ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Turgut Özal Üniversitesi’ne Kurucu Rektör olarak atanan Profesör Doktor Aysun Bay Karabulut, kurumun gelişimi adına insanüstü gayretle çalışırken bu ivmeye ayak uyduramayan isimlerin gözünün yaşına bakmadan yollar ayrılıyor. 

Kamu kurumlarının en önemli sorunu zaten başarısız kişilerin devlet memurluğunun iş güvencesi kanununa güvenerek görevlerinde yıllarca kalmaya devam etmesidir. Turgut Özal Üniversitesi eğitim öğretime başlayalı 3 yıl oldu ve kurulduğu günden beri görevini layıkıyla yerine getiremeyen kim varsa önce farklı görevlerde denendi burada da verim alınamayan isimlerle yollar ayrıldı. Çünkü Rektör Aysun Hoca, üniversitenin bilim dünyasında saygın bir düzeye kavuşabilmesi, öğrenciler tarafından tercih edilen bir bilim yuvasına dönüşebilmesi için köklü üniversitelerden çok daha hızlı ilerlemesi gerektiğinin farkında. Bundan dolayı, kendisi insanüstü bir çabayla çalışarak, üniversitenin akademik, fiziksel ve kadrolaşma alanında ilerlemesi için çalışıyor. Bu süreçte, kendi çalışma hızına ayak uyduramayan, verilen görevleri zamanında layıkıyla yapamayan isimlerle yollarını ayırması eleştiri konusu değil taktir edilmesi gerekiyor.   

Aysun Hoca’yı eleştirenlerin derdi zaten görevden alınan veya görev yeri değiştirilen kişiler değil, ders şahsi menfaatleri. İstediklerini elde edemeyen, kalemlerini toplum için değil şahsi çıkarları için oynatan bu tipler, bu nedenle her fırsatta kurumu karalamaya dönük haberlere yer veriyorlar. Malatya’nın diğer devlet üniversitesi Anadolu’nun en köklü üniversitelerinden birisi olmasına rağmen yıllardır akademik alanda en ufak başarısını duyabildik mi hayır buraya dönük eleştiri var mı yok? Oysa 3 yıllık üniversite daha fazla bilimsel törenlere imza atıyor, daha fazla etkinlikle adını duyuruyor. Bu nedenle, üniversite içerisindeki görev değişimlerini gayet doğal karşılamak gerekiyor. Aysun Hoca, ayaklarını yere sağlam basan, kuruluş aşamasını başarıyla atlatmış, bir üniversite kurmanın derdiyle mesai yaparken, bu amaca hizmet etmede geri planda kalan isimlerin plan dışında kalması gerekiyor. Aysun Hoca’nın da yaptığı budur, doğru olan da budur. Zaten derdi Malatya olan kişilerin ağzından tek bir olumsuz cümle duyamazsınız neden çünkü derdi Malatya olanlar Turgut Özal Üniversitesindeki değişimi, gelişimi ve ilerlemeyi görüyor. Gördüğü için de Aysun Hoca’yı taktir ediyor ve destek olmaya devam ediyor.   

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.