ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Malatya dışında yapılan her etkinlik önemlidir ve gereklidir.

Hele hele Malatyalıların yoğun olarak yaşadığı İstanbul, Ankara ve İzmir’de yapılan etkinlikler daha da önemlidir.

Tanıtımdır, dayanışmadır, birleşmedir, kucaklaşmadır.

O nedenle “Ne gereği var?” diyenlere asla katılmıyorum.

Evet eksiklikler olmuştur, gerekli reklam yapılamamıştır, yeterli katılım olmamıştır, bunlar olağan şeylerdir.

Malatya Günleri hazırlıklarının başında Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerinin “katılmayacaklar” kararına katılmadığımı daha önceden yazarak başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm kurumların Malatya Günlerinin dışında değil içerisinde olması gerektiğini vurgulamıştık. Belediyelerimiz oluşturulan algıya kapılmadan Malatya Günlerine katıldılar ve en çok ilgiyi de gördüler. Yeşilyurt Belediyesinin ikram ettiği kayısı çekirdeği kahvesi içmek için sıraya girenler dahi oldu. Büyükşehir, Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin yaptıkları tanıtım çabaları tüm gayret ve özverilerine rağmen beklediğimiz düzeyde olmadığını da söyleyebiliriz. 

Malatya Günlerini düzenleyen kısa adı MAKON olan Malatyalılar Konfederasyonu etkinlikler boyunca ellerinden gelen çabayı sarf ettiler. Sahneye çıkan sanatçılar açısında bir hayli zengin bir kadro vardı. Malatya Günlerinin açılışından başlayarak kapanışına kadar tüm siyasi partiler milletvekilleriyle stantları gezdiler açıklamalarda bulundular. Ancak Belediye Başkanlarının Şırnak’ta toplanması nedeniyle AK Partili Belediye Başkanları açılışın ardından İstanbul’dan ayrılmak zorunda kaldılar.

3 Gün boyunca Malatya Etkinlik alanından ayrılmadan tüm olanları gözlemlemeye çalıştım.

Açılışın ilk saatlerinde Malatya Folklor Ekibi bulunamamış olsa gerek, Yazıhan Ekibinin Tura oyununda sırtlara inip kalkan kendirlerin şakırtısının yeri hiç değildi. Açılış da Malatya Folklor ekibi olmalıydı.

Konuşmalar çok uzun tutuldu. MAKON Başkanı Adil Gevrek amaçlarının tüm Malatyalıları bir araya getirmek olduğunu söyledi. MİAD Başkanı Yunus Aktaş “Malatyalılar birlik ve beraberlikten yanadır, ayrışmaya gelmez” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın tanıtımı için İstanbul’da olduklarını söyledi. Diğer konuşmacılarda benzer konuşmalar yaptılar.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan standında hem yerel ürünlerin satışını gerçekleştirdi, hem de 3 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu alana girdiğinde Arapgir standı görünmez oluyordu. Klarnet eşliğinde Arapgir ve Kemaliye havaları icra edilirken Başkan sesiyle de oynadığı oyunlarla da folklor ekiplerini aratmadı. Doğanşehir Belediyesi elma ikramında bulundu, Yazıhan Belediyesi ağırlamasıyla tanıtıma ağırlık verdi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ikramlarının yanı sıra ziyaretleri anında resimleyerek kartları vermesiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Battalgazi Belediye Standında görevli Lütfi Acıbucu’ya “neden ekibi getirmedin?” diye takılanlar çok oldu.

Büyükşehir Belediyesi ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamaya çalıştı, Yeşilyurt Belediyesi ikram ettiği kahve ile aranılan stant oldu. MAKON ve MASTÖB stantlarında karşılaştığımız, Aziz Damar, Ali Karadoğan, Nazife Özdemir ve Cihan Akköse’den yazdığımız yazılar nedeniyle bir hayli teşekkür aldık.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Başkan Yardımcısı Eyüp Işık stanttan ayrılmayarak ziyaretçilerine kömbe ve içli köfte ikram ettiler.

Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Karabulut ekinliğe bizzat katılarak Üniversitesini tanıtmaya devam etti.

Malatya Park’ın standına gelen İş adamı Adnan Başdemir’le hoş bir sohbet gerçekleştirdik, Ayla Hanımla sohbet ettik.

Malatya Valiliği stant açmamıştı. Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Malatya Günlerinde, Hem Hakkari Valiliğinin hem de Hakkari Belediyesinin stantlarını açarak “İşte Malatyalı olmanın gereği budur” dedirtmişti. Hakkari’den getirilen ürünleri inceledik. Malatya Valiliğinin olmayışı çok konuşuldu ve “Neden?” sorusuna yanıt arandı.

Yeni Malatyaspor’un mağazası dolup dolup boşalıyordu. Özellikle Altay galibiyetinin ardından Yeni Malatyaspor standı satmak için ürün takviyesi yaptı. Asbaşkan Aziz Yalçınkaya gelir sağlamak için kanser tedavisi görmesine rağmen stant da görev alarak ziyaretçileri karşılamaya çalıştı. 

MAKON Yöneticileri bizlere teşekkür ederek yolcu ettiler.

Sonuç itibariyle bir Malatya Günleri daha geride kaldı.

Her şeye rağmen Malatya Günlerini düzenleyenlere, katkı verenlere, katılım sağlayanlara teşekkür ediyoruz.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.