ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Daha olağan kongresine 1.5 yıl vardı.

Yönetim bölündü, üyeler istedi Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği olağanüstü kongreye gitti.

500 Üyenin oy kullandığı seçimi Mehmet Taneli 27 oy farkla yeniden kazandı.

Kırımızı Et Üreticileri Birliğinde seçim isteyenler az farkla da olsa kaybetti.

Ancak havada uçuşan iddialar nedeniyle Birlik de ağır yara aldı. Oysa bu birlik Malatya’da Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yıllardır çalışıyor. Siyasetçiler destek verdiler, Belediye Başkanları işi takip ettiler ve sonunda Yazıhan’a Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi kurulmasını Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle başardılar.

Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi Yazıhan’a kurulacaktı. Alt yapı için ödeneklerde gelmeye başlamıştı. 2 bin kişinin istihdam edileceği OSB’de 100 milyonluk yatırımdan bahsediliyordu.

İşte bunlar konuşulurken Kırmızı Et Üreticileri Birliğinde olağanüstü bir seçim süreci yaşandı ve bitti.

Dün Birlik Başkanı Mehmet Taneli ile sabah kahvaltısında bir araya geldik anlattı.

“Yazıhan Organize Sanayi Bölgesinde herkesin emeği var, hepsine teşekkür ediyoruz. Tabi bizde çok emek verdik, çalmadık kapı gitmediğimiz yer bırakmadık. Bu başarı hepimizin, ama yaşadıklarımızı da bir kenara bırakıyoruz.

Yazıhan Organize Sanayi Bölgesinde işletme projesi hazırlayacaklara biz diyoruz ki 50 Baş büyük baş hayvanı olandan başlayarak 250 Büyük başa kadar olan gerçek üreticilere yer verilmelidir. Küçük işletmeler korunmalıdır, gerçek hayvan sahipleri yararlanmalıdır.

Ama OSB’de yer tahsisinin Dolar üzerinden yapılmasını isteyenler var, projelerde bin büyük baş hayvanı olanlara yer tahsisinde öncelik verilmesi isteniyor. İşte biz Birlik olarak bunlara karşıyız. Bizler yıllardır Hayvancılık yapıyoruz şimdi bunu OSB’lerde geliştirmek istiyoruz. Bin baş, 5 bin Baş ve hatta 10 bin baş hayvan besleyecek olanlara yer tahsisi OSB dışında sağlanmalıdır.”

Kırmızı Et Üreticilerini kongreye götüren süreçte asıl sorunu konuşamadıklarını söyleyen Başkan Taneli küçük işletmeleri  OSB dışında bırakmak isteyenlerle mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Yazıhan ilçesi Hayvancılık Organize Sanayi Bölgesi için en ideal yerdir. İlçede gerçek anlamda hayvancılık yapılır, yüzlerce aile geçimini hayvancılıktan sağlar.

Hayvancılık OSB’ye tahsisi elbette orada hayvancılık yapanlar için öncelikli olmalıdır. Dolar bazında yer tahsisi düşünülmesi bile büyük bir ayıptır. Bugünün zor koşullarında hayvancılık yapmakta direnen Yazıhanlılara, Ali Cengiz oyunlarıyla Dolar bazında arsa satmak, yer tahsis etmek, bin baş denilerek sınırlar koymak yanlışların en büyüğüdür.

Yazıhan’da 50 Büyük baş hayvan projelerinden başlayarak 250 başa kadar olan projelere öncelik verilmelidir.

Yazıhan ve çevre ilçelerde bulunan besiciler mutlaka korunmalı ve desteklenmelidir.

Yazıhanlı zoru başarmış Organize Sanayi Bölgesinin kurmayı başarmış, elbette öncelik onun olacaktır.

Dolar bazında Hayvan besicilerine arsa satmak ne demektir?

 Hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’ün bu tür satışlara olanak vermeyeceğini düşünüyorum.

Zor şartlarda Hayvancılık yapan Yazıhanlı besiciler OSB’deki yerlerini almak için şimdiden projelerini hazırlamalı ve geleceğe yatırım yapmalıdırlar.  

Yazıhan OSB’nin beklenenden de önce kuruluş aşamasını geride bırakarak bölgenin en güçlü OSB’si olacağından da kuşkum yok.

Yazıhanlı besiciler hep zoru başarmışlardır.

Gereksiz çekişmeleri bir kenara bırakarak sorunsuz bir OSB için odaklanalım.

Yazıhan OSB Türkiye’ye bir model olsun, öncü olsun.

İnanın başarabiliriz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.