİKİKİ Onursal Başkanı olan Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ‘ün, Doğanşehir’e katkıları saymakla bitmez. Başta kadınlar için oluşturduğu üretim ve istihdam imkanları, eğitime destek için harcanan milyonlarca para, gençlere verilen değer, büyük kamu yatırımlarının ilçeye getirilmesi, çiftçiye verilen destekler, ilçeye aktarılan yerel hizmetlerde Vahap Küçük isminin büyük bir etkisi vardı.

Saygınlığı ülke sınırlarını aşan bir değerin aniden aramızdan ayrılması elbette herkeste büyük bir üzüntüye neden oldu. Doğanşehir’de gözle görülür ekonomik ve sosyal kan kaybı yaşattı. Görüldüğü kadarı ile yerine gelen Belediye Başkanının iyi olmayan performansı, ilçenin gelişim ivmesine ket vurduğu gibi adım adım geriye gitmesine de neden oluyor. Ben Vahap başkanın kaybından doğan boşluğun, özellikle Doğanşehir için bu kayıpların kısa vadede kapatılmasını zor görüyorum. Ben bu yazımla kimseyi ne incitmek ne rencide etmek derdindeyim. Ancak biz tecrübelerden ders almaz, önlem almaz isek hayırla anılmayız. Bu memleket hepimizin başarı ve başarısızlığı ile mademki önümüzde güzel uygulama örnekleri var. Başkalarının akıllarından, davranışlarından, yaptıklarından, duruşlarından nasihatler almak bizim vazifemiz olmalı. Başlatılan projelerin desteklenerek, geliştirilerek devam etmesi, büyük düşünerek daha başka yenilikçi projelere imza atılması gerekiyor. Görülüyor ki fikirsel üretimler maddi sahadaki üretimleri aşmaktadır. Dijital şirketlerin ekonomik değerleri klasik şirketleri katlayarak geçmiştir. Aksi takdirde biz ölürken ne ağlayan buluruz ne yas tutan. Şimdi fırsat varken yüzleri güldürelim, insanlara olumlu dokunalım ki emaneti teslim ederken bizler içinde bir hoş seda olsun, bizlerde güzel yad olalım, zira elimizde hem bu dünyada hem ahirette bundan başka bir şey kalmayacak. Vahap Küçük babanın ölüm yıl dönümü vesilesiyle kendilerini bir kez daha Rahmetle anıyorum, Mekânı Cennet olsun inşallah. Oğul Vahap Küçük ‘ün şahsında ailesine tekrar başsağlığı sağlık ve esenlik diliyorum. Vahap Küçük Başkan Malatya için çok büyük ekonomik, sosyal bir değerdi, simgeydi, ulu bir çınardı, geniş kesimlerin umut kaynağıydı, gariban dostuydu… Böyle insanların yeri dolmaz, isimleri unutulmaz… Rahat uyu Vahap Amca...

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.