ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Yeni Malatyaspor’un olağan mali kongresi dün yapıldı.

Gözler Hesaplar ibra edilmesin diyenlerin ne yapacağına çevrilmişti.

Hesapları ibra edenlerin hainliği bile konuşulur olmuştu.

Kongreye gelen olmadı.

Hesaplardan endişe duyanlar salonda yoktu.

Kapıda Başkan Adil Gevrek girişinde birkaç kişinin protesto ettiğini söylediler o kadar.

Konge salonu oldukça kalabalıktı, İstanbul’dan gelen Yönetici ve üye sayısı da bir hayli fazlaydı.

Siyasetçilerimizin işleri yoğun olduğundan kongreye gelmemişlerdi. Belediye Başkanlarımız programlarının yoğunluğundan kongrede görünmediler.

Düşen takımın kongresinde sanki ne işimiz var demişlerdi.

Oysa kongreler hesapların görüşüldüğü ve hesapların sorulduğu yerlerdir.

Yönetimlerin tek hesap verdikleri yer kongredir.

Ortada 320 milyon lirayı bulan bir borç yükü vardı, insanlar soruyor haklı olarak “Bu borç nereden kaynaklanıyor?” diye.

Ne hesap sormaya gelen bir siyasetçi, ne bir Belediye Başkanı ne de yetkili bir bürokrat yoktu salonda.

Kongre üyeleri vardı birde hesap vermeye gelen Başkan Adil Gevrek vardı.

Divan oluştu Başkan Adil Gevrek kürsüye çıktı konuşmaya başladı:

“Evet hatalarım oldu ama Yeni Malatyaspor’u asla kendi başına bırakmadım. Küme düştük, üzgünüz ama bunun sebepleri var. Anadolu takımları düşmeye aday takımlardır. 4 Kulübün dışında tüm Anadolu kulüpleri bizim yaşadıklarımızı yaşayacaklar. Gelirimiz yayıncı kuruluş gelirinden başlıyor. Yayıncı kuruluş 115 milyon liralık bir kesinti yaptı, döviz kuru zararımız 155 milyon lira. İşte borç buradan kaynaklanıyor. Alınız sizde hesaplayınız. Yayıncı kuruluş gelirleri bu yıl daha da düşecek..”

Pandemi, döviz kuru ve Yayıncı kuruluş gelirlerinden kesintiler Anadolu kulüplerinin belini bükmüş.  Başkan Gevrek bunları anlattıktan sonra kendisini suçlayanlara cevap verdi:

“İşte hesap vermeye geldim, benden hesap sorun alın hesabı siz yapınız. Kongre olmadığı halde Başkan arayanları hatırlayınız. Kulübe destek olmayın çağrılarında bulunanları gözlerinizin önüne getirin.  Bana istifa et diyenleri düşünün. Kongreler hesapların verildiği yerdir. İşte geldim buyurun bana hesap sorunuz. Sizler beni tehdit ederek istifa etmemi isteyenler gelip burada konuşup bana hesabını sorsaydınız. Yeni Malatyaspor bu kadar sahipsiz olamaz. 3 Milyon Malatyalıyı temsil eden Yeni Malatyaspor bu borca rağmen, sürdürülebilir. Ben olmayayım gelin bir aday bulun ve hep birlikte yanında durarak destek olarak el birliğiyle Yeni Malatyaspor’u kurtaralım.”

Başkan Gevrek Yeni Malatyaspor için yol da gösterdi:

“Pandemi, döviz kuru ve yayıncı kuruluş  gelirleri düşen Yeni Malatyaspor’un  320 milyonluk borcu sürdürülebilir  durumdadır. Aylardır bunun çalışmasını yapıyorum. Gelin Malatya olarak rahmetli Turgut Özal’ın dediği gibi kenetlenelim, 10 milyon Avro kaynak yaratarak bu borçtan kurtulabiliriz. Bir araya gelirsek bunu da yaratırız. Futbolcu değerlerimiz var, oldukça da talipliler var. Zor durumda olduğumuzu bildikleri için tekliflerini yavaştan alıyorlar. Ama ben bekliyorum, kaynak yaratarak Yeni Malatyaspor’un değerini korumalıyız..”

Başkan Gevrek anlattıkça kongre üyeleri hak vermeye başladılar.

Divan Başkanı Duran Özkan hesapları ibraya sundu 4 üyenin dışında tüm üyeler oy çokluğuyla tüm hesapları ibra ederek, yeni sezon için bütçeyi de 175 milyon lira olarak belirledi.

Ne hesap soran oldu, ne de 320 milyon nereden çıktı diyen.

Başkan Gevrek  26 Haziran’da  yapılacak kongre öncesinde mali genel kurulu rahat bir şekilde geçti.

Ve arkasına Yeni Malatyaspor kongresinin desteğini de aldı.

Olan oldu Yeni Malatyaspor 1. Lige düştü.

Şimdi toparlanma ve Yeni Malatyaspor’a destek olma zamanıdır.

Dışardan gazel okumanın artık yararı da yoktur.

Yeni Malatyaspor için bir olmanın, iri olmanın ve diri olmanın zamanıdır.

Bu nedenle kongre kararını vermiştir.

Adil Gevrek’le yola devam kararı alınmıştır.

Gerisi yapılacak kongreye kalmıştır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.