ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

(Bahri Ustadan) 

(Erkekler ellerine eldiven taksın)

MALZEMELER:

Hamuru için;

2 bardak un (yapılacak pizzanın büyüklüğüne göre artırılabilir)

1 küçük paket kuru maya

1 silme yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardağı ılık su.

Hamura sürülecek harcı için;

Rendelenmiş 1 büyük domates

(ben geçen yazdan hazırlayıp dondurucuya koyduğum domates kullandım)

1 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı salça (biber ve domates salçası eşit konulabilir)

1 büyük diş rendelenmiş sarımsak

Bir miktar Çeçil peyniri (çeçil yoksa ince ince doğranmış kaşar peyniri de olabilir)

Pizzaya konulacak malzeme;

2 - 3 adet sivri biber (acılı daha tat verir),

1 orta boy kuru soğan

3 - 4 adet mantar

Bir miktar sucuk (seven bol koyabilir) (salam ve sosis kullanan da var ama ben koymuyorum)

Çekirdeği çıkarılmış bir miktar kadar siyah zeytin

Çekirdeği çıkarılmış bir miktar kadar yeşil zeytin

Rendelenmiş bolca kaşar peyniri.

(Arzuya göre daha birçok malzeme eklenebilir)

HAMUR YAPILIŞI:

Hamur yapılacak derin ve geniş bir kaba kuru maya, toz şeker ve tuzu koyun. Bir bardak ılık suyu üstüne döküp elinizle iyice eritin. Unu üstüne döküp yoğurun. (Cıvık kalıyorsa azar azar un ekleyebilirsiniz) Hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurmaya devam edin. Elinize yapışmayacak duruma gelen hamuru yuvarlayıp kabınızın ortasına bırakarak üstünü bir temiz bez ile örtün. Bir saat kadar mayalanması için dinlemeye bırakın.

Bu arada diğer malzeme hazırlanışına geçin.

HAMUR HARCI:

Rendelenmiş domates ve sarımsağı, salça ve yağı bir küçük sahana alıp ocağa koyun. Kısık ateşte kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Bir miktar tuz konulabilir…

DİĞER MALZEME HAZIRLANIŞI:

Soğanı ikiye bölüp her dilimini yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Biberleri halka halka ve ince doğrayın. Mantarları ay şeklinde doğrayın. Sucuğu da ince ince yarım ay şeklinde doğrayın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri ve diğer arzunuza göre koyduğunuz malzemeleri ekleyerek bir kap içinde iyice harmanlayın.

PİZZA FİNALİ

Mayalanmış hamuru açabileceğiniz bir yere alıp altına az un dökerek açmaya başlayın. Arzunuza göre yuvarlak veya dikdörtgen açabilirsiniz. (Ben tepsi içine sığacak şekilde dikdörtgen şekilde açtım)

Açtığınız hamuru, altı az yağlanmış (yağlı tepsi kağıdı da konulabilir) tepsiye alın. (tepsiye koyduktan sonrada hamuru elinizle açıp tepsi boyutuna kadar açabilirsiniz) Hazırladığınız harcı üstüne döküp hamurun her tarafına yayın. Üstüne çeçil veya ince ince doğradığınız kaşar peynirini her tarafına eşit ekleyin. Hazırladığınız malzemeyi tekrar harmanlayıp harcı konulan hamurun üstüne dökün. Elinizle her tarafına yayıp biraz bastırın. (Arzunuza göre tuz, karabiber vb. baharat da ekleyebilirsiniz)

Daha önceden 200 derecede ısıttığınız fırının orta gözüne tepsinizi koyup 20 - 25 dakika kadar pişirmeye bırakın. Sonra altını kaldırıp bakın eğer kızardıysa tepsiyi açığa çekip üstüne rendelediğiniz kaşar peynirini de ekleyin ve 10 dakika kadar daha pişirmeye bırakın.

Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra tepsiyi çıkarın ve sıcak sıcak dilimleyip YEMEYİN…YANINDA YATIN.... 😂

AFİYET OLSUN

(Yaptığınız pizzadan bana da bir dilim göndermeyi unutmayın)

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.