ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya’ya yapılan uçak seferlerinin saatleri bir türlü düzeltilmediği gibi uçaklarda yer bulmakta mümkün olmuyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul’a gidelim dedik, uçaklar da yer baktık Malatya’dan gitmek imkansız. Yeni İstanbul Havaalanına da, Sabiha Gökçen Hava alanına da Malatya’dan uçmanın imkanı yok… Adıyaman ve Elazığ’dan gidelim dedik. Baktık Elazığ’dan uçak var, istikamet Elazığ. THY gözde uçaklarından birini 20.55 saatinde kalkmak üzere Elazığ’a göndermiş. Koltuklarda konfor var, ikram da. Yolcular, Tunceli, Bingöl ve Malatya ağırlıklı. Hava Limanı Elazığ. Saatinde uçtuk Yeni İstanbul Havaalanına vardık vardık oldu saat 11.00. Güneşli’ye gideceğiz, bindik taksiye, taksimetre otomatik atıyor, varış yeri bedeli yaklaşık 300 Lira. Yeni Havaalanını bu kadar uzağa, metro ve demiryolu ulaşımının olmadığı bir yere yapmanın mantığını anlamaya çalışıyoruz. Atatürk havaalanına indiğinizde her türlü ulaşım orada vardı.

 Bunları terk ederek yeni bir yere taşınan havaalanının faturasını vatandaş ödüyor. Dönüş için Sabiha Gökçen’den Malatya’ya yer buluyoruz. Önce Eminönü’ne taksiyle geliyoruz yine meblağ bir hayli yüksek. Vapurla Kadıköy’a oradan da otobüsle Sabiha Gökçen’e varıyoruz. Malatya’ya geliş saati 22.10. Anadolu Jet’e ait bir uçak. Elazığ’da bindiğimiz uçak nerede, Malatya’ya gönderilen uçak nerede? Ayda, yılda bizim karşılaştığımız bu uçak seferleriyle, siyasetçilerimiz başta olmak üzere, iş adamları, Belediye Başkanları ve tüm vatandaşlar her gün karşılaşıyor. Malatyalı bir Milletvekilinin, bir başka ilin Hava Alanını kullanarak Ankara’ya veya İstanbul’a gidip gelmesi ne kadar üzüntü vericidir bilir misiniz? Ve bu milletvekili ya da siyasetçinin komşu ilde karşılanıp Malatya’ya gelmesi ne oldukça düşündürücüdür. Malatya Milletvekili Veli Ağbaba bunu Malatya Milletvekillerine sorarak “Malatya’ya komşu ilden gelmek size yakışıyor mu?” diyerek ağır şekilde suçlamıştı. Her Siyasetçimiz tepki gösterdiler.

Oda ve Meslek Kuruluşlarının Başkanları bu böyle gitmez dediler. Belediye Başkanları artık yeter diyerek isyan ettiler. Vatandaş tepki gösterse de çaresiz uymak zorunda kaldı. Malatya Uçak seferleri bir türlü düzenlenemedi. Gidişler uymadı, gelişler geç saatlere konuldu. THY Yönetiminde değişiklikler olsa da, vaatler verilse de Malatya’da uçak seferleri sorun olmaya devam ediyor. Bu nedenle de Elazığ Hava alanından uçan Malatyalı sayısı her geçen gün artmaya başladı. Acil durumlarda önce Elazığ, hatta Adıyaman Havaalanını dahi tercih edildiğini duyduk. Malatya Uçak seferlerinde dahi küme düşmüş durumda. Şehrin takımı Süper Ligde mücadele edecek, 4 Büyükler dahil Malatya’ya 20 takım gelip gidecek. Yeni Malatyaspor deplasmanlara gidecek. Bu takımların alt liglerde oynayan takımları da uçak seferlerini takip edecek. İzmir’den Altay ve Göztepe geldiler ve gittiler. Tarabzon, Rize, Giresun, Antalya, Alanya geliyor. İstanbul’dan Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir, Kasımpaşa gelip gidiyor. Hem de özel uçak tutarak geliyorlar. Malatya’da yolcu sayısı komşu illerden kat be kat fazla. Ama Malatya’ya uygun uçak seferleri yapılmıyor. Ve Malatya, Elazığ Hava alanına yapılan Uçak seferlerine adeta mahkum ediliyor.

Yeni Malatyaspor küme düşüyor. Meğer biz her alanda küme düşmüşüz de haberimiz yokmuş. Malatya’ya reva görülen uçak seferlerine artık siyasilerimizde alışmışlar. Malatya’dan uçak yoksa, komşu da var diyerek yola koyuluyorlar. Ama bu durum Malatya’ya yakışmıyor. Malatya bölgesel açıdan, önemli bir kavşakta yer alan cazibe merkezli bir ilimizdir. 2 Üniversitesi olan, 3 Adet Organize bölgesiyle hizmet veren, çok sayıda iş adamının gidip gelmek zorunda olduğu ve binlerce Malatyalının Ankara ve İstanbul’da ikamet etmesi nedeniyle bir ayaklarının Malatya’da olduğu bilindiği halde bu uçak seferleri Malatya’ya reva görülemez.

Bunun savunulacak bir tarafı da yoktur.

Siyasi çaresizliktir.

Beceriksizliktir.

Malatya ne istemiştir ki; adil bir şekilde Uçak seferleri düzenlensin, kolay ve ucuz bir hava ulaşımı olsun hepsi o kadar.

Bunu gerçekleştirmek yılları alıyorsa, bir mesafe dahi alınamıyorsa…

Vay halimize…

Komşu illerimizden uçmaya devam edeceğiz bu sene de…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.