ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Battalgazi Otağındayız…

İşletmeci Ali Karakuş ile sohbet ediyoruz.

-Bu Otağı yapmak nereden aklına geldi?

-Burası Battalgazi Belediyesinin Başkanlık lojmanıydı, Eski Başkanımız Selahattin Gürkan buraya bir Otak kurmamı önerdi ve öyle yola çıktık. Bu Otağ tüm Türkiye’ye örnek oldu, bizden öğrenip daha güzel Türkmen otağları yaptılar.

Düşünce ve fikir sahibinin dünün Battalgazi, bugünün Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olduğunu teyit ettiriyoruz.

O düşüncenin üzerinden yıllar geçmiş ve Battalgazi Otağı günlük ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor.

Ve orada Remzi Hayta ile birlikte Başkan Gürkan’ın kulaklarını iyisin iyiye çınlatıyoruz.

Eski Başkan Lojmanına bir Battalgazi Otağı yapılmak üzere Ali Karakuş’a veriyor. Doğrusu o da Otağı tam bir otak haline getiriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan’da sık sık Otağa giderek kapıdan girişte “Aliii” diye bağırdığını öğreniyoruz.

Konuşurken Büyükşehir Belediye Başkanının Halef-Selef olan bir zamanlar aralarında büyük kırgınlıklar olan 4 Belediye Başkanını nasıl bir araya getirdiğini tartışıyoruz.

Ahmet Münir Erkal, 10 Yıl Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra kendinden çok emin olarak üçüncü kez katıldığı seçimlerde Mehmet Yaşar Çerçi’ye koltuğu kaptırmıştı. Hizmetkar- Hükümdar atışmalarının yaşandığı Erkal-Çerçi kavgası yıllarca sürmüştü. Erkal AK Partiden Malatya Milletvekili seçilip TBMM’de Çevre Komisyonu Başkanı olması üzerine Belediye Başkanı Mehmet Yaşar Çerçi ile bir araya getirmek için Esnafların, Muhtarların Gazetecilerin ne kadar çaba sarf ettiği gözlerimizin önüne geldi.  

Yine de Erkal ve Çerçi yıllarca bir araya gelemediler, yıllar sürdü kırgınlıklar bitmemişti.

Hüseyin Cemal Akın Belediye Başkanıydı, AK Partiden seçilmişti. İkinci kez aday gösterilmedi ve yerine Ahmet Çakır aday gösterildi ve Çakır seçimi kazandı. Çakır ekibi göreve gelir gelmez İmar Müdürlüğünü bir baskınla kapıları kapatması ve Akın ekibini tamamen tasfiyeye yönelmesi iki Başkanın arasını açtı. 15 Temmuz darbecilerine karşı Cemal Akın ilk tepki gösterenler arasında yer aldı, bir ay süren Hükümet meydanı nöbetlerinde Çakır ve Akın burada bir araya gelseler de araları hep limoniydi.

Malatya’da 1980 sonrasında göreve gelen Seyhan Semercioğlu vefat etmişti, onun yerine de eşi davet edilmişti.

İşte 4 bir araya gelmez denilen Başkanları Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan önce tek tek ziyaret etmiş. Malatya’da bir vefa gecesi düzenliyoruz sizi aramızda görmek istiyoruz, Malatya’nın buna ve sizlere ihtiyacı var demiş.

Hava basmamış, sizler bizim için önemlisiniz diye vurgulamış, ısrarcı olmuş ve Malatya’ya davet etmiş.

Tam on numaralık bir iş yapmış.

Eski Başkanları kırgınlıklarına rağmen bir araya getirmiş.

Çok da güzel bir işi başarmış.

Battalgazi Otağından arayıp kendisine önce Otağı kurdurmasından, sonra da 4 Belediye Başkanını bir araya getirdiği için teşekkür ettim, kutladım, süper bir iş yapmışsın, bu örnek alınacak ve saygı duyulacak bir iş diye de vurguladım.

Malatya’nın geçmiş kırk yılına imza koymuş Belediye Başkanlarımızı yaptıklarıyla ve de yapamadıklarıyla da tartışabiliriz.

Bana göre, Malatya Seyhan Semercioğlu dönemini tamamen boş geçirmiştir. Rahmetli Özal Hükümetinden yararlanma becerisini gösterememiş, Belediye binası önünde sergilediği çöp ve diğer araçlarla birlikte, Niyaz Mısri Caddesinin S şeklinde açması nedeniyle de hafızalarda yerini almıştır.

40 Yıllık dönemde 10 yıla imza atan Ahmet Münir Erkal, Malatya’da 30-40 yıl  ilerisinin Malatya’sını 1990’larda planlayan ve Projeler hazırlayan, bu günkü, MAŞTİ’yi, Arıtma Tesisini, Kuzey ve Güney Çevre Yollarını (Bu gün kuşak yolu adı veriliyor), Şehir Mezarlığının uygulanan sistemini kuran, Yeşiltepe’de TOKİ ile Yeşilevler Projesini başlatan, Fahri Kayahan Caddesini açan, İçme suyu ve Kanalizasyon Şebekelerini ihale eden, Esenlik, MOTAŞ, MEGSAŞ Şirketlerini kuran projeci Belediyecilik dönemine geçen önemli işler yapan Belediye Başkanımız olmuştur.

Başkan Erkal’ı esen MHP rüzgarıyla deviren Mehmet Yaşar Çerçi ise özellikle vefat edenlerin taziyelerine gitmesi çok konuşulurken, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını işe almasıyla halkın beğenisini kazanmıştır. Mütevazılığını sürekli koruyan, insani ilişkilere önem veren Başkan Çerçi’nin Sümer Stadı yerine yaptırdığı Belediye Binası hala tartışılmaktadır. Yeri ve binanın yapısı bu gün bile tartışma konusu olmaktadır.

Cemal Akın döneminde Malatya’ya doğalgaza kavuşmuş, Kentsel dönüşüm çalışmalarına başlamıştır. İçme suyundan çıkan salgın nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan Başkan Akın ikinci kez aday gösterilmemesi buna bağlanmıştır.

Ahmet Çakır babasını kaybetmesi nedeniyle toplantıya katılamasa da Malatya Büyükşehir Belediyesi bir zoru başarmıştır.

Eski Başkanları bir araya getirmiştir.

Onların tecrübelerini önemsemiştir.

Geçmişe saygı duyup vefa örneği göstermiştir.

Ancak bu kadar güzel bir Başkanlar buluşmasında Basın mensuplarının davet edilmemesine bir anlam veremedim. Bizlerde orada olmalı ve tarihe not düşen bu organizeye bizlerde tanık olmak isterdik. Başkan Gürkan’a bu sitemimizi anlattım, asla bir art niyet olmadığını, başkanları bir araya getirirken sıkıntı olmaması için katılımı sınırlı tuttuklarını ifade ettiler.

Olabilir, bizler olmasak da, basın mensupları davet edilmese de yapılan iş Malatya’nın yararına olmuştur.

Bu nedenle de Başkan Gürkan’ı bir kez daha tebrik ediyoruz.

Katıldıkları içinde eski Başkanlarımızı kutluyoruz.

Malatya’nın sizlere ihtiyacı var.

Birliğe, beraberliğe, ortak akla, projelere Malatya’nın ihtiyacı var.

Fikirlerinizle, deneyimlerinizle, önerilerinizle Malatya’ya yol gösterebilirsiniz.

Dedim ya Malatya’nın size çok ihtiyacı var.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.