ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Süper lig başladığından bu yana deplasman maçlarını izlemek için büyük bir çaba içerisindeyiz.

İzmir ve İstanbul deplasmalarını son anda iptal etmek zorunda kalmıştık.

Adana Demirspor deplasmanı gelip dayanınca ani bir kararla yola çıktık.

Belli etmesek de içimizde bir his vardı, maçı kazanacağız diye.

Adana’ya gidince ilk uğrak yerimiz TSYD Adana Şubesi olur, Çukurova Gazeteciler Cemiyetini de ihmal etmeyiz gider dostlarla hasret gideririz.

Adana’da TSYD Asbaşkanı Kerim Hoşfikirer geleceğimizi duyunca hemen alarma geçmiş, Sevgili Ergun Kara ile karşıladı bizi. Yemek, çay ve kahvenin ardından Merkez Parktaki TÜFAD Tesislerinde Sivasspor-Hatayspor’un kıran kırana geçen maçını izledik. Ardından da müsaade isteyerek şu sizin yeni stadınızı görelim diyerek vedalaştık.

Yeni Adana Stadı da Malatya Stadı gibi şehrin dışına yapılmış. Adana Şehir Hastanesinin önünden geçip, Üniversitenin asarlık çam ağaçlarıyla kaplı yolundan tıkanan trafikten yavaş yavaş ilerleyerek 44 Plakalı aracımızla Adana Stadına maça yarım saat kala ulaşabildik.

Oysa eski 5 Ocak Stadı şehrin içerisindeydi, kısa sürede yürüyerek gitmek mümkündü. Yeni Adana Stadına gitmek bir dert gelmek daha büyük dert. Aracınız yoksa stada gitmeyi kesinlikle unutun.

Bu nedenle Stada giden taraftar sayısı azaldığı gibi maçı izlemeye giden gazeteci sayısı da yok denecek kadar azdı. Kazanan bir Adana Demirspor tribünlere de buna rağmen 10 bin kadar seyirci çekmişti.

Teknik direktör Sumudica, Sportif Direktör İzzet Erdoğan, Başkan Adil Gevrek, futbolcular oldukça heyecanlıydı. Maç başladı daha ikinci dakikada Tetteh kaleciyle karşı karşıya kaldı topu kaleciye nişanladı. Ardından Yeni Malatyaspor ev sahibi takımın atak kanallarını kesti, gol şansı vermedi. Kaleci Ertaç formunun zirvesinde galibiyetin mimarı oldu. Sol bek Karim Hafez , mecburiyetten sağ bek oynamasına rağmen başarılı oldu, Wallace defansın sigortasıydı, Sadık, Balotelli’ye adım attırmazken etkili müdahalelerle defansı güvenceye aldı. Semih Kaya yerinde oynayınca kurtarışları son derece yerindeydi. Aabid orta sahanın dinamosu gibi çalıştı. Ndong durmak bilmeyen enerjisiyle her topa müdahale etti. Hadadi sol bekte rakip oyunculara geçit vermemek için çok çabaladı. Chouair yerinde oynamamasına rağmen rakip oyuncuların ataklarına başarılı müdahalelerde bulundu. Adem etkili oyunuyla takımını başarıyla bir orkestra şefi gibi yönetti. Tetteh bir gol atmasına rağmen kaçırdığı gollerle kendinden söz ettirdi. Sonuçta mücadele ederek kazanan Yeni Malatyaspor oldu.

Balotelli maç sonrasında kaleci Ertaç’ın yanına gelerek tebrik etti, başarılar diledi.

Yeni Malatyaspor iyi mücadele etti ve kazandı. Adana Demirspor taraftarı Yeni Malatyaspor’u ve teknik direktör Sumudica’yı alkışladı.

Maç sonrası soyunma odasında tam bir sevinç vardı.

Kulüp çalışanları, futbolcular, Teknik direktör ve ekibi, Başkan Adil Gevrek ve yöneticiler adeta havada uçuyordu.

Yeni Malatyaspor kötü gidişe Adana’da dur demiş, milyon dolarlık futbolcu kadrosuna sahip Adana Demirspor’u kendi sahasında, zorlanmadan yenmeyi başarmıştı.

Sportif Direktör İzzet Erdoğan, bundan sonrası daha güzel olacak diyordu.

Teknik direktör Sumudica, biz buraya kazanmak için gelmiştik diye vurguluyordu.

Genç ve etkili futbolculara sahip Yeni Malatyaspor’da yapılan teknik direktör değişikliğiyle takıma yeni bir hava getirmiş. Saha da mücadele eden, çok koşan ve rakibe atak fırsatı vermeyen Yeni Malatyaspor izledik.

Karim Hafez sol ayağıyla sağbek oynadı bence başarılı da oldu.

Yeni Malatyaspor kötü gidişi Sumudica’nın dokunuşuyla iyiye çevirmeyi başardı.   

Geç kalmış olsa da teknik direktör değişikliği Sarı-Siyahlı takıma çok yaramış.

Galibiyetin sevinci ve havasıyla Malatya’ya döndük.

Yeni Malatyaspor kazanarak, kara bulutları dağıtmıştı. Takıma güven gelmişti. Defans kendine gelmiş, orta saha görevini yapmaya başlamış, Tetteh ve Adem ileride rakibe korkulu anlar yaşatır olmuş.

Evet dün çok güzel bir gün geçirdik.

Gelecek haftalar için umutlandık.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.