ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Lige çıktığı ilk yıldan itibaren birbirinden önemli başarılara imza atan Yeni Malatyaspor’da 24 Ocak depremi ile işler ters döndü. O hafta Malatya’da oynanması gereken Trabzonspor maçının ertelenmesi ve TFF’nin iki kulübün isteği nedeniyle böyle bir ertelemeye gittiğini söylemesi ancak Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’in “Hayır benim fikrimi sormadılar” şeklinde beyanat vermesi tarafları kızdırdı. O tarihten itibaren Yeni Malatyaspor sürekli irtifa kaybetti, iflah olmadı ve bu günlere geldi. Bu günlere gelmesinde TFF yalnız bir faktör oldu ancak kulübü etkileyen birçok faktör açık ve net olarak kendini gösterdi. TFF tarafından bakıldığında Beşiktaş, Trabzon, Kayseri ve Altay maçlarındaki bariz hakem hatalarını göstermek mümkün. Beşiktaş maçında futbolcu voleybol oynarcasına topla oynuyor. Trabzon maçında Karim’in burnundan aldığı yumruk nedeniyle oluk oluk kan akıyor. Bir futbolcumuz ceza sahasında biçiliyor. Bunları ne hakem görüyor, ne de VAR uyarıda bulunuyor. Sonuç bu hakemlere 4-5 hafta ceza veriliyor.

 Bu sezon maç verilmeyecek deniliyor. Ama olan Yeni Malatyaspor başta olmak üzere bir çok takıma oluyor.

YÖNETİM CEPHESİ Başkan Adil Gevrek’in 24 Ocak 2020 depremi sonrası gelişen olayda Trabzon maçının ertelenmesinde, kendinin fikrinin sorulmadığı yönündeki sözleri TFF ile arayı bozarken, Kayseri maçı sonrası sahaya inip Hüseyin Gökçek’e saldırması sonucu hakem camiası ile de arası açıldı. Başkan Adil Gevrek’in en büyük hatası ise her sene takımı yaz boz tahtasına çevirmesiydi. 15 futbolcu gidiyor 15 futbolcu geliyor. Taraftar tam yabancı futbolcunun ismini ezberleyecek ki, bakıyorsun bu fut[1]bolcu ile sözleşme fes ediliyor. Yapılan transferlerde verilen imaj ise çok kötü. Amatör takımda dahi olmayacak şekilde gelişiyor. Trasferi söz konusu olan futbolcunun öncelikle elinde bonservisi olması isteniyor. Takımda bir mevkiye futbolcu alınacaksa, bu futbolcunun kariyerine bakılmıyor. Alacaklar gününde ödenmiyor.

Malatya ismi sürekli yıpratılıyor. Böylece takım hedef olmuyor, sıradanlaşıyor, amatör futbolcu dahi araç olarak kullanıyor.

STAD SORUNU İnönü Stadının yıkılıp yerine yeni stadın yapıldığı gün Malatyaspor ile taraftarının birbirinden koparıldığı gün olmuştur. Yeni stadın ulaşım sorunu nedeniyle taraftarları cafeleri doldurmaya, maçları oradan izle[1]meye başlamışlardır. Staddan uzaklaşan taratarlar, bir anlamda Malatyaspor’dan koparıldılar. Malatya’da metronun olmaması ve belediyelerin projelerinde de bulunmaması olayın daha da vahim hal almasına neden olacak. Özellikle stadın tahliyesi esnasında yaşanan izdiham, maça gelme isteğini olumsuz etkiliyor. Ayrıca sanayideki çırak, bu hayat pa[1]halılığında 4 otobüs bileti ile maça gitmeyi lüks sayıyor. Yeni Malatya Stadı’nın zeminden düşük bir konumda bulunması ve otobüslerle gelen taraftarların 70-80 merdiveni kullanmak zorunda bulunması maça gelmek niyetindeki birçok taraftarı da isteksizleştiriyor.

 60 yaşından sonra bu merdivenlerden inip, çıkmakta zorlanan taraftar maça gitmemeyi tercih ediyor. Ayrıca engel[1]li vatandaşlarında Araştırma Hastanesi mevkiindeki alt geçiti kullanmak zorunda olması, bir başka deyişle engelli vatandaşların otobüslerden Araştırmada inip, 2 kilometre yürümesinin gerekmesi maça ilgiyi azaltan faktörler olarak görülüyor. Taraftarı olmayan bir şehir kulübü olarak varlığını sürdürmek zorunda bırakılan Yeni Malatyaspor’da ise ne futbolcu, ne teknik heyet, ne de yönetici yaptığı işten zevk alıyor. Özellikle büyük umutlarla gelen futbolcu, türbünlerdeki ilgisizlik nedeniyle bir an önce Malatya’dan kaçmanın yolunu arıyor. Görüldüğü gibi Malatyaspor’un en önemli sorunu ne TFF, ne MHK ne de diğer faktörler, bu sorun Stad sorunudur. Diğer sorunlar fersah fersah geriden gelmektedir. Çünkü Malatyaspor taraftarlarından koparılmıştır. Malatya’ya metro gelinceye veya eski yerine yeni stad yapılana dek Malatya’da futbolseverler hep üzülecektir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.