ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

MASTÖB YANİ Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği kurulduğuna Türkiye’de bir ilki yaşamıştık. İstanbul’da hemşehrilerimiz bir araya gelip MASTÖB’ü kurmuşlardaı, rahmetli eski Bakanımız Ahmet Karaaslan Başkan olmuştu, Av. Mahmut Ali Kaşifoğlu tüzük hazırlanmasında görevliydi.

Sonra MASTÖB tüm Malatyalı Dernekleri bir çatı altında toplaması zorlaşınca Malatya Konfederasyonu yani MAKON kurularak tüm Malatyalı dernekleri bu çatı altında dayanışma örnekleri göstermeye başladı. MADEF yani Malatya Dernekleri Federasyonu kuruldu bir çok dernekde onun çatısı altında toplandı. Malatya için çalıştılar hatta MADEF Malatya Günlerini bile organize etti. MASTÖB ve MAKON birlikte bu yıl İstanbul Malatya Günlerini organize ediyor.

Bu nedenle de Aziz Damar başkanlığından bir heyet Malatya’ya geldi, Malatya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt, Battalgazi Belediyeleri ile Üniversiteler ve Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettiler. İstanbul’da yapılacak Malatya Günlerine katılmaya sizi davet ediyoruz dediler.

Konu Malatya ise yapılan Malatya’nın tanıtımı ise davet beklemeye ne gerek var.

Katılım olmaz mı?

Sayın Hemşerilerimiz yapacağımız bir şey var mı diye sorulmaz mı?

Destek verilmez mi?

Eksiklikler tamamlanmaz mı?

Aksine Malatya’ya gelen heyet başta Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kuruluşları ziyaret ederek Malatya Günleri için yaptıkları çalışmaları anlatıyor adeta “gelin katılınız” diye de dil döküyorlar. Düşünebiliyormusunuz..

İstanbul’da yaşayan Malatyalılar bir araya gelmiş Malatyalılar Günü düzenliyor, birileri çıkmış Malatya’da ki kurumların katılmasını engellemeye çalışıyor. Malatya için büyük ayıptır bu. Sordum katılmak istemeyen kurumlara “Bizden stant ücreti istiyorlar” dediler, gelen heyette yer alan Cihan Akköse cevapladı “Resmi kurumlardan stant ücreti alınmayacak, geçmiş yıllarda ücret alındığını duyunca da hayret ettik. Stant ücreti alınması asla doğru değil” dedi.

O zaman katılmamak için bir bahane de kalmamıştır. Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere tüm resmi kurumlarımızın İstanbul’daki Malatya Günlerine katılması, Malatyalıların birlik ve beraberliği için hayati önem taşımaktadır. Valiliğimiz de, Büyükşehir Belediyemiz de, Üniversitelerimizde Malatya günlerine katılarak, Arslantepe’den Yenikapı’ya slonaıyla başlatılan tanıtıma tam destek vermelidirler. Katılmamanın bahanesi olamaz. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın bir haftadır devam eden bu olumsuz değerlendirmelere bir son vereceğini umuyorum. Malatya’dan katılmıyoruz diyenler güçlü bir cevap verilmelidir.

Sonra da Malatya Günlerine katılarak İstanbul’da büyük bir Malatyalı Buluşmasına da öncülük etmelidir. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı tüm Malatyalıları temsil eden en önemli makamdır.

Bu makama her Malatyalı saygı duyar ve önemser. Malatyalıların temsili noktasında, yapılan her etkinlikte Büyükşehir Belediye Başkanı ön safta yer alır. Sorun varsa çözer. Yoksa yol gösterir. Eksiklik varsa tamamlar. O nedenle böyle bir sorun söz konusuysa bunu çözmek de Büyükşehir Belediye Başkanına düşer. İstanbul Malatya Günleri şimdiden hayırlı olsun…

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.