ALTIN
 2.104,05
DOLAR
 31,3822
STERLİN
39,7428
EURO
 34,0576

Zincir marketlerin temel gıda ürünlerinde kafalarına göre fi yat belirlemelerini önlemek adına bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yurt genelinde Tarım Kredi Kooperatifl eri Marketlerinin açılması talimatı verildi.

Belki diğer şehirlerde önemli bir sorumluluk üstlenmiş olabilirler ama Malatya’da zaten Büyükşehir Belediyesine ait Esenlik varken bir de bu marketlerin açılmasının mantığını anlamış değilim. Malatya’da bildiğim kadarıyla 4 tane Tarım Kredi Kooperatifl eri Marketi açıldı. Bu marketlerin temel misyonu vatandaşa ucuz temel gıda ürünlerini ulaştırmak. Bu marketler, Malatya’da her biri en az 1 Milyon liraya satılan evlerin bulunduğu semtlere açıldı. Bu semtlerde haliyle dükkan kiraları da on binlerce lira vardır. Üzerine çalışanların maaşları, elektrik giderleri gibi masrafl arı da eklemek gerekiyor. Şimdi bu marketleri Malatya’da açmak yerine halkın öz sermayesi ile kurulan Esenlik Marketlerde satışa konulsaydı hem daha uygun fi yatlara satış yapılabilir hem de Esenlik’e artı bir güç katılmış olurdu.

 Üstelik bu marketlere çok yakın noktalarda Esenlik Marketlerin Şubeleri de bulunmakta. Devlet, devletle rekabet eder mi? Öte yandan daha dün Malatya’nın Vicdanların sesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şevket Keskin, Malatya Şeker Fabrikasının ürettiği şekeri doğrudan vatandaşa satmak yerine aracı fi rma aracılığıyla satış yaptığı bu yüzden de vatandaşın olması gerekenden daha fazla ücret ödeyerek şeker alabildiğini dile getirdi. Malatya Şeker Fabrikası da ürettiği şekeri doğrudan Esenlik Marketler aracılığıyla vatandaşlara çok çok uygun fi yatlara satışını yapabilir.

 Bu şekilde birileri oturduğu yerden servetlerine servet katmadığı gibi halk da en temel gıda maddesi olan şekere uygun fi yata satın alabilir. Esenlik, her birimizin göz bebeği bu yüzden toplum olarak hem Esenlik’e sahip çıkmalıyız hem de Esenlik gibi bir değerimizi sonuna kadar kullanmalıyız. Gerek Toprak Mahsulleri Ofi si, Gerek Türk Şeker Fabrikası gerek Tarım Kredi Kooperatifl eri satış yerleri açmak yerine Esenlik aracılığıyla satış yapmalarını öneriyorum. Bu şekilde hem vatandaş hem Esenlik hem de Malatya kazançlı çıkacaktır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner43