ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

1990’lı Yıllar.

Saddam’ın kimyasal silahlarla Türkiye’ye saldıracağı masalının anlatıldığı günler.

Malatya’da evlerin pencerelerine naylon çekilip ve piyasada naylon kalmadığını şahit olduğumuzun unutulmaz anları.

Malatya’ya gelen Savaş Muhabiri Gazeteciler Malatya Devlet Hastanesini ziyaret ederek Hastaneye yeni atanmış Dahiliye Doktoru ve Başhekimi ziyaret ederler.

Sohbet sonrasında bir gazeteci Birleşmiş Milletler Cenevre anlaşmasına göre Hastanelerin üzerinde Kızılay ya da Kızılhaç’ın işaretinin olmasının gerektiğini anlatır.

Genç Başhekim bunu mantıklı bulur ve elinden her iş gelen personelini görevlendirerek Devlet Hastanesinin Çatısına Kızılay’ın amblemini beyaz boya ile Hilal şeklinde çizdirir. Binanın Hastane olduğunu göstermek ister.

O günlerde Savaş haberlerini takip eden İstanbul basını muhabirlerinden özel haber yapmalarını ister. Sabah Gazetesi Muhabiri Remzi Hayta bir binanın başına çıkar ve beyaz boyayla çizilmiş Hilalin resmimi çeker ve haberini patlatır.

“Malatya Savaşa Hazır” başlığıyla Sabah Gazetesi Malatya Devlet Hastanesinde alınan tedbiri sürmanşetten verir.

Dönemin Valisi Oğuz Kağan Köksal, haberin çıkması üzerine Başhekimi makamına çağırır ve “bunu nerden çıkardın” diyerek kızarak sitem eder.

Başhekim üzülerek makamdan çıkar ve Devlet Hastanesine döner personeli çağırır Hilalin kırmızı boya ile kapatılmasını ister ve bunu yapar.

Ancak Başhekim bunu yapmasının ertesi günü Sağlık Bakanlığı Müşaviri Feridun Sinirlioğlu, tarafından aranır. Sağlık Bakanı ile görüştüğünü, yapılan çalışmanın örnek olduğunu belirterek tüm hastanelere aynı Hilalin çizilmesi için Bakanlığın genelge göndereceğini anlatır.

Genç Başhekim gelen genelgeyi Vali Oğuz Kağan Köksal’a götürür ve Bakanlığın kararını iletir. Vali Köksal bir haberi birde gelen genelgeyi yeniden okur.

Sonra da genelgenin gereğinin yapılmasını ister. 

Böylece Hastanelerin üzerinde Kızılay resmi yer alır.

Başhekim personeli yeniden çağırır kırmızıya boyanan Hilalin bu kez etrafının beyazla boyanması talimatını verir.

İşte o günlerde bu habere konu olan bu gün Malatya Tabip Odası Başkanlığına seçilen Dr. Sezi Demirel’dir.

Tabip Odası başkanlığına seçilen değerli Doktorumuzu ziyarete gittiğimizde bu olayı hep birlikte anımsadık ve 1990’lı yıllara döndük.

Dr. Sezai Demirel deneyimiyle, uzmanlığıyla yıllardır Malatya’da hizmet vermektedir.

Bir tek kişiyi kırdığına şahit olmadık.

Hasta olduk hemen ona koştuk, rahatsızlandık onu aradık, hastalarımız onunla şifa buldu.

Malatya Tabip Odası Başkanlığına seçilen değerli dostumuz Tabip Odasında hemen birlik ve beraberliği sağlamış, Tabip Odasına yeni bir hava getirmiş. Doktor arkadaşlarıyla tanıştık, Sezai Demirel’in onlara da yol göstererek yardımcı olacağını anlattık.

Dr. Sezai Yılmaz ve arkadaşlarını tebrik ediyor başarılar diliyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.