ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kim ne derse desin, Adil desin, vekiller desin, başkanlar desin, hiç biri değil, Yeni Malatyaspor’un bu hale gelmesinin en büyük sebebi stadın konumudur.
Burada uzaklık söz konusu bile değildir. 
Galatasaray Ali Sami Yeni terk edip yeni stadına taşındıktan sonra, bir yıl kadar bin veya 1500 kişiye oynadı. Ta ki; İstanbul Büyükşehir Belediyesi metroyu o noktaya kadar getirdi. İşte o günden sonra Galatasaray seyircisine kavuştu.
Türkiye’nin en büyük, en masraflı stadı Olimpiyat Stadıdır. Bu gün stepne durumundadır. TFF büyük paralar ödeyerek bazı finaller oynatmaktadır. 
Kısacası ulaşım en büyük sorundur.
Yeni Malatyaspor Stadı’nın en büyük sorunu da budur. Takım seyircisinden koparılmıştır.
Yeni Malatya Stadında tribünlerini dolduran seyircilerin tahliyesi Malatya’da trambüs ile yapılmaktadır.  Düşünün şimdi 27 bin kişi stadı doldurdu. Nasıl boşaltacaksınız. 
Empati yapalım Avrupa Şampiyon Kulüpler Finali Malatya Stadı’nda oynansa bir dünyaya rezil oluruz. Alman ve İngiliz takımları final oynuyor. Stad 27 bin kişi dolmuş. Maç bitmiş ve iki takım taraftarları centilmence metrobüs duraklarına çıkmış. Sizce nasıl olacak. Seyirciler çok efendi, sataşmada yok. Yaklaşan metrobüse sıra ile biniyorlarmış. Kaç saatte boşalır orası.
Maça 5 bin dolayında taraftar gelmişti. Haber amaçlı bu taraftarların tahliyesini merakla takip ettim. Hiç abartmıyorum, gördüğüm manzara ile Afganlıların uçağa binişlerini hatırladım.
Kaç Malatyalı ailesini, çocuklarını da alıp, bu şartlardaki maça gelir.
Tek çözüm metrodur. Malatya’ya metronun yakın tarihte gelmesi de mümkün değildir. Hatta bir belediye başkanı, 3 metre kazıldığında su çıktığını bu nedenle Malatya’ya metronun gelmesinin hayal olduğunu söylemiştir. Bunu da geçelim metro, mevcut belediyelerin projeleri arasına dahi girmemiştir.
Madde 1. Tahliyesi mümkün olmadığından stadın konumu tamamen yanlıştır.
Futbol öyle bir spor ki: 7’den 70’e her insan ilgilenebilir.  Bunlar takımın ismine de bakmadan futbol müsabakasını zevkle izlerler. Malatyaspor’un akşam oynayacağı maç için sabah 05:00’te stad önüne gelenleri biliyorum. Malatya’nın nüfusu 150-200 bin iken 18 bin kişilik stad ful doluyordu. Şimdi nüfus 900 bin, 27 bin kişilik stada bin 500 kişi zor geliyor.  İlk sebep ulaşım demiştik. İkinci sebep stadın karayolundan 25-30 metre düşük olması. 70-80 merdivenle stad önüne inilmesi. Dünya da eşi benzeri yok.
60 yaşın üzerinde kaç taraftarımız bu merdivenlerde zorlanmaz. 
Engelli vatandaşımız, Tıp Merkezi civarında alt geçidi kullanarak stada erişebiliyor. Bu da 2 kilometre kadar yol gitmek demektir, haksızlıktır. Ayrıca, kar ve çamurda ise oturun evinizde demektir. 
Madde 2. Stad seviyesi karayolundan düşük olamaz. Merdivenlerle stad ön bahçesine inilemez.
Sadece bu iki haklı madde nedeniyle Yeni Malatyaspor olumsuzluklar yaşamaktadır.
Yeni Malatyaspor’un en iyi döneminde yazdığım bir makale hale arşivlerdedir. Orada kaçınılmaz sonu yazmıştım. Çünkü Malatyaspor taraftarından koparılmıştır. Taraftar rahatlık ister. Yoksa evinde oturur TV’den izler. İlgi görmeyen, taraftarından yoksun bir kent takımı ise yok olmaya mahkûmdur.
Çözüm; Malatyalı futbol severler, Malatyaspor taraftarları büyük anılar biriktirdiği stadını tekrar istemektedir. Zor değildir. İmkansız da değil mümkündür. Yürüme mesafesindedir. Sanayi de ki çırak 20 tl’de belediye otobüsüne vermek istememektedir.
Yeni stadı eski yerine yaptıran yönetici ne büyük yöneticidir.
Doğru bir tanedir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.