ALTIN
 2.468,19
DOLAR
 32,4306
STERLİN
40,3674
EURO
 34,5013

ahmetli Cumhurbaşkanımız döneminde Maliye Bakanlığı görevini üstlenen ve geçirmiş olduğu trafik kazası sonrası hayatını kaybeden Anavatan Partisi Milletvekili  Merhum Adnan Kahveci ile ilgili sıcak gündeme cuk diye oturacağını düşündüğüm için çok özel bir anımı paylaşmak istiyorum.

Sayın Kahveci,yaz tatilini genelde Saygıdeğer Eşinin babaocağı Arapgir ilçesinde geçirirdi. Eski Eskişehir dedikleri tarihi ilçede yüzer, balık tutar, muhteşem doğanın keyfini çıkartarak dinlenmeye çalışırdı Ben O dönem Sabah Gazetesinin Malatya Temsilciliği yapıyordum ve gazetem tarafından Sayın Bakanı takip etmekle görevlendirilmiştim. Tabi Sayın Bakan zaman zaman Tunceli, Kemaliye ve civar ilçelerin köylerini ziyaret ederdi ben de bu ziyaretlere eşlik ederdim. Sayın Bakanın o acı kazayı yapmasından yaklaşık 7  ay önce  yine Bakan Beyin eski şahsi aracılığıyla bir köy ziyaretine gitmiştik, tabiki bu ziyaretler önceden haber vermeden yapılırdı köylü Bakan Beyi karşılarında gördüklerinde hem kısa süreli şaşkınlık yaşar hem de çok mutlu olur Anadolu insanının gönül zenginliğiyle sofralarına davet eder Sayın Bakan da  gittiği her köyde yemek tekliflerini kabul etmez, muhtar aracılığıyla köylerin en zengin ve yoksul evlerini ziyaret eder hane halklarının da izinlerini alarak gıda dolaplarını açarak kısaca göz gezdirirdi. Neden bunu yaptığını sorduğumda köyün maddi durumunu anlamanın en hızlı yolu bu derdi.

Bu ziyaretlerin birinden birden aracını kenara çekti ve Remzi Bey size gerçek vatansever kim  göstereyim mi ? diye sordu. Bende bu soru karşısında sağıma soluma baktım kimseyi göremeyince  şaşırarak Kim Efendim diye sordum. O da biraz yükseğe tırmanarak bölgede bulunan meşe ağaçlarını göstererek “ İŞTE GERÇEK VATAN SEVER BUNLAR” bir yandan doğaya güzellik katıyor öte yandan oksijen  veriyor ve hatta toprağa sahip çıkıyor. Sayın Bakan, ağaçları gerçek vatansever olarak tanımlarken köylülere de boş yerlere ağaç dikim hatta hızlı büyüyen akasyalar dikin arıcılıkta da çok güzel verim alırsınız diye tavsiyelerde bulunuyordu.

Yanan ormanların acısı halen yüreğimizdeyken bir de çıkıp bizim idarecilerimizin betonlaşma için can atıcı sözler söylemesi hatta  müteahhitler için ellerinden geldiğince yardımcı olacaklarını ifade etmesi karşısında söylemesi söyleyecek söz bulamıyorum.

ALLAH RAHMET EYLESİN.MEKANIN CENNET OLSUN SAYIN BAKANIM. SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERE BU GÜNLERDE ÖYLE ÇOK İHTİYACIMIZ VAR Kİ..NUR İÇİNDE YATASIN… REMZİ HAYTA

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.