ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

Kent ve Başkan dergisi 42 İlden 78 Belediye Başkanını projeleriyle ödüllendirme törenini Malatya’da gerçekleştirdi.

Malatya dışından Gazeteci dostlarımız aradılar, ödül töreni için Malatya’ya Belediye Başkanlarının geldiğini, ödül törenine katılacaklarını söylediler.

Davet üzerine Movenpick Oteline gittik. Otelin oto parkında sıra sıra illerin plakasını taşıyan Belediye Başkanlarına ait makam araçları park etmişti.

Salonda ödüle layık görülen Belediye Başkanları ile gelemeyen Başkanların temsilcileri vardı.

Kent & Başkan Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Okan Geçgel, Hatay’dan dostumuz Hamit Saçar konukları kapıda karşılarken, Akşam yemeğinde menü son derece kaliteliydi. Önceki Hilton olduğu sürece yapılan yemekler damak tadına uymuyordu. Bu kez konuklara önce çorba, ardından Kiraz Yaprağı sarması, Kağıt Kebabı, bulgur pilavı ve Kayısı tatlısı ikram edildi. Anlaşılan Malatya Büyükşehir Belediyesi akşam yemeği için bir hayli gayret sarf etmişti, Otel yöneticileri yemekleri sormadan geçemediler.

Konuklar yemekleri anlatırken ödül töreni başladı. Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Eski Bakan Bülent Tüfenkci programa katılan iki siyasetçiydi, geriye kalan Belediye Başkanları ve bürokratlardı.

Malatya’dan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kuru Kayısı Lisanslı Depo ve Borsası Projesiyle ödüle layık görülürken, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’da ödül alanlar arasında yer aldı. Gürkan’a ödülünü vermek için Eski Bakan Bülent Tüfenkci’sahneye çağrıldı, ancak Tüfenkci “şimdi derler ki milletvekili kendi Başkanına ödül veriyor bu doğru olmaz, Hüseyin Yayman Vekilimi buraya davet ediyorum” diyerek, ödülü Yayman’a verdirdi. 

Ağrı Doğubeyazıt’ın Bağımsız Belediye Başkanı Yıldız Acar, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Kelkit Belediye Başkanı Aziz Nas, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Gebze Belediye Başkanı Cevat Şensoy ile Ceyhan, Iğdır, Balıkesir, Nevşehir gibi 42 ilden 78 Belediye Başkanı ödüllerini almak için sıralarının gelmesini beklediler.

Oltu Belediye Başkanı Necmettin Taşçı üzerinde isimleri yazılı başkan, Milletvekili ve konukları için tespih getirip dağıtırken yaptığı konuşmada “bundan böyle Cumhur İttifakına daha fazla destek olmalıyız” diye bir öneride bulundu. Muhalefet partilerine mensup Belediye Başkanları “buna ne gerek vardı” diye aralarında konuşurken ödülünü almak için sahneye gelen Arapgir Belediye Başkanı Halük Cömertoğlu mikrofonu alarak “Ben Malatya’da CHP’den seçilmiş Arapgir Belediye Başkanıyım. Selahattin Başkanımla bir aradayız ve kol kolayız. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanı. Muhalefette bizim muhalefet partilerimiz. Burada siyasete girersek doğru olmaz. Ben Malatya’yı fed eden Danişment Gazi’nin torunuyum” şeklindeki konuşması dikkat çekenler arasındaydı.

Başkanlar hediyeleriyle birlikte gelmişlerdi. Devrek Belediye Başkanı Baston getirmişti, Oltu Belediye Başkanı Tespihleri özel olarak hazırlamıştı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir hazırladığı tabloyu Başkan yardımcısıyla birlikte göndermişti, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a hediye ettiler. Hatta geceden hemen sonra ayrılmak isteyen Belediye Başkanları olduğunu Belediye çalışanlarına bizzat ileterek onların hediyeleri de araçlarına gönderildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi de misafirlerini hediyesiz gönderemezdi. Tüm misafirlerine Malatya Kayısısı hediye etti. Arslantepe başta olmak üzere Malatya’yı gezdirdi, şehir turu yaptırdı.

Ödül alan Başkanlar Malatya izlenimlerini de anlattılar.

Malatya’yı çok gelişmiş bulduklarını, projeleri çok beğendiklerini, Malatya yemeklerini mikrofonda, canlı yayında söylediler. Bir konuk Başkan Malatya’nın tam anlamıyla Büyükşehir olduğunu sahnede söyledi.

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın “Türkiye’de şehircilik görmek isteyen, bir Büyükşehir Belediye Başkanının nasıl çalıştığını görmek isteyen Malatya’ya gelmeli. Bunu bir siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak söylüyorum” ifadesi dikkatlerden kaçmadı.

Sonuç itibariyle ödül almak için Malatya’ya gelen Başkanlara Malatya en iyi şekilde tanıtıldı.

Malatya yemeklerinin yanı sıra tarihi ve turistik yerler yerinde anlatıldı.

Tam 78 Belediye Başkanı ve temsilcisi Malatya’da ağırlandılar.

Malatya içinde iyi oldu. Malatya’yı görmeyen Başkanlar gördüler ve gittiler.

Eleştiriler gelse de yapılan iş Malatya’nın hayrına olmuştur.

Malatya’nın bundan sonra her yönüyle tanıtılmasına ihtiyaç var.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.